فرزانه سینکایی در گفت و گو با ایسنا درباره فواید روزهداری اظهار کرد: روزه داری علاوه بر آثار معنوی، میتواند آثار جسمی ارزشمندی برای ما داشته باشد و در پیشگیری و کنترل بیماریهایی که عادات غذایی نامناسب و چاقی در بروز آن نقش دارد، موثر واقع شود.
وی درباره آداب تغذیه در ماه مبارک رمضان افزود: اما نکته مهم این است که امروزه به دنبال تغییر فرهنگ تغذیهای، سفرههای سحر و افطار حاوی انواع غذاهای چرب و شیرین شده و این موضوع باعث شده که بسیاری از روزهداران پس از پایان ماه رمضان دچار اضافه وزن، چاقی، افزایش فشار و چربی خون و مشکلات متعدد گوارشی شوند.
سینکایی ادامه داد: بنابراین بدون اصول تغذیه صحیح این روزه داری نه تنها ضامن سلامتی روزهدار نیست، بلکه میتواند سلامت او را به خطر بیاندازد. برای همین ضروری است که روزه داران به اصول تغذیهای در ماه رمضان آگاه باشند و آن را رعایت کنند.
این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج درباره تغذیه وعده سحر افزود: توصیه میکنیم غذاهای وعده سحر، مشابه وعده نهار باشد و در آن غذای اصلی مثل انواع پلوهای مخلوط، یا چلوخورشتهای کم چرب و کم نمک به صورت گرم و تازه مصرف شود. همچنین در کنار این وعده حتما از سالاد و سبزیجات، لبنیات تازه و دوغهای کم نمک استفاده شود.
وی یادآور شد: همچنین باید از تند غذا خوردن و نجویدن غذا اجتناب شده و نوشیدنهای پرکافئین و خیلی شیرین و پر نمک در این وعده غذایی محدود شود. همچنین غذاهای خشک، پرچرب و پر ادویه هم برای این وعده مناسب نیست.
سینکایی با اشاره به مصرف غذاهای سبک در وعده افطار گفت: بهتر است وعده افطار و باز کردن روزه با یک نوشیدنی گرم آغاز شود و در کنار آن برای جبران افت قند خون، از قند ساده و طبیعی مثل خرما، انجیر، توت خشک و کشمش استفاده شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: پس از اینکه روزه داران افطار کردند بهتر است از یک وعده سبک استفاده کنند و در این مورد صبحانه، نان و پنیر، سبزی، شیر گرم و یا شیر برنج انتخاب مناسبی برای این وعده است. البته توصیه میکنیم در وعده افطار پرخوری نشود و شیرینیجات را کمتر مصرف کنند.
وی تاکید کرد: روزهداران باید از خوردن آب زیاد در حین افطار هم اجتناب کنند، چون ممکن است اختلالات گوارشی را ایجاد کرده و فرد در هضم غذا دچار مشکل شود.
وی در مورد صرف وعده شام گفت: توصیه میشود وعده شام دو ساعت بعد از افطار مصرف شود که برای آن انواع آشها، سوپهای سبک، خوراک حبوبات و سبزیجات، کمی نان سبوسدار، انواع سالادها، ماست خیار و دوغ کم نمک میتواند انتخاب مناسبی باشد.
سینکایی افزود: بهتر است در فاصله بین وعده افطار تا شام و شام تا سحر نوشیدنی و مایعات کافی مثل آب، چای کمرنگ، آبمیوههای طبیعی، دوغ کم نمک و یا شیر کم چرب استفاده شود.
وی گفت: مصرف تنقلات زیاد بین افطار تا سحر، میتواند باعث اختلال در جذب غذا شده و اشتهای فرد را برای وعده سحر کاهش دهد، از این رو خوردن آن توصیه نمیشود. علاوه بر این مصرف این مواد غذایی میتواند مشکلات گوارشی مثل ریفلاکس را در روزهداری به دنبال داشته باشد.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: در انتهای شب هم روزهداران میتوانند از شیر کم چرب و ماست و میوه استفاده کنند تا برای داشتن خواب بهتر به آنها کمک میکند.
انتهای پیام