شناسهٔ خبر: 71666895 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران؛

مصرف ۸ لیوان آب از افطار تا سحری و رعایت تنوع غذایی

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به اهمیت تغذیه صحیح در ماه رمضان، توصیه می شود روزه‌داران برای پیشگیری از کم‌ آبی بدن، حداقل ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحری مصرف کنند و همچنین، رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی، کلید حفظ سلامت در این ماه است.

صاحب‌خبر -

شیبک در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت مصرف آب کافی در ماه رمضان، گفت: برای پیشگیری از کم‌آبی بدن، توصیه می‌شود روزه‌داران حداقل ۸ لیوان آب در فاصله بین افطار تا سحری بنوشند. این کار به حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن کمک می‌کند.

وی افزود: روزه‌داران بهتر است همانند روزهای عادی، سه وعده غذایی شامل افطار، شام و سحری داشته باشند، البته در ماه رمضان، مصرف غذا در دو وعده نیز در صورت تطابق با شرایط جسمی فرد، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

شیبک در خصوص اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان توضیح داد: غذای مصرفی در این ماه باید ساده باشد و تفاوت چندانی با رژیم غذایی روزمره نداشته باشد و پیروی از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل ۶ گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها، شیر و لبنیات) ضروری است.

وی ادامه داد: این تنوع و تعادل، نیازهای تغذیه‌ای بدن از جمله آب، املاح، ویتامین‌ها، پروتئین و انرژی را تأمین می‌کند.

وی همچنین به اهمیت مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده و غذاهای فیبردار اشاره کرد و گفت: استفاده از غلات کامل مانند گندم و جو، حبوبات مانند عدس و لوبیا، نان‌های سبوس‌دار و میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، آلو و میوه‌های خشک در وعده‌های غذایی، باعث می‌شود احساس سیری طولانی‌تری داشته باشید و این غذاها به آرامی هضم می‌شوند و از گرسنگی زودرس جلوگیری می‌کنند.

کارشناس تغذیه تأکید کرد: مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها در وعده‌های افطار و سحر، به دلیل داشتن فیبر بالا، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند. همچنین، توصیه می‌شود در وعده سحری، مقدار مناسبی از سبزی‌های مختلف مصرف شود.

وی در پایان هشدار داد: برخی از روزه‌داران پس از ماه رمضان، دچار عوارضی مانند افزایش وزن، افزایش سطح چربی‌های خون و مشکلات گوارشی می‌شوند، بنابراین، رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، کلید حفظ سلامت در این ماه مبارک است.

انتهای پیام