دکتر عبدالله کشاورز روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بسیاری از بیماری های غیر واگیر مانند کبد چرب، فشار خون، چاقی و نقرس که در طب ایرانی به آنها بیماریهای ناشی از امتلا (انباشتگی بدن از مواد زائد) می گویند، ناشی از پرخوری و کم تحرکی هستند و روزه داری با ایجاد یک تعادل در روند ورود مواد غذایی به بدن و خروج مواد دفعی به کاهش آن کمک میکند .
وی ادامه داد: با رعایت چند نکته میتوان از فواید روزه داری بهره مند شد از جمله اینکه افراد روزه دار حتما وعده سحری میل کنند، در زمان افطار، غذایی لطیف و سبک و در سحر، غذای کامل میل شود و در هیج وعده ای نباید پرخوری کرد، چرا که پرخوری باعث گرسنگی، درد معده و ضعف بدنی میشود.
دکتر کشاورز تصریح کرد: از مصرف زیاد برخی مواد غذایی مانند چای پررنگ، قهوه، کاکائو، ادویه جات، زولبیا و بامیه و برخی انواع آش مثل آش رشته و غذاهای سنگین، خمیری، دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا و پیتزا پرهیز شود.
به گفته این مسوول، در طب سنتی توصیه شده که روزه دار با یک فنجان آب ولرم و خرما و یا شیر گرم و خرما افطار کند تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند و همچنین از سوپ های حاوی انواع سبزیجات تازه از جمله جعفری و گشنیز و آلو در وعده افطار استفاده کرد.
وی افزود: درصورتی که وعده افطار سبک باشد، توصیه این است که افطار و شام همزمان با هم و یا به فاصله کمی از هم میل شوند.
دکتر کشاورز ادامه داد: در وعده های سحر، گنجاندن انواع خورشت های آبدار از جمله خورشت های کدو، بامیه، لوبیا سبز در رژیم غذایی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بهتر است که وعده های سحری دارای مواد مقوی برای کبد و معده باشند.
به گفته این مسوول، از نوشیدنی های خوب بین افطار تا سحر شربت سکنجبین، تخم های شربتی و ریحان و خاکشیر، ماهء الشعیر طبی، شربت آب لیمو، آلبالو، تمر هندی، عرق کاسنی و شاهتره و تخم خرفه خیسانده شده استفاده شود که باعث رفع تشنگی می شوند.
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: روزه داران از درهم خوری و روی هم خوری پرهیز و وعده های غذایی و میوه جات را با فاصله مناسب مصرف کنند.