شناسهٔ خبر: 71697546 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نشست سران عربی در قاهره؛ پیشنهاد مصر برای آینده غزه بررسی می‌شود

کشور‌های عربی طی نشستی در قاهره طرح پیشنهادی مصر را در تقابل با طرح آمریکا برای برای آینده غزه بررسی می‌کنند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

سران کشور‌های عربی برای شرکت در نشست اضطراری درباره نوار غزه در روز سه‎‌شنبه ۱۴ اسفند، وارد مصر شدند.

عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق، حمد بن‌عیسی آل‌خلیفه، پادشاه بحرین، صباح الخالد الصباح، ولیعهد کویت و هیئت‌هایی از تونس، سوریه و دیگر کشور‌های عربی در این اجلاس فوق‌العاده حضور دارند.

هدف اجلاس سران کشور‌های عربی تدوین یک موضع واحد عربی در قبال مسئله فلسطین و ارائه یک پیشنهاد متقابل به طرح‌های آمریکا برای کوچاندن اجباری جمعیت غزه است.

ماه گذشته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد کرد که واشنگتن کنترل غزه را به دست گیرد و جمعیت آن را به کشور‌های دیگر منتقل کند؛ ایده‌ای که جهان عرب و بسیاری از کشور‌های دیگر به‌شدت آن را رد کردند و می‌گویند این کار به معنای پاکسازی قومی است.

مصر، اردن و کشور‌های عربی خلیج فارس حدود یک ماه است که در مورد جایگزینی برای جاه‌طلبی ترامپ در زمینه کوچاندن فلسطینی‌ها و بازسازی غزه از طرف آمریکا رایزنی کرده‌اند.

دیپلمات‌ها و منابع می‌گویند که ایده مصر در این زمینه پیشتاز است؛ براساس پیش‌نویس این ایده که به رؤیت رویترز رسیده است، این یک مأموریت کمک به حکومت را در نظر می‌گیرد که برای یک دوره موقت نامشخص، با مسئولیت کمک‌های بشردوستانه و شروع بازسازی، جایگزین دولت غزه شود.

یک منبع آگاه گفت که بعید است رژیم صهیونیستی با پذیرش مسئولیت دولت غزه از طرف یک نهاد عربی مخالفت کند، اگر حماس از صحنه خارج شود.

در همین حال سامی ابوزهری، یکی از مقام‌های ارشد حماس به رویترز گفت که این جنبش هرگونه تلاش را برای تحمیل پروژه‌ها یا هر شکلی از اداره غیرفلسطینی یا حضور هر نیروی خارجی در قلمرو نوار غزه رد می‌کند.

این مقام ارشد حماس تاکید کرد: ما مشتاق موفقیت این نشست هستیم و امیدواریم که فراخوانی برای رد آوارگی و حمایت از حق مردم ما در زمینه مقاومت در برابر اشغالگری و اداره خود به دور از هرگونه قیمومیت و مداخله صورت گیرد.

طرح مصر قاطعانه پیشنهاد آمریکا را برای کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه که کشور‌های عربی مانند مصر و اردن آن را یک تهدید امنیتی می‌دانند، رد می‌کند.

این طرح بیان نمی‌کند که چه کسی برای بازسازی غزه با هزینه برآوردی سازمان ملل (بیش از ۵۳ میلیارد دلار) هزینه خواهد کرد.

۲ منبع آگاه به رویترز گفتند که کشور‌های حاشیه خلیج فارس و کشور‌های عربی باید دست‎کم ۲۰ میلیارد دلار در مرحله اولیه اختصاص دهند.

پیشنهاد مصر پیش‌بینی می‌کند که کشور‌های عربی می‌توانند صندوقی را برای حمایت از هیئت حاکمه موقت و ترتیب کنفرانس‌های کمک‌کننده برای جلب مشارکت به‌منظور بازسازی و برنامه توسعه بلندمدت غزه ایجاد کنند.

جنبش مقاومت اسلامی حماس با انتشار بیانیه‌ای درباره این نشست تاکید کرد: ما مشتاقانه منتظر نقش اعراب هستیم که اشغالگران را ملزم به توقف جنایت‌های خود علیه غیرنظامیان بی دفاع، فشار برای باز کردن گذرگاه‌ها و خنثی کردن طرح‌های آوارگی کند.

انتهای پیام/