شناسهٔ خبر: 71561736 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

برگزاری تور ترویجی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور در دزفول

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول از برگزاری تور ترویجی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور به مدت دو روز به میزبانی این مرکز تحقیقاتی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، سیدمحمود طبیب غفاری در جریان برگزاری این تور ترویجی گفت: این تور با هدف انتقال جدیدترین یافته‌های تحقیقاتی به تولیدکنندگان و کارشناسان کشاورزی خوزستان به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول برگزار شد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی محصولات اساسی مانند گندم، کلزا، چغندرقند و حبوبات که مرتبط با سفره مردم مرتبط هستند را در اولویت قرار داده است تا جدیدترین تحقیقات در حوزه این محصولات را به تولیدکنندگان و کارشناسان ارائه شود.

طبیب غفاری ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد انرژی روزانه هر فرد ایرانی از گندم و دیگر فرآورده‌های گندم تامین می‌شود و محصولات قندی مانند چغندرقند که راندمان مصرف آب بهتری نسبت به چغندقند بهاره دارند و تمرکز پژوهش آن در مرکز تحقیقات صفی آباد است در این تور ترویجی مورد حمایت قرار گرفته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه محصولات شکری نیز نقش مهمی در کیفیت غذای مردم دارند، اضافه کرد: ارائه تحقیقات انجام شده در زمینه دانه‌های روغنی به ویژه کلزا در این برنامه موردتوجه قرار گرفته است، زیرا کلزا به عنوان یک گیاه مطلوب کشت پاییزه جایگاه ویژه‌ای در تناوب‌های منطقه دارد.

وی می‌گوید: سیکل بیماری‌های خاکزا برای گندم و سایر محصولات نقش تناوبی مهمی ایفا می‌کند به طوری که در دنیا برای خودکفایی روغن به کلزا تکیه شده است.

طبیب غفاری به کشت باقلای پاییزه و ماش تابستانه در خوزستان اشاره کرد و گفت: این حبوبات نقش مهمی در تثبیت ازت اتمسفر در خاک و ارتقای کیفیت خاک دارند که به عنوان گیاهان تناوبی مهمی از آنها نام برده می‌شود و نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین یا گوشت گیاهی سفره مردم دارند.

اعضای تیم اعزامی پژوهشگر مروجان ارشد کشور به دزفول را دکتر ابوالفضل فرجی پژوهشگر مروج ارشد متخصص دانه‌های روغنی، دکتر همایون کاظمی پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماری‌های گندم، دکتر ولی الله یوسفدآبادی پژوهشگر مروج ارشد متخصص چغندرقند، دکتر رمضان سرپرست پژوهشگر مروج ارشد متخصص حبوبات آبی و دکتر علیرضا جعفرنژادی پژوهشگر مروج ارشد متخصص کود و بهبود تغذیه گیاهی تشکیل دادند.

در حاشیه این تور نیز، کارگاه‌های حل مساله در مزرعه، ۶ کارگاه آموزشی ویژه کارشناسان و مروجان منتخب و نشست تصمیم سازی با مدیران استانی در حوزه زراعت برگزار شد.

در این تور ترویجی ضمن بازدید از مزارع مختلف شهر‌های شوش، دزفول و شوشتر آخرین یافته‌های تحقیقاتی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور به کارشناسان و تولیدکنندگان ارائه شد.