شناسهٔ خبر: 71615543 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

امنیت جنین و مادر، شرط روزه‌داری در مادران باردار

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مهمترین مسأله در روزه‌داری مادران باردار عدم آسیب به جنین و مادر باردار است، نحوه روزه‌داری در دوران بارداری را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش آنا، سلمه دادگر با بیان اینکه مادران باردار پیش از روزه‌داری حتما باید با پزشک مشورت کنند، گفت: مهمترین مسئله در روزه داری این است که هیچ آسیبی به مادر یا جنین وارد نشود، از همین رو برخی از بانوان با توجه به شرایط جسمانی، بیماری زمینه‌ای و یا مسائل مربوط به جنین اجازه روزه داری ندارند.

وی افزود: مجوز روزه داری بانوان باردار سالم منوط به مقطعی از بارداری است که در آن قرار دارند. اگر حاملگی به سه ماه اول، دوم و سوم تقسیم شود، سه ماه دوم بهترین زمان برای روزه داری مادران بارداری کاملا سالم است.

 دادگر روزه داری در هفته ١۴ تا ٢٨ بارداری را در صورت عدم منع پزشکی، بدون مشکل دانست و گفت: سه ماه اول زمان بسیار حیاتی برای تشکیل ارگان جنین است بنابراین در این بازه زمانی، سطح نرمال قند خون مادر اهمیت دارد، زیرا تکامل قلب و مغز جنین وابسته به گلوگز است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرسنگی طولانی مدت را باعث افزایش «کتون» در خون دانست و گفت: کتون روی ظرفیت رشدی و مغز جنین می‌تواند تأثیر گذار باشد. علاوه براین روزه داری سه ماه اول به دلیل تهوع واستفراغی که مادر در این دوره دارد می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از صاحب نظران روزه داری در سه ماه اول را توصیه نمی‌کنند مگر اینکه با مشورت و تأیید پزشک انجام شود، گفت: در سه ماه سوم بدن در حال ذخیره انرژی برای نزدیکی به زمان زایمان است از همین رو بسیاری از صاحب نظران در این مقطع روزه داری را به خصوص بعد از هفته ٣۶ بارداری توصیه نمی‌کنند، زیرا علاوه بر تأثیرات منفی بر ظرفیت رشدی جنین، در برخی از مطالعات نیز خطر زایمان زودرس برای مادر بیان شده است.

 دادگر از سه ماه دوم بارداری به عنوان بهترین زمان روزه داری در مادران باردار یاد کرد و افزود: در طول روز استراحت منظم و کافی، پرهیز از انجام فعالیت شدید، مصرف آب کافی در وعده‌های افطار و سحر، پرهیز از مصرف وعده‌های سنگین در افطار و سحری و افزایش وعده‌های غذایی در این فاصله با حجم کمتر می‌تواند زمینه را برای روزه داری آسان‌تر مادر باردار فراهم کند.

وی یادآور شد: مادران باردار بهتر است در زمان افطار مصرف میوه، سبزی، غلات، آب فراوان را در دستور کار قرار دهند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی جات نیز می‌توانند از عسل، شیره انگور، خرما، توت استفاده کنند همچنین مصرف آش و حلیم غیر چرب ایرادی ندارد، اما باید از مصرف سرخ کردنی‌ها پرهیز شود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در وعده سحری نیز غلات سبوس دار، میوه، سبزی، حبوبات، آب فراوان و آجیل کم نمک می‌تواند مورد استفاده مادران باردار روزه دار در طول سه ماه دوم بارداری قرار گیرد.

انتهای پیام/