شناسهٔ خبر: 71584571 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آیا لاوروف حامل پیامی از آمریکا برای پزشکیان بود؟ | واکنش به گمانه زنی ها

مهدی سنایی مشاور سیاسی رئیس جمهور درباره محورهای گفتگوی مسعود پزشکیان رئیس جمهور و وزیر خارجه روسیه توضیحاتی را ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، « سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه، روز گذشته پس از سفر به ایران با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان دیدار کرد. این دیدار در حالی برگزار شد که از زمان انتشار خبر سفر لاروف به ایران شایعاتی در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی مطرح شده بود، مبنی بر اینکه لاوروف حامل پیامی از آمریکا برای ایران است.

سنایی: ادعاها درباره دیدار گمانه‌زنی است

مهدی سنایی، مشاور سیاسی رئیس‌جمهور، در واکنش به این شایعات و با انتشار توضیحاتی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، محورهای اصلی گفت‌وگوی رئیس‌جمهور کشورمان و وزیر خارجه روسیه را تشریح کرد.

وی تأکید کرد که در این دیدار، روابط دوجانبه و اقتصادی، وضعیت منطقه‌ای به ویژه مسائل مرتبط با سوریه، و همچنین مسائل بین‌المللی و پرونده هسته‌ای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سنایی همچنین افزود که هرگونه ادعای دیگری در این خصوص صرفا گمانه‌زنی است.

لاوروف چرا به ایران آمد؟ ؛ پاسخ مشاور سیاسی پزشکیان

گزارش مفصل لاوروف به ایران درباره مذاکرات با آمریکا ؛ پیامی نیاورده بود | ایران تحت تأثیر فشار حداکثری وارد مذاکره نخواهد شد

پزشکیان در دیدار چه گفت؟

در گزارش‌هایی که پس از این دیدار منتشر شد آمده بود که مسعود پزشکیان عصر روز سه‌شنبه در دیدار «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با رو به رشد توصیف کردن روابط فیمابین و تاکید بر ضرورت تسریع در روند اجرای توافقات به ویژه توافقنامه جامع راهبردی میان دو کشور اظهار داشت: ایران و روسیه ظرفیت‌های مناسبی برای تقویت همکاری‌ها با یکدیگر دارند و ما مصمم به تقویت تعاملات تهران و مسکو هستیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت تداوم روند تعاملات سازنده منطقه‌ای دو کشور افزود: ایران و روسیه دیدگاه‌های نزدیکی در زمینه مسائل منطقه‌ای دارند و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خود را در بستر تعاملات فیمابین و نیز از طریق سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی چون شانگهای، اتحادیه اوراسیا و بریکس دنبال می‌کنند.

همچنین گفته شد که این دیدار در راستای تحکیم روابط ایران و روسیه و بررسی مسائل مشترک در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی صورت گرفت و از اهمیت ویژه‌ای برای دو کشور برخوردار است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، صبح روز گذشته در سفری یک‌روزه وارد تهران شد تا با مقامات ارشد جمهوری اسلامی دیدار کند.

این سفر که به دعوت عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان، انجام شد، و با توجه به این که این سفر تنها یک هفته پس از مذاکرات مستقیم مقامات آمریکایی و روس در ریاض (۱۸ فوریه ۲۰۲۵) انجام شد از همان ابتدا گمانه‌زنی‌های درباره محورهای گفت‌وگوی طرفین مطرح شد.