شناسهٔ خبر: 71742616 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در آئین نکوداشت شاعر ارومیه‌ای مطرح شد؛

اشعار «حیدر بابایی» حس انسان دوستی به مخاطبان القا می‌کند

آذربایجان‌غربی- مدیر حوزه هنری آذربایجان‌غربی گفت: هم اشعار و هم اخلاق «حیدر بابایی» یک حس انسان دوستی به مخاطبان القا می‌کند و ما باید قدردان زحمات این اساتید باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، هادی سعیدی‌فر، ظهر پنج‌شنبه، در نوزدهمین دوره برنامه گوروش و آئین نکوداشت «حیدر بابایی» با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره برنامه گوروش و تقدیر از شاعر متعهد، حیدر بابایی گفت: هم اشعار این شاعر و هم اخلاق او یک حس انسان دوستی به مخاطبان القا می‌کند و ما باید قدردان زحمات این اساتید باشیم.

اشعار «حیدر بابایی» حس انسان دوستی به مخاطبان القا می‌کند

علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این آیین با بیان اینکه هنرمندان اشخاصی هستند که با یک نگاه متفاوت به مسائل پیرامونی خود می‌نگرند، افزود: برگزاری برنامه‌هایی همچون گوروش که به مقام فعالان عرصه فرهنگ و هنر ارج می‌نهد، بسیار ارزشمند است.

وی افزود: زبان در طول تاریخ پرافتخار ایران نقش بسزایی در پیوند اقوام و مناطق مختلف سرزمین ایران داشته است.

نوروزی ادامه داد: شعر و ادب فارسی میراثی گرانبها و گنجینه‌ای ارزشمند از تجربیات، دانش و حکمت نیاکان ما است که وظیفه داریم از آن حفاظت و با ترویج آن موجبات استمرار آن را فراهم کنیم.

اشعار «حیدر بابایی» حس انسان دوستی به مخاطبان القا می‌کند

مصطفی قلیزاده علیار، مسئول واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان آذربایجان‌غربی نیز در این محفل گفت: من از دهه نود احساس می‌کردم که برای تکریم معنوی و بزرگداشت مقام هنری اهالی شعر، هنر، قلم و فرهنگ که در قید حیاتشان در ارومیه و استان موثرند محافلی برگزار کنیم.

وی افزود: این هنرمندان گاهی به چشم نمی‌آیند و متاسفانه در پس پرده‌های غفلت و یا تغافل مسئولان می‌مانند! چون مسئولان فرهنگی و هنر عموماً به مشاهیر و صاحبان شهرت توجه دارند و چه بسا شاعری، نویسنده‌ای، معلمی، روزنامه‌نگاری، عالمی و هنرمندی بزرگ و توانمند اما غیر مشهور هستند که کسی به ایشان توجه ندارد و اینگونه بود که در اوایل سال ۱۳۹۵ برنامه «گؤروش» برای شاعران و نویسندگان شایسته و زنده اما دور از توجه مسئولان را به رئیس وقت حوزه هنری آذربایجان‌غربی، «علیرضا نوروزی» پیشنهاد کردم و ایشان هم بدون تعلل پذیرفت و برنامه گؤروش را با نکوداشت «قنبر حقیری» شاعر ساده دل و فعال ارومیه‌ای شروع شد و همچنان نیز با حمایت‌های مسئولان جدید این برنامه تداوم داشته و امروز «گؤروش ۱۹» را در نکوداشت استاد حیدر بابابی «جهان» برگزار می‌کنیم.

به گزارش ایبنا؛ حیدر بابابی در بهار سال ۱۳۴۱ در روستای سرسبز و زیبای «آلمان آباد» ارومیه به دنیا آمد. پدرش مرحوم «محمد» و مادرش شادروان «جهان» خانم بود و حیدر بابایی به حرمت مادرش تخلص «جهان» را برای خود برگزیده است. چهار کتاب شعر از این شاعر ارومیه‌ای به‌چاپ رسیده که دو جلد به زبان ترکی و دوجلد به زبان فارسی است. «سؤزلریم گلین چیخیر»، «چیچک ده قیزدبر بلکه»، «به درد کدام زخم جهان می‌خوری ای پیراهن‌پاره درباد» و کتاب مشترک «خوابگردها» شامل ۳۰ غزل و چند شعر کوتاه از این شاعر است و همچنین دو جلد کتاب حیدر بابایی یکی به زبان ترکی و دیگری شعر سپید فارسی در مرحله ویرایش و اخذ مجوز و چاپ است.

نمونه‌ای از شعر این شاعر ارومیه‌ای؛

عشق اول با دو سیب آغازشد

با دو آهوی نجیب آغازشد

غنچه اول این قدر زیبا نبود

با نوای عندلیب آغاز شد

مرگ در دستان عیسی زنده شد

زندگی روی صلیب آغاز شد

بی وفایان شب ز میدان گم شدند

باوفایی با جبیب آغاز شد

عشق بایک زن شکوه آغاز کرد

قصه‌ی شهر غریب آغاز شد

عقل بند بندگی را پاره کرد

درد بی دردی خود را چاره کرد

رفت با شوریدگی همخانه شد

مست شد پروانه شد دیوانه شد

سینه‌ها بازخم خنجر روبرو

زخم اندر سینه ها شد آبرو

ماه می آمد خرامان پای رود

آب هم در اضطراب و درد بود

دشت در خون خدا غلطیده بود

لاله ها را دست شیطان چیده بود

می رسید آواز نی از هر گلو

بر سر نی چند مه در گفتگو

قبله در سوگ نماز ظهر بود

در زمین چند آفتاب افتاده بود

نی زنای نیزه ها خون می نواخت

سیبی از چنگ رباب افتاده

عاشقان مست و خراب ساقی اند

ساقی و جام وشراب افتاده بود

عشق و شور آمد پریشانی گذشت

تیر عشق آمد زپیشانی گذشت

می رسد از نای نی هر دم نوا

کربلا و کربلا و کربلا

حیدر بابایی «جهان»