شناسهٔ خبر: 71574547 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تعویق سفر فرستاده ترامپ به خاورمیانه به دلیل مذاکرات اوکراین

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد استفان ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، سفر خود به خاورمیانه را به دلیل مذاکرات بر سر راه حل صلح آمیز درباره جنگ روسیه و اوکراین به تعویق انداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، تارنمای آکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی افزود: سفر ویتکاف در ابتدا خاورمیانه را پوشش می داد، اما سپس به روسیه و اوکراین گسترش یافت.

اکسیوس خاطرنشان کرد: ویتکاف سفر خود به خاورمیانه را برای چند روز به تعویق انداخت. یک منبع آمریکایی اعلام کرد که دلیل آن تلاش های دیپلماتیک در مورد روسیه و اوکراین است.

این فرستاده ویژه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که این هفته برای گفتگو در مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل به خاورمیانه سفر خواهد کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سومین سالروز جنگ اوکراین نیز دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است، ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه پیشنهادی "مسیر صلح" را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

پیش نویس قطعنامه اولیه روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رأی گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تأیید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید. قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

شورای امنیت سازمان ملل نیز عصر دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای پایان سریع جنگ اوکراین و روسیه را تصویب کرد؛ تصویب این قطعنامه پس از ناکامی تلاش های آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل برای تصویب قطعنامه مدنظر خود صورت گرفت.

شورای امنیت سازمان ملل در این نشست، قطعنامه پیشنهادی و بسیار کوتاه آمریکا را تصویب کرد که «خواستار پایان سریع درگیری و برقراری صلح پایدار میان اوکراین و فدراسیون روسیه است.»

در رای گیری در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل، ۱۰ کشور به قطعنامه آمریکا رای مثبت و ۵ کشور رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری مخالفت نکرد. برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت که دارای ۱۰ عضو غیر دائم و ۵ عضو دائم (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) است، نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم است.

قطعنامه آمریکا در حالی تصویب شد که روسیه تلاش اروپا برای اصلاح قطعنامه آمریکا درباره اوکراین را در شورای امنیت وتو کرد. روسیه، خود نیز در اصلاح این قطعنامه ناکام ماند و شورای امنیت، سرانجام آن را با ۱۰ رای موافق و بدون وتو تصویب کرد.