هنگامه شریعتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تغذیه سالم یعنی داشتن رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی مفید و مغذی باشد تا علاوه بر سلامتی بدن به تناسب اندام و جلوگیری از بیماریهای خطرناک نیز کمک کند.
وی اضافه کرد: رژیم درمانی یک رویکرد مهم برای مدیریت و پیشگیری از بیماریها است که بر اساس تغییرات در سبک تغذیهای فرد بنا شده است.
شریعتی اظهار داشت: روز ملی تغذیه با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و مناسب، تاثیر قابل توجهی در ترویج این روش درمانی دارد، بنابراین رژیم درمانی با ارایه برنامههای غذایی تخصصی برای افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماریهای قلبی، میتواند به بهبود شرایط سلامتی کمک کند.
این مسوول با ضروری دانستن آگاهی از نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها بیان کرد: در روز ملی تغذیه، برنامه های مختلفی برگزار می شود که هدف آنها افزایش آگاهی عمومی در مورد ارتباط مستقیم تغذیه با سلامت است، برای مثال، کاهش مصرف نمک، شکر و چربیهای ناسالم میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: رژیمهای درمانی باید بر اساس نیازهای خاص هر فرد و نوع بیماری او طراحی شود، در همین راستا روز جهانی غذا با برجسته کردن اهمیت مشاوره های تغذیه ای و رژیم درمانی تخصصی، به افراد کمک میکند تا از مزایای این روش برای بهبود سلامت خود بهرهمند شوند.
شریعتی خاطرنشان کرد: داشتن برنامه غذایی سالم کار سخت و دشواری نیست و به راحتی میتوان برنامه اصولی و درستی تنظیم کرد، ضمن اینکه مواد غذایی مصرف شده علاوه بر سلامت بدن، به طور مستقیم در سلامت ذهن و روان نیز تأثیر میگذارند و به همین دلیل باید به جای مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده از غذاهای مفید و مغذی استفاده کنیم.
مسوول تغذیه مرکز آموزشی درمانی بیمارستان کوثر قزوین یادآور شد: پشتیبانی از رویکردهای جامعه محور در رژیم درمانی فرصتی است تا جوامع مختلف به اهمیت حمایت از یکدیگر در زمینه تغذیه و سلامتی پی ببرند و از طریق برنامههای آموزشی و حمایتی، به بهبود آگاهی و دسترسی افراد به رژیمهای درمانی مناسب کمک کنند.