شناسهٔ خبر: 71990911 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حرم رضوی میزبان دلهای سوگوار در دومین شب قدر 

مشهد- ایرنا- همزمان با دومین شب قدر، زائران و مجاوران حرم امام رضا(ع) با شب زنده‌داری در حرم امام هشتم در عزای شهادت امیرالمومنین(ع) اشک ماتم ریختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رمضان ماه ویژه‌ای است که انسان باید با بهره‌مندی از فیوضات معنوی آن، ذخیره‌ی معنوی یک سال خود را، فراهم کند و یکی از راه‌های برقرار کردن ارتباط با خدا در این ماه، دعا و طلب کردن خواسته‌ها، از درگاه او است که با قرائت دعا و اقامه نماز میسر می‌شود و در این ماه شبهای قدر بهترین فرصت برای مناجات است.

اِحیای یا شب‌زنده‌داری به معنای شب را به دعا و عبادت گذراندن از سنت‌های مهم مسلمانان است. در احادیث، احیای شب‌های قدر، شبِ اولِ ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان توصیه شده است.

شب قدر اوج معنویت و عبادت ماه مبارک رمضان است. شبی که قرآن؛ کلام خداوند در آن نازل شده است و مقدرات زندگی بشر تا شب قدر آینده در آن تعیین می‌شود. از میان شب‌های متعددی که احیای آنها در روایات سفارش شده است، شب‌زنده‌داری در شب‌های ماه رمضان به ویژه دهه آخر آن، به سبب احتمال واقع شدن شب قدر در آنها، در میان مسلمانان و به ویژه شیعیان مورد توجه بیشتر بوده است.

براساس حدیثی از امام باقر(ع) هر کس شب قدر را احیا بدارد، گناهانش بخشیده می‌شود هرچند به عدد ستارگان آسمان، سنگینی کوه‌ها و وسعت دریاها باشد.

شب قدر برترین و مهم‌ترین شب سال در فرهنگ اسلامی به شمار می‌رود، بنابر روایتی از پیامبر(ص)، شب قدر از موهبت‌های خدا بر مسلمانان است و هیچ‌یک از امت‌های پیشین از این موهبت برخوردار نبوده‌اند.

در قرآن کریم، سوره قدر، به توصیف و ستایش شب قدر می‌پردازد، در این سوره، ارزش شب قدر بیشتر از هزار ماه دانسته شده است. آیات یکم تا ششم سوره دخان نیز به اهمیت و رخدادهای شب قدر می‌پردازد.

در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که بهترین ماه، رمضان است و قلب ماه رمضان، شب قدر است

در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که بهترین ماه، رمضان است و قلب ماه رمضان، شب قدر است. همچنین از پیامبر(ص) نقل کرده‌اند که شب قدر، سَروَر شب‌ها است. زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ یا ۲۳ این ماه دانسته شده است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تأکید بیشتری دارند.

شب های قدر در واقع با فضیلت‌ترین شبهای سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود می‌آیند. طبق برخی از روایات شیعی، در این شب مقدرات انسان‌ها به امام زمان (عج) عرضه می‌شود.

حرم رضوی میزبان دلهای سوگوار در دومین شب قدر 

شب قدر، شبی با ارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و مقدر شدن امور انسان‌ها است اوج شکوه مراسم شب قدر، برپایی این شب بزرگ در مشهد، کنار مضجع نورانی امام رضا(ع) است و مشهدی ها نیز در شب بیست ویکم ودر دومین شب قدر همانند شب نوزدهم و نخستین شب قدر امسال با حضور در حرم مطهر رضوی، حسینیه‌ها، مساجد و تکایا، با خواندن دعای جوشن کبیر برای برآورده شدن حاجات و عاقبت‌بخیری، خالصانه دعا و مناجات کردند.

بسیاری از مجاوران و اقشار مختلف مردم مشهد و زائران بارگاه منور رضوی همزمان با دومین شب از لیالی قدر، در جای جای حرم مطهر ثامن الحجج(ع) نشسته و با حالتی محزون ندای دعای جوشن کبیر را با ترجیع بند "سُبْحانَکَ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنا مِنَ النّارِ یا رَبِّ" همراه با ذاکران اهل بیت(ع) زمزمه کردند و زائران و مجاوران شب زنده‌دار آمده بودند تا در کنار معنویت حرم رضوی، روح خود را جلا دهند.

شب بیست و یکم ماه رمضان نوای "الغوث، الغوث" بیداران شب قدر با سوگواری برای شهادت مظلوم ترین امام شیعیان همراه شد و اشک ماتم بر چهره ها جاری گشت، در این شب دلها یاد مولای عدالت کرد؛ یاد شبی که بر مردترینِ مردان تاریخ تیغ زدند و فرق سرش را در محراب عبادت شکافتند، آنچنان که از تیغ شمشیر اشقی الاشقیا، اسطوره عدالت و شجاعت در خون خود غوطه خورد و آوای رستگارانه "فزت و رب الکعبه" اش در زیر سقف آسمان طنین انداخت.

علاوه بر قرائت دعای جوشن کبیر و دیگر آداب شب قدر، نوحه خوانی ویژه شب شهادت امام علی (ع) نیز در همه رواق ها و صحن های حرم مطهر رضوی برقرار بود، عده کثیری از زائران با مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت(ع) همراه شده و زمام دل درمانده خویش را رها کرده و با چشمانی اشکبار در محضر امام رضا (ع) سوگواری کردند.

زائرین غیر ایرانی امسال حضور پررنگ‌تری نسبت به سال‌های گذشته در مشهدالرضا(ع) دارند

مدیر زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی نیز گفت: زائرین غیر ایرانی امسال حضور پررنگ‌تری نسبت به سال‌های گذشته در مشهدالرضا(ع) دارند.

حرم رضوی میزبان دلهای سوگوار در دومین شب قدر 

حجت‌الاسلام سید محمد ذوالفقاری افزود: بر همین اساس رواق‌های دارالرحمه و رواق دارالهدایه در اختیار بخش عرب زبان، رواق غدیر در اختیار اردو زبانان و دارالتفسیر حرم مطهر رضوی نیز،در اختیار زائرین آذری زبان، قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در اقدام جدیدی که امسال طراحی شده است، رواق ملل حرم مطهر رضوی به زائران انگلیسی زبان اختصاص یافته، از این رو مراسم‌ و برنامه‌هایی به صورت حضوری و مجازی به زبان انگلیسی، با حضور برجسته کارشناسان، مجریان، مداحان و قاریان دعا و قرآن کریم از کشورهای مختلف در بخش زائرین غیر ایرانی، تدارک دیده شده است.

امروز همچنین مصادف با روز شهادت امام علی(ع) است. ضربت خوردن آن‌حضرت در شب ۱۹ رمضان بوده و به شهادت رسیدن ایشان در روز ۲۱ ماه مبارک رمضان است. درک این روزها و شب‌ها در ایام مبارک رمضان می‌تواند آگاهی ما مسلمانان را نسبت به اهل بیت(ع) بیشتر کند.

از سوی دیگر، سالروز شهادت امام علی (ع) برای برخی قدرنشینان حرم حضرت دوست و سوگواری برای آن امام همام، مجالی برای سبک کردن بار گناهان و طلب بخشایش از ذات اقدس ربوبی با شفاعت امام علی (ع) است که "یاعلی" گویان با فریادهای "العفو، العفو" تا درگاه نور و امید پیش می‌روند تا دلهایشان از نور عالمتاب و گرمابخش پروردگار روشن شود.