شناسهٔ خبر: 71776454 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تشدید نظارت ها و پایش یکهزار و ۳۰۰ واحد فعال گردشگری آذربایجان شرقی

تبریز- ایرنا- مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی از تشدید نظارت ها بر اماکن گردشگری این استان با هماهنگی سایر دستگاه های نظارتی خبر داد و گفت: یکهزار و ۳۰۰ واحد گردشگری فعال استان نیز پایش می شود.

صاحب‌خبر -

احمد حمزه‌زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر اهمیت نظارت بر بخش‌های خدمات‌رسان حوزه های گردشگری و اماکن پذیرایی، افزود: طرح ویژه نظارتی با مشارکت تعزیرات حکومتی، راهداری، اماکن، نیروی انتظامی و شبکه بهداشت و درمان در محورهای پنج گانه اصلی استان شامل مسیرهای جنوب، شمال، غرب، شرق و منطقه آزاد ارس اجرایی می شود.

وی افزایش کیفیت خدمات، تقویت نظارت بر خدمات مراکز اقامتی و گردشگری و بهبود زیرساخت‌ها را از مهم‌ترین عوامل رضایت‌ بخش مسافران و گردشگران نوروزی عنوان و اظهار کرد: فراهم سازی سفری ایمن و روان از اهداف اصلی و مهم ستاد تسهیاات سفر آذربایجان شرقی است که نیازمند هماهنگی مستمر میان بخش‌های مختلف است.

حمزه زاده با بیان اینکه تعطیلات نوروز فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری آذربایجان شرقی است و باید از این ظرفیت در جهت توسعه صنعت گردشگری بهره برد، یادآور شد: نوروز به‌ عنوان یکی از پرترددترین ایام سفری در کشور است و تسهیل سفر گردشگران و ارائه خدمات مطلوب در این ایام باید با برنامه‌ریزی دقیق همراه باشد که در این زمینه کمیته‌های ۱۳ گانه ستاد خدمات سفر استان تشکیل و به وظایف محوله عمل می کنند.

وی تقارن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به همزمانی این ۲ رویداد شایسته است تمام دستگاه‌ها و کمیته‌های ۱۳ گانه ستاد خدمات سفر نسبت به حفظ حرمت این ایام رمضان نهایت همکاری و تعامل را داشته باشند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم آماده‌سازی زیرساخت‌های گردشگری استان به‌ عنوان عامل اصلی افزایش رضایت گردشگران ورودی، ادامه داد: طی تعطیلات نوروزی و با نظارت‌ مشترک این مجموعه و تعزیرات حکومتی و راهداری، تعداد یکهزار و ۳۰۰ واحد گردشگری فعال استان پایش می شود.

حمزه زاده افزود: بخش عمده‌ای از این نظارت‌ها بر کیفیت ارائه خدمات متمرکز است تا اطمینان حاصل شود که خدمات گردشگری متناسب با نرخ‌گذاری‌ها و شایسته گردشگران باشد و در این راستا واحدهای گردشگری شامل هتل‌ها، آژانس‌های مسافرتی، بوم‌گردی‌ها و هتل‌آپارتمان‌ها تحت نظارت قرار می‌گیرند.

وی از پیش‌بینی افزایش ورود گردشگران به آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی سال جدید خبر داد و اضافه کرد: انتظار می‌رود تعداد گردشگران ورودی به استان نسبت به سال گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته باشد که برای آمادگی ارائه خدمات به گردشگران برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

حمزه‌زاده بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری در مدیریت سفرهای نوروزی تاکید کرد و گفت: استفاده از سامانه‌های هوشمند راهنمای سفر، اطلاع‌رسانی دقیق وضعیت مسیرها، پیش‌بینی شرایط آب‌وهوایی و ارائه خدمات دیجیتال برای راهنمایی گردشگران می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش مخاطرات سفر و ارتقای تجربه گردشگران داشته باشد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با داشتن بیش از چهار هزار اثر، محوطه و ابنیه های تاریخی و تمدنی که 2 هزار و ۲۶ مورد از آنها در فهرست آثار ملی ثبت شده است، جزو پنج استان گردشگرپذیر کشور به شمار می رود.