شناسهٔ خبر: 71619168 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

مادران باردار می توانند روزه بگیرند؟

فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: توصیه می‌شود مادران باردار قبل از روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند تا روزه داری آسیبی به مادر و جنین وارد نکند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ به نقل از وبدا، سلمه دادگر فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه قبل از روزه گرفتن خانم باردار حتماً باید با پزشک مشورت کند، اظهار کرد: مهمترین مسئله در روزه داری این است که هیچ آسیبی به مادر یا جنین وارد نشود؛ از همین رو برخی از بانوان با توجه به شرایط جسمانی، بیماری زمینه‌ای و یا مسائل مربوط به جنین اجازه روزه داری ندارند.

مهر نوشت؛ وی افزود: مجوز روزه داری بانوان باردار سالم منوط به مقطعی از بارداری است که در آن قرار دارند. اگر حاملگی به سه ماه اول، دوم و سوم تقسیم شود، سه ماه دوم بهترین زمان برای روزه داری مادران بارداری کاملاً سالم است.

دادگر روزه داری در هفته ١۴ تا ٢٨ بارداری را در صورت عدم منع پزشکی، بدون مشکل دانست و گفت: سه ماه اول زمان بسیار حیاتی برای تشکیل ارگان جنین است بنابراین در این بازه زمانی، سطح نرمال قند خون مادر اهمیت دارد زیرا تکامل قلب و مغز جنین وابسته به گلوکز است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرسنگی طولانی مدت را باعث افزایش کتون در خون دانست و گفت: کتون روی ظرفیت رشدی و مغز جنین می‌تواند تأثیر گذار باشد. علاوه بر این روزه داری سه ماه اول به دلیل تهوع و استفراغی که مادر در این دوره دارد می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از صاحب نظران روزه داری در سه ماه اول را توصیه نمی‌کنند مگر اینکه با مشورت و تأیید پزشک انجام شود، گفت: در سه ماه سوم بدن در حال ذخیره انرژی برای نزدیکی به زمان زایمان است از همین رو بسیاری از صاحب نظران در این مقطع روزه داری را به خصوص بعد از هفته ٣۶ بارداری توصیه نمی‌کنند زیرا علاوه بر تأثیرات منفی بر ظرفیت رشدی جنین، در برخی از مطالعات نیز خطر زایمان زودرس برای مادر بیان شده است.

دادگر از سه ماه دوم بارداری به عنوان بهترین زمان روزه داری در مادران باردار یاد کرد و افزود: در طول روز استراحت منظم و کافی، پرهیز از انجام فعالیت شدید، مصرف آب کافی در وعده‌های افطار و سحر، پرهیز از مصرف وعده‌های سنگین در افطار و سحری و افزایش وعده‌های غذایی در این فاصله با حجم کمتر می‌تواند زمینه را برای روزه داری آسان‌تر مادر باردار فراهم کند.

فلوشیپ طب مادر و جنین یادآور شد: مادران باردار بهتر است در زمان افطار مصرف میوه، سبزی، غلات، آب فراوان را در دستور کار قرار دهند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی‌جات نیز می‌توانند از عسل، شیره انگور، خرما، توت استفاده کنند همچنین مصرف آش و حلیم غیر چرب ایرادی ندارد اما باید از مصرف سرخ کردنی‌ها پرهیز شود.

به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در وعده سحری نیز غلات سبوس دار، میوه، سبزی، حبوبات، آب فراوان و آجیل کم نمک می‌تواند مورد استفاده مادران باردار روزه دار در طول سه ماه دوم بارداری قرار گیرد.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام