شناسهٔ خبر: 71638393 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قصرشیرین قطب آبزیان کرمانشاه/ جشنواره پخت ماهی فرصتی برای تولید بیشتر

قصرشیرین - ایرنا - شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با تولید سالیانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهیان گرمابی قطب آبزی پروری و تولید ماهی غرب کشور این خطه را به یکی از استان‌های فعال و پیشرو در تولید آبزیان تبدیل کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتمع پرورش ماهی و میگوی آب شیرین شهدای قصرشیرین در مساحت هشت هزار هکتار در جنوب ‌شرقی شهرستان قصرشیرین واقع شده است که آب این مزارع رودخانه مرزی الوند تامین می‌شود.

بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق و قرار گرفتن سه مرز خسروی، پرویزخان و سومار در این شهرستان بستر لازم را برای تولید و صادرات بیش از پیش آبزیان فراهم کرده که می تواند در ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، صادرات و ارزآوری موثر و زمینه را برای رونق اقتصادی فراهم کند.

هم اکنون ۷۰ مزرعه فعال با سطح ۵۰۰ هکتار در مجتمع پرورش شیلات شهدای این شهرستان فعال است که کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگ هد (سرگنده) از جمله انواع ماهیان گرمابی هستند در این مجتمع تولید می شود و عمده تولید شهرستان به کشور عراق صادر می شود و همچنین بخشی نیز به مصرف داخلی شهرستان و استان می رسد.

در چشم انداز ترسیم شده برای این مجتمع ایجاد صنایع جانبی بخش شیلات و کشاورزی، پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی و مهمترین پروژه آبزی پروری کشور پیش بینی شده است.

تنها مرکز تکثیر میگوی آب شیرین کشور در شهرستان قصرشیرین وجود دارد که سالیانه حدود یک قطعه «پُست لارو» (بچه میگو) در این مرکز تکثیر می‌شود و پست لاروهای تولید شده در این مرکز برای رها سازی به سایر استان ها انتقال می یابد و در کنار تکثیر بخش جزیی تولید میگو نیز انجام می شود به طوریکه سال گذشته این مرکز ۱۵ تُن تولید داشت.

قصرشیرین قطب آبزیان کرمانشاه/ جشنواره پخت ماهی فرصتی برای تولید بیشتر

جشنواره طبخ ماهیان در قصرشیرین

امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ جشنواره طبخ آبزیان در محل کنون فرهنگی هنری امام خمینی قصرشیرین با حضور مدیرکل شیلات استان کرمانشاه و جمعی از مسوولان محلی و بیش از ۳۰ شرکت کننده برگزار شد.

در این جشنواره شرکت‌کنندگان غذاهای تهیه شده با انواع آبزیان را با روش‌های مختلف پخت سالم به رقابت گذاشته و داوران تولیدات را از جنبه‌های مختلف مانند خلاقیت، حفظ ارزش غذایی، طعم و بوی غذا، و استفاده حداقلی از روغن مورد ارزیابی قرار دادند و در پایان از پنج نفر برگزیده با اهدای لوح سپاس و هدایای نقدی تقدیر شد.

در حاشیه برگزاری این جشنواره مسابقه نقاشی برای کودکان نیز با موضوع طبخ ماهی برگزار و به نفرات برگزیده هدایایی داده شد.

قصرشیرین قطب آبزیان کرمانشاه/ جشنواره پخت ماهی فرصتی برای تولید بیشتر

سرانه مصرف آبزیان در کرمانشاه ۱۰ کیلوگرم است

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه در این مراسم گفت: باوجود مزیت نسبی منطقه سرانه مصرف آبزیان در کشور ۱۳ کیلوگرم و در استان کرمانشاه ۱۰ کیلوگرم است و هدف از برگزاری از جشنواره ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوار و افزایش آگاهی عمومی نسبت به فواید مواد غذایی مفید عنوان کرد.

سهراب صحرایی افزود: با توجه به کاهش منابع آبی و نیاز کم پرورش آبزیان ، باید برنامه‌ریزی‌ لازم برای افزایش تولید و مصرف این مواد غذایی صورت گیرد ضمن اینکه افزایش سرانه مصرف ماهی با توجه به پروتئین بالا و اید آمینه های ضروری در گوشت می‌تواند به کاهش بیماری‌ و ارتقای سلامت جامعه کمک کند.

وی اظهار کرد: شهرستان قصرشیرین با منابع آبی کافی و رودخانه الوند شرایط ویژه ای برای پرورش آبزیان دارد که مجتمع ماهیان گرمابی در این شهرستان ایجاد شده که فاز اول آن هم اکنون با ۵۰۰ هکتار و ۷۰ مزرعه فعال سالیانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن تولید دارد.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه ادامه داد: همچنین با حمایت استاندار کرمانشاه و وزارت نیرو و تخصیص آب مورد نیاز سال آینده با بهره برداری از فاز دوم مجتمع شیلات قصرشیرین سه هزار تن به تولیدات افزوده و برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.

قصرشیرین قطب آبزیان کرمانشاه/ جشنواره پخت ماهی فرصتی برای تولید بیشتر

مجتمع شیلات در زمین های درجه ۳ و ۴ غیرقابل کشت قصرشیرین ایجاد شده است

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار قصرشیرین نیز در این جشنواره گفت: مجتمع شیلات قصرشیرین از بزرگترین مجتمع های پرورش ماهی سطح کشور با هدف اشتغال زایی، استفاده از آب رودخانه مرزی الوند و زمین های درجه ۳ و ۴ که قابلیت کشاورزی را ندارد، ایجاد شده است.

مراد باباخانی افزود: هم اکنون برای ۵۰۰ نفر در فاز اول مجتمع شیلات شهدا شغل ایجاد شده است و با راه اندازی فاز دوم این مجتمع که از طرح های توسعه ای است ضمن افزایش تولیدات آبزیان در این منطقه برای ۳۰۰ نفر دیگر اشتغال ایجاد می کند.

او همچنین یکی دیگر از طرح های توسعه ای شیلات در قصرشیرین را تاسیس و راه اندازی مجتمع پرورش ماهی و میگو دشت خان لیلی از محل سامانه گرمسیری با مساحت هزار هکتار و تولید چهارهزار تن ماهی و اشتغال ۴۰۰ نفر عنوان کرد.

قصرشیرین قطب آبزیان کرمانشاه/ جشنواره پخت ماهی فرصتی برای تولید بیشتر

شهرستان مرزی قصرشیرین با افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه و برخورداری بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ بخش مرکزی و سومار است که در امتداد مرزهایش ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار داشته و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این مرزها انجام می‌شود.