شناسهٔ خبر: 71990276 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دعاهایی‌ همچون زلال دریا در نیمه‌شب‌های‌ هرمزگان‌

بندرعباس- ایرنا- مراسم احیای شب قدر بیست و یکم ماه رمضان در بقاع متبرکه، مساجد و حسینیه های هرمزگان برگزار و اهالی این استان همچون پیشینیان‌ خود با آداب و رسومی خاص، بندگی خود را به محضر درگاه باری‌تعالی‌ ارائه کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، همزمان با دومین شب قدر، سحرخیران هرمزگانی ضمن دعا و نیایش با خواندن دعای جوشن کبیر، دعاهای مستحبی و گذاشتن قرآن بر سر فریاد الهی العفو و نوای الغوث، الغوث سردادند.

شرکت کنندگان هرمزگانی همچنین در شب شهادت امیرالمومنین (ع) دست به دامان امام اول شیعیان؛ آبرومند در خانه خدا شدند تا با حسن نیت، بهترین مقدرات را برای خودشان رقم بزنند و اوج بندگی خود را در معرض معبود قرار دهند.

این مراسم در مساجد جامع، گلزار شهدای بندرعباس، امامزاده سید مظفر(ع) بندرعباس از شور و استقبال بیشتری برخوردار بود و مردم پس از خواندن ادعیه ویژه این شب ، به سخنان سخنرانان در خصوص اهمیت شب‌های قدر، اعمال این شب‌ها و شخصیت و ویژگی‌های اخلاقی حضرت علی (ع) گوش دادند و سپس با برسر گرفتن قرآن ، از درگاه ایزدمنان پیروزی مسلمانان، نابودی دشمنان اسلام و استکبار جهانی ،ظهور حضرت ولی عصر (عج) را خواستار شدند.

همچنین شماری دیگری از مردم مومن هرمزگان در شب بیست و یکم رمضان با نشستن پای گیرنده های تلویزیون برنامه‌های شب قدر را از طریق شبکه های سراسری تا بامداد امروز شنبه دنبال کردند و به راز ونیاز و توسل پرداختند.

آیین‌های شب قدر در مناطق مختلف استان هرمزگان

در شهرهای بندری جنوب ایران، مثل بندرعباس شب قدر با آداب خاص دریانوردان همراه است. بسیاری از صیادان و ملوانان، قایق‌هایشان را به آب می‌سپارند و دعاهای شب قدر را از روی دریا زمزمه می‌کنند؛ معتقدند که دعا در این شب، بر روی آب پاک دریا، سریع‌تر به آسمان می‌رسد.

صداهای نی‌انبان و طبل‌ها که معمولاً در مراسم شادی جنوب شنیده می‌شوند، در این شب‌ها خاموش‌اند؛ مردم جنوب در سکوت ساحل، دعا می‌خوانند و با شمع‌هایی که بر آب رها می‌کنند، آرزوهایشان را به دریا می‌سپارند.

در میناب، هر سال شب قدر به یک نمایش آیینی باشکوه تبدیل می‌شود. روستای کریان با ده‌ها تابوت رنگارنگ، قلب تپنده این مراسم است. تابوت‌هایی که نام امامان و بزرگان را دارند؛ از امام علی (ع) تا حضرت زهرا (س) ۲ تابوت به نام امیرالمؤمنین است؛ برای ۲ زیارتگاه جداگانه. نوای دهل و ساز در فضا می‌پیچد و تعزیه شهادت امام علی(ع)، با حضور مردم اجرا می‌شود. رسم است که بعد از تعزیه، علم‌ها را سیاه‌پوش کنند؛ یعنی عزاداری به اوج خود رسیده است.

در جزیره قشم، شیعیان مراسم خاصی به نام علم شمشیری دارند. علمی قدیمی که باور دارند از نجف آمده است. مردم، پیاده این علم را از مسجد علی بن ابیطالب (ع) تا روستای حمیری می‌برند. مراسمی که بیش از ۹۰۰ سال است ادامه دارد و هنوز هم شور و احترامش تغییری نکرده است. علم، با نوشته‌هایی به خط کوفی و نقش شمشیر، نماد رشادت علی (ع) است و مردم به امید گشایش، نذر می‌کنند و پارچه‌هایی به علم می‌بندند.

براساس آیات قرآن و روایات، ارزش شب قدر بیش از هزار ماه است. این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند.