شناسهٔ خبر: 71587864 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

گیاهان میل خود را به مصرف دی‌اکسیدکربن از دست داده‌اند!

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که گیاهان و خاک‌های زمین در سال ۲۰۰۸ به اوج جذب دی‌اکسیدکربن خود رسیدند، اما نسبت جذب از آن زمان رو به کاهش بوده است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

سیاره ما در حال از دست دادن اشتهای خود برای پاکسازی دی‌اکسیدکربن است. تجزیه و تحلیل اندازه‌گیری‌های دی‌اکسیدکربن جو نشان می‌دهد که گیاهان و خاک‌های زمین در سال ۲۰۰۸ به اوج جذب دی‌اکسید کربن رسیده‌اند و از آن زمان تاکنون جذب آن رو به کاهش بوده است. گذر از این نقطه اوج، احتمال فروپاشی آب و هوا را افزایش می‌دهد.

به نقل از گاردین، گیاهان و درختان در حدود یک قرن اخیر خوب عمل کرده‌اند. افزایش سطح دی اکسید کربن به رشد آنها کمک کرده و دمای گرمتر باعث افزایش طول دوره رشد شد. اما در برخی مواقع، این مزایا با اثرات منفی گرم شدن آب و هوا خنثی شدند. آتش‌سوزی‌ها، خشکسالی، طوفان، سیل، گسترش آفات و بیماری‌های جدید و استرس گرمایی گیاهان، همگی میزان دی اکسید کربنی را که گیاهان جذب می‌کنند، کاهش می‌دهد.

جیمز کوران (James Curran)، مدیر اجرایی سابق آژانس حفاظت از محیط زیست اسکاتلند و پسرش سام، فراز و نشیب غلظت دی اکسید کربن اتمسفر را تجزیه و تحلیل کردند و نشان دادند که اوج ترسیب کربن در سال ۲۰۰۸ رخ داده است و از آن زمان میزان دی اکسید کربن جذب شده توسط گیاهان به طور متوسط ‌۰.۲۵ درصد کاهش یافته است.

جیمز کوران می‌گوید: این یافته‌ها بسیار واضح هستند. انتشار گازهای گلخانه‌ای اکنون باید ۰.۳ درصد در سال کاهش یابد، فقط برای اینکه در ثبات بماند. این میزان قابل توجه است است، زیرا آنها معمولا ۱.۲ درصد در سال افزایش می‌یابند.

کاهش مصرف دی‌اکسید کربن توسط گیاهان علاوه بر اینکه تاثیرات آب و هوایی قابل توجهی خواهد داشت، به فتوسنتز آنها نیز آسیب می‌زند که خود باعث کمبود غذا برای خود گیاهان و سایر ارگانیسم‌های متکی به آنها می‌شود.