شناسهٔ خبر: 71776979 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

خراسان رضوی با آماده‌باش کامل از زائران بارگاه منور رضوی میزبانی می‌کند

معاون فرهنگی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: با نزدیک‌شدن به ایام نوروز که مصاف با لیالی قدر است پیش‌بینی می‌شود بین ۸ تا ۱۰ میلیون زائر در این ایام به مشهد سفر خواهند کرد؛ بر همین اساس استانداری خراسان رضوی برنامه‌های گسترده‌ای برای استقبال از زائران حرم مطهر امام رضا (ع) تدارک دیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «علی عسگری» معاون فرهنگی و زیارت استاندار خراسان رضوی، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ۲۵ اسفند، تمامی کمیته‌های خدمت‌رسانی شامل کمیته اسکان، خدمات، امداد و نجات، ارزاق، نظارت و استقبال در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند.

وی افزود: بازدید‌های لازم از مجتمع‌های بین‌راهی، پمپ بنزین‌ها و سایر مراکز خدماتی انجام شده و شرایط آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به گفته حجت‌الاسلام عسگری، مانور خدمت‌رسانی جمعه ۲۴ اسفند از ساعت ۹ تا ۱۱ در محل کوهسنگی و موزه گردشگری برگزار خواهد شد. در این مانور، استاندار خراسان رضوی به‌عنوان رئیس ستاد اصلی و سایر مسئولین حضور خواهند داشت و ۱۴ کمیته کاری گزارش‌های خود را ارائه می‌کنند. هدف از اجرای این مانور، آماده‌سازی کامل همه بخش‌ها برای خدمت‌رسانی به زائران است.

معاون فرهنگی و زیارت استاندار خراسان رضوی با اشاره به پیش‌بینی افزایش مدت اقامت زائران در مشهد، گفت: اگر قبلاً میانگین اقامت زائران ۲ تا ۳ روز بود، امسال ممکن است این عدد به پنج روز یا حتی بیشتر برسد. برای زائرانی که قصد دارند دهه پایانی ماه رمضان را در مشهد بمانند، این مدت به ۱۰ روز می‌رسد.

حجت‌الاسلام عسگری همچنین از پیش‌بینی پیک زیارت در نیمه دوم فروردین خبر داد و افزود: پس از شب‌های قدر، شاهد افزایش تعداد زائران خواهیم بود و تمامی تمهیدات لازم برای خدمت‌رسانی به آنها اندیشیده شده است.

وی با تأکید بر آمادگی کامل شهر مشهد برای استقبال از زائران، گفت: پیام ما به زائران این است که مشهد آماده استقبال از شما است. ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا بهترین شرایط را برای شما فراهم کنیم. با خیال راحت به مشهد سفر کنید و از زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) بهره‌مند شوید.

معاون فرهنگی و زیارت استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: مقرر شده است در ستاد خدمات سفر خراسان رضوی از ظرفیت‌های مردمی در خدمات‌رسانی به مسافران و زائران استفاده شود که در این راستا ۷۵۰ گروه مردم‌نهاد در مشهد پای کار خواهند آمد.

این مقام مسئول بیان داشت: پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در ایام نوروز، بین هشت تا ۱۰ میلیون مسافر و زائر به خراسان رضوی سفر کنند و حدود یک میلیون زائر خارجی نیز وارد مشهد شوند.

حجت‌الاسلام عسگری ادامه داد: ۸۰ درصد مسافران با خودروی شخصی وارد استان می‌شوند و اتوبوس، قطار و هواپیما در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین، بازه زمانی خدمات‌دهی دستگاه‌های اجرایی به مسافران و زائران رضوی خواهد بود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی بیان داشت: ۵۵ درصد هتل‌های کشور در مشهد واقع شده است که در راستای فراهم آوردن زمینه سفر آسان برای زائران، ۳۰ درصد کاهش در نرخ‌های خود اعمال کرده‌اند.

حجت‌الاسلام عسگری گفت: زائرسرا‌های استان نیز با قیمت مصوب ۱۷۵ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر- تخت، آماده خدمات‌رسانی هستند.

وی عنوان داشت: گروه‌های نظارتی در حوزه بهداشت محیط، خرید و فروش بلیط، عرضه مواد غذایی و حمل‌ونقل به‌طور قاطع در بازه زمانی مذکور پیگیر امور بوده و قیمت کالا‌ها و خدمات تحت نظارت کارشناسان قرار دارد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ایجاد کارگروه ملی زیارت با رویکرد کلان در سال ۱۳۸۸ در هیئت دولت به تصویب رسید که وظیفه اتخاذ تصمیم در بخش‌های فرهنگی، عمرانی و زیرساختی مرتبط با زیارت را در مقیاس ملی و بین‌المللی در کشور برعهده دارد.

حجت‌الاسلام عسگری افزود: در کنار زیارت، افراد بسیاری به منظور بازدید از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، سیاحت و همچنین درمان به خراسان رضوی سفر می‌کنند که باید توسعه امکانات و زیرساخت‌ها در این حوزه نیز مدنظر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: احیا و مرمت آرامگاه امام محمد غزالی، از اندیشمندان و فیلسوفان ایرانی، در هارونیه شهر توس در حال انجام است که می‌تواند باعث جذب گردشگر از کشور‌های مسلمان شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی بیان داشت: همچنین به دنبال برگزاری کنگره‌ای پیرامون ابعاد شخصیتی حاجی بکتاش ولی، عارف و صوفی متولد نیشابور که طرفداران و پیروانی در میان شیعیان ترکیه و آلبانی دارد، هستیم و این خود باعث گردهم آمدن نخبگانی از آسیای صغیر و شبه‌جزیره بالکان خواهد شد.

انتهای پیام/