شناسهٔ خبر: 71678319 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

طرز تهیه شیرینی کشمشی عید نوروز + مواد اولیه و نکات لازم

یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی شیرینی کشمشی نام دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شیرینی کشمشی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که به دلیل بافت نرم، طعم دلپذیر و کشمش‌های خوش‌طعم، در میان دوستداران شیرینی جایگاه ویژه‌ای دارد. این شیرینی اغلب در مناسبت‌های خاص، مانند عید نوروز، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی سرو می‌شود. استفاده از کشمش در این شیرینی، علاوه بر ایجاد طعمی خاص، ارزش غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد.

شیرینی کشمشی

مواد اولیه شیرینی کشمشی

مواد لازم مقدار مورد نیاز (برای حدود ۱۰ نفر)
آرد دو لیوان (معادل ۲۹۰ گرم)
پودر قند یک و نیم لیوان (معادل ۲۵۰ گرم)
کره ۱۵۰ گرم
کشمش نصف لیوان (معادل ۱۰۰ گرم)
تخم مرغ دو عدد
وانیل نوک قاشق مرباخوری
گردوی خرد شده (به دلخواه) ۵۰ گرم

مرحله اول

ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال خارج می‌کنیم تا هم دمای محیط شوند. در ادامه یک کاسه بزرگ انتخاب می‌کنیم و کره را به همراه پودر قند و اسانس وانیل به کاسه اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.

مرحله دوم

هم زدن مخلوط کره، پودر قند و اسانس وانیل را باید در حدی ادامه دهیم که خمیری کرم رنگ به دست بیاید. پس از اینکه کار مخلوط کردن مواد به پایان رسید، تخم مرغ را اضافه می‌کنیم و مجدداً مواد را مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم

در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می‌کنیم، سپس کم کم به دیگر مواد اضافه می‌کنیم و در حین اضافه کردن آرد مواد را با دور کم همزن مخلوط می‌کنیم. آرد را با دیگر مواد فقط باید در حدی مخلوط کنیم که یکدست شوند.

مرحله چهارم

پس از اینکه آرد با دیگر مواد یکدست شد و مایه شیرینی آماده شد باید کشمش پلویی و گردوی خرد شده را به خمیر شیرینی اضافه کنیم. برای این منظور کشمش‌ها را تمیز می‌کنیم و سپس به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد می‌خیسانیم.سپس به خمیر اضافه می‌کنیم و خیلی کم مخلوط می‌کنیم تا کشمش به تمام نقاط خمیر برسد. بهتر است فر را از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا گرم شود.

نکته: یکی از فوت و فن‌های ساده و کاربردی این شیرینی این است که حتماً کشمش‌ها را پس از آبکشی با مقداری آرد مخلوط کنیم تا درون خمیر ته نشین نشوند.

مرحله پنجم

شیرینی کشمشی از انواع شیرینی‌هایی محسوب می‌شود که به سینی فر می چسبد برای همین باید از کاغذ روغنی در سینی فر استفاده کنیم.

مرحله ششم

پس از اینکه سینی فر را آماده کردیم، مایه شیرینی را با قیف یا قاشق با فاصله داخل سینی فر قیف می زنیم. وقتی مایه شیرینی را داخل سینی قیف بزنیم کمی برجسته است و به مرور زمان خودش پخش می‌شود و نیز نیست خودتان آنرا تخت کنید.

مرحله هفتم

پس از اینکه تمام خمیر را به صورت مرتب روی کاغذ روغنی قرار دادیم سینی را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر قرار می‌دهیم تا شیرینی‌ها آماده شوند. برای مطمئن شدن از پخت شیرینی‌ها نیاز نیست درب فر را باز و بسته کنید.

مرحله هشتم

زمانی که اطراف شیرینی‌ها طلایی رنگ شد می‌توانید آنها را از فر خارج کنید. چون شیرینی کشمشی حالتی شکننده دارد و ممکن است خرد شود، صبر کنید تا شیرینی‌ها خنک شوند سپس اقدام به جمع کردن آنها کنید.

شیرینی کشمشی

نکات لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

  • اگر به کره دسترسی ندارید می‌توانید این شیرینی را با استفاده از روغن جامد تهیه کنید.
  • پس از خارج کردن شیرینی‌ها از فر، چند دقیقه زمان دهید تا از داغی بیافتد، سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید.
  • می‌توانید خمیر این شیرینی را به کمک اسکوپ قالب بزنید.
  • برای اینکه شیرینی تان عطر و طعم و رنگ بهتری داشته باشد، می‌توانید کمی گلاب، عصاره زعفران و یا رنده پوست پرتغال به آن اضافه کنید.
  • اگر از تابه برای پخت شیرینی استفاده می‌کنید نباید تا پیش از تمام شدن زمان پخت در تابه را باز کنید، چراکه حرارت تابه خارج شده و شیرینی هایتان به پف، بافت و پخت مناسبی نمی‌رسد.
  • اگر به طعم گردو یا شکلات علاقه دارید، می‌توانید از مقداری گردو یا شکلات چیپسی هم در کنار کشمش در این شیرینی پرطرفدار استفاده کنید.
  • کشمش‌ها را پیش از استفاده به خوبی شسته، آبکش کنید و اجازه دهید کاملاً خشک شوند.
  • برای نرم‌تر شدن کشمش‌ها می‌توانید کمی به خمیر استراحت دهید تا کشمش‌ها اصطلاحاً در خمیر خیس بخورند.
  • نرم یا ترد شدن شیرینی کشمشی به میزان پخت آن در فر بستگی دارد؛ بنابراین همانطور که در مراحل تهیه اشاره شد، شیرینی کشمشی نرم تنها به حدود ده دقیقه پخت نیاز داشته و برای ترد و خشک شدن شیرینی باید آنها را حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی در نهایت به بافت ترد مورد نظرتان برسد.
  • قبل از شروع، مواد اولیه را ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا هم‌دما شوند. این کار به بهتر شدن بافت شیرینی کمک می‌کند.
  • آرد را الک کنید تا هوادهی شود و بافت شیرینی سبک‌تر شود.
  • فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود.
  • بهتر است برای اینکه شیرینی‌ها خشک نشوند یک کاسه آب جوش هم از قبل داخل فر قرار دهید.