به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم وفناوری آنا،طرز تهیه بامیه خانگی از آن دستور پخت هایی است که بیشتر افراد علاقه دارند یاد بگیرند تا این شیرینی خوشمزه و محبوبتر از زولبیا را در خانه تهیه کنند. تهیه بامیه، اگرچه به نظر ساده میرسد، اما نیازمند دقت و حوصله است.
برای داشتن یک بامیه ساده و خوشمزه، لازم است نکات و ترفندهای خاصی را رعایت کنیم. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه بامیه با طعمی بینظیر را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا با مراحل تهیه این شیرینی محبوب و خوشطعم آشنا شوید.
طرز تهیه بامیه خانگی
طرز درست كردن بامیه در خانه آسان است فقط باید مراحل ذکر شده را به دقت انجام دهید تا مانند بامیه شیرینی فروشیها خوشطعم و شکل شود. درست كردن بامیه در خانه در دو مرحله انجام میشود:
- آماده کردن شربت بامیه
- آماده کردن خمیر بامیه
مواد لازم برای تهیه شربت بامیه
برای آماده کردن شربت بامیه به مواد زیر نیاز دارید:
آب | 150 میلیلیتر |
شکر | 2 پیمانه |
گلوکز | 1 ق غ |
آبلیمو | به میزان لازم |
گلاب | 3 ق غ |
پودر هل | 2/1 ق چ |
پودر زعفران | به میزان لازم |
مواد لازم برای خمیر بامیه
برای تهیه خمیر به مواد زیر نیاز دارید:
آرد | 1 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
کره | 50 گرم |
عسل | 2 ق غ |
وانیل | 2/1 ق غ |
تخم مرغ | 2 عدد و نصفی |
دستور پخت بامیه ساده
در طرز تهیه بامیه ساده در یک مرحله شربت آن را درست میکنید و در مرحله دیگر بامیه را:
شربت بامیه
ابتدا شربت بامیه را درست کنید و کنار بگذارید:
- شکر، آب، آبلیمو و گلاب رو با حرارت بالا روی گاز به جوش بیاورید. تا این مواد به جوش نیامده به هیچ وجه هم نزنید.
- همان زمانی که مواد دارد جوش میآید، با قلم آشپزی کمی آبلیمو به دیوارههای قابلمه بزنید تا شکرک نزند.
- وقتی که مواد جوش آمد و شکر آب شد، پودر هل و زعفران را اضافه کنید. گلوکز را هم اضافه کنید تا با ریختن شربت روی بامیهها، براقتر به نظر برسند.
- از زمانی که هل و زعفران را اضافه کردید باید ده دقیقه با حرارت بالا زمان بدهید تا شربت آماده شود.
- بگذارید شربت کاملا سرد شود.
خمیر بامیه
برای تهیه بامیه به این ترتیب عمل کنید:
- در یک ظرف آرد را همراه با نمک الک کنید و کنار بگذارید.
- آب، کره و عسل را در یک قابلمه بریزید. زمانی که دیدید کره نسبتا آب شده و کنارههای قابلمه شروع به جوشیدن کرده، آرد را یکباره اضافه کنید.
- آنقدر هم بزنید تا خمیر یک دست و نرمی به دست بیاید. 15 دقیقه خمیر را در قابلمه هم بزنید.
- بعد از 1 دقیقه خمیر را از قابلمه خارج کنید و در یک ظرف بگذارید.
- اجازه دهید خمیر از داغی بیفتد ولی کاملا سرد نشود.
- بعد از اینکه خمیر از داغی افتاد، با همزن برقی آن را هم بزنید تا از هم باز شود.
- پودر وانیل را اضافه کنید.
- تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر یک، مواد را هم بزنید.
- خمیر شما باید حالت چسبندگی پیدا کند. یکی از نشانههای آماده شدن خمیر این است که وقتی آن را با همزن میزنید، خمیر به پرههای همزن میچسبد. وقتی این اتفاق افتاد، خمیر شما آماده است.
- خمیر را داخل قیف پلاستیکی بریزید. چون این خمیر بسیار سنگین است، از قیف پلاستیکی محکم استفاده کنید تا قیف پاره نشود.
- روغن را داخل قابلمه بریزید. قبل از اینکه زیر روغن را روشن کنید، بامیهها را در روغن سرد با قیف شکوفه بزنید. میتوانید برای برش زدن شکوفههای بامیه از قیچی استفاده کنید. تمام موادی که درست کردید را داخل روغن سرد، شکوفه بزنید و چیزی را برای وسط کار نگذارید. چون در این صورت باید صبر کنید تا روغن دوباره کاملا سرد شود و بعد بقیه مواد را داخل روغن شکوفه بزنید.
- تابه را روی حرارت ملایم قرار بدهید و اجازه بدهید بامیهها آرام سرخ شوند.
- بعد از اینکه بامیهها آماده شد، آنها را داغ داغ توی شربت سرد شده بریزید.
- بامیهها را کاملا با شربت آغشته کنید و در ظرف مورد نظرتان بریزید.
طرز تهیه بامیه با نشاسته ذرت
برخی از افراد دوست دارند، بامیه خانگی را با نشاسته ذرت تهیه کنند. برای تهیه بامیه با نشاسته ذرت به شکل زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه بامیه با نشاسته ذرت
- آب: ۱ پیمانه
- کره یا روغن جامد: ۵۰ گرم
- آرد سفید: ۱ پیمانه
- نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: ۳ عدد
- شربت بار: به مقدار لازم
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شربت بامیه با نشاسته ذرت
- شکر: ۲ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- گلاب: ۱/۴ پیمانه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت بامیه با نشاسته ذرت
برای پخت بامیه با نشاسته ذرت به شکل زیر عمل کنید:
- آب و کره یا روغن جامد را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره یا روغن ذوب شود و آب به جوش آید.
- آرد سفید و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید و یکباره به قابلمه اضافه کنید.
- مواد را با قاشق چوبی به سرعت هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
- خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود و خمیر به اصطلاح داغ زده شود.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید و خمیر را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
- تخم مرغها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و با همزن برقی یا قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
- خمیر بامیه را در قیف با ماسوره کنگره دار بریزید.
- روغن سرخ کردنی را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
- بامیهها را با فشار قیف به اندازه دلخواه در روغن داغ بریزید.
- بامیهها را مرتب هم بزنید تا به طور یکنواخت سرخ و طلایی شوند.
- بامیههای سرخ شده را از روغن خارج کنید و بلافاصله در شربت بار خنک شده بریزید.
- بامیهها را چند دقیقه در شربت بار قرار دهید تا شربت به خوبی جذب شود.
- بامیههای آماده شده را از شربت بار خارج کنید و در ظرف مناسب بچینید.
طرز تهیه بامیه بدون گلوکز (رژیمی)
بیشتر افراد برای پخت بامیه علاوه بر عسل، از شکر و گلوکز هم استفاده میکنند که آن را بسیار شیرین و پرکالری میکند به همین دلیل اگر در حال کاهش وزن هستید، می توانید از عسل یا استویا برای شیرین کردن بامیه استفاده کنید و شهد یا شربت بامیه را نیز کم شیرین درست کنید.
نکته دیگر اینکه در مصرف بامیه زیادهروی نکنید چون به هر حال یک شیرینی سرخ کردنی است و میزان کالری بالایی دارد. همچنین برای تهیه بامیه بدون گلوکز باید از کمترین میزان شیرین کننده در زمان پخت استفاده کنید. دیگر مواد لازم و طرز تهیه بامیه بدون گلوکز همانند روش های بالاست.
کالری و ارزش غذایی بامیه خانگی (1 عدد)
کالری | 78 کالری |
چربی | 3.4 گرم |
پروتئین | 0.8 گرم |
کربوهیدرات | 10.9 گرم |
فوت و فن پخت دستور پخت بامیه
برای اینکه یک بامیه خوشمزه داشته باشید، باید فوت و فن تهیه آن را بدانید. این نکات عبارتند از:
- شربت بامیه خیلی رقیق یا خیلی غلیظ نباشد.
- میتوانید برای قوام بیشتر خمیر بامیه از چند قاشق نشاسته ذرت نیز استفاده کنید.
- همچنین برخی از بکینگ پودر برای پف بیشتر بامیه استفاده میکنند.
- در شربت بامیه میتوان به جای آبلیمو از جوهر لیمو استفاده کرد.
- بامیهها هنگام سرخ شدن، در روغن شناور باشند.
- از روغن مایع به جای جامد استفاده کنید، زیرا روغن جامد باعث سفت شدن بامیه میشود.
در این مطلب طرز تهیه بامیه خانگی را آموختید که نسبت به بامیه بیرون پز، سالمتر است زیرا در روغن تازه و مطمئن آن را سرخ میکنید و میزان شکر بامیه را به دلخواه خود کم و زیاد خواهید کرد. در دستور پخت بامیه میتوانید از نشاسته ذرت و بکینگ پودر هم استفاده کنید تا بامیهها بزرگتر و خوشمزهتر شوند. نکته نهایی در مورد بامیه اینکه در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا کالری بالایی دارد و ممکن است قند و چربی بدن را به سرعت افزایش دهد.
منبع : https://kermany.com/
انتهای رپورتاژآگهی
انتهای پیام/