نصرتالله حیدری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به گرانی روغن طی سالهای گذشته اظهار کرد: قیمت هر حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی برای پخت شیرینی خشک طی سالیان اخیر چندین برابر شده است درحالی که قیمت شیرینی آنطور که باید و شاید افزایش نیافته است.
وی خاطرنشان کرد: اقلام مورد نیاز جهت تهیه شیرینی بسیار گران شده و دیگر قنادی شغل به صرفهای به حساب نمیآید. باتوجه به اینکه شیرینی یک نرخ مصوب دارد با گران شدن اقلام مصرفی، قیمت شیرینی افزایش نمییابد. با وجود اینکه مواد اولیه مدام افزایش قیمت دارند، اما نرخ مصوب شیرینی سالی یک بار شامل افزایش قیمت است.
حیدری ادامه داد: در حال حاضر پخت شیرینی تر بیشتر از شیرینی خشک است. شیرینی گل محمدی، کرهای، کیک یزدی، دانمارکی و زبان پرمصرفترین شیرینیهای خشک در قزوین است. پخت شیرینی خشک وابسته به روغن نباتی است و با اینکه در آستانه نوروز هستیم، در حال حاضر پخت شیرینی خشک در استان قزوین ۸۰ درصد کاهش یافته است.
وی همچنین در خصوص نرخ مصوب زولبیا و بامیه تصریح کرد: نرخ مصوب زولبیا و بامیه، با جعبه کیلویی ۱۸۰ هزار تومان است.
این فعال صنفی با بیان اینکه بیشتر شیرینیهای سنتی قزوین با روغن نباتی و درصد خیلی کمی هم با روغن حیوانی پخته میشوند، ادامه داد: شیرینیهای سنتی قزوین مانند اتابکی، حاجکریمی، نان چایی، نان نخودی و کسمه از شیرینیهای سنتی قزوین است که این روزها بازار داغی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود قیمتهای نجومی مواد اولیهای مانند روغن، هل، آرد برنج و زعفران در برابر پخت شیرینی سنتی با قیمتهای امروز، بسیاری از قنادان از شغل خود ناامید شدند. از طرفی رواج شیرینیهای خانگی باعث شده تا از بازار شیرینی فقط مالیات آن برای قنادان باقی بماند.
بازرس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان استان قزوین در ادامه با اشاره به باقلوای سنتی قزوین گفت: با توجه به اینکه بادام، پسته و زعفران جزو مواد اولیه این نوع شیرینی است، در حال حاضر پخت باقلوای سنتی قزوین با این مواد اولیه برای قناد صرفه اقتصادی ندارد و به همین دلیل پخت باقلوا در قنادیها هم به نسبت کاهش پیدا کرده است.
حیدری گفت: با توجه به نبود روغن، گرانی سرسامآور مواد اولیه و نرخهای مصوب موجود باید دولت فکری به حال صنف قناد و شیرینی فروش کند. دولت توجه داشته باشد که قنادی پیش از آنکه شغل باشد یک هنر است و باید بازار فروش آن رقابتی باشد با تعیین نرخ مصوب رقابت در بین قنادان کم شده و به تبع آن کیفیت محصولات نیز کاهش یافته است.
انتهای پیام