شناسهٔ خبر: 71728165 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گفت و گوی ایرنا با متخصص طب سنتی،

روزه داری باعث کاهش التهاب زیان بار بدن می‌شود

قزوین - ایرنا - متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: پزشکان اتفاق نظر دارند که نخوردن غذا به طور متناوب مانند روزه داری اصولی با رعایت نکات سلامتی، نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود.

صاحب‌خبر -

دکتر عبدالله کشاورز روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بسیاری از بیماری های غیر واگیر مانند کبد چرب، فشار خون، چاقی و نقرس که در طب ایرانی به آنها بیماری‌های ناشی از امتلا (انباشتگی بدن از مواد زائد) می گویند، ناشی از پرخوری و کم تحرکی هستند و روزه داری با ایجاد یک تعادل در روند ورود مواد غذایی به بدن و خروج مواد دفعی به کاهش آن کمک می‌کند .

وی ادامه داد: با رعایت چند نکته می‌توان از فواید روزه داری بهره مند شد از جمله اینکه افراد روزه دار حتما وعده سحری میل کنند، در زمان افطار، غذایی لطیف و سبک و در سحر، غذای کامل میل شود و در هیج وعده ای نباید پرخوری کرد، چرا که پرخوری باعث گرسنگی، درد معده و ضعف بدنی می‌شود.

دکتر کشاورز تصریح کرد: از مصرف زیاد برخی مواد غذایی مانند چای پررنگ، قهوه، کاکائو، ادویه جات، زولبیا و بامیه و برخی انواع آش مثل آش رشته و غذاهای سنگین، خمیری، دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا و پیتزا پرهیز شود.

به گفته این مسوول، در طب سنتی توصیه شده که روزه دار با یک فنجان آب ولرم و خرما و یا شیر گرم و خرما افطار کند تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند و همچنین از سوپ های حاوی انواع سبزیجات تازه از جمله جعفری و گشنیز و آلو در وعده افطار استفاده کرد.

وی افزود: درصورتی که وعده افطار سبک باشد، توصیه این است که افطار و شام همزمان با هم و یا به فاصله کمی از هم میل شوند.

دکتر کشاورز ادامه داد: در وعده های سحر، گنجاندن انواع خورشت های آبدار از جمله خورشت های کدو، بامیه، لوبیا سبز در رژیم غذایی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بهتر است که وعده های سحری دارای مواد مقوی برای کبد و معده باشند.

به گفته این مسوول، از نوشیدنی های خوب بین افطار تا سحر شربت سکنجبین، تخم های شربتی و ریحان و خاکشیر، ماهء الشعیر طبی، شربت آب لیمو، آلبالو، تمر هندی، عرق کاسنی و شاهتره و تخم خرفه خیسانده شده استفاده شود که باعث رفع تشنگی می شوند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: روزه داران از درهم خوری و روی هم خوری پرهیز و وعده های غذایی و میوه جات را با فاصله مناسب مصرف کنند.