به گزارش ایرنا، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول روز دوشنبه در جریان برگزاری این تور ترویجی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این تور با هدف انتقال جدیدترین یافتههای تحقیقاتی به تولیدکنندگان و کارشناسان کشاورزی خوزستان به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول برگزار شد.
سید محمود طبیب غفاری افزود: وزارت جهاد کشاورزی محصولات اساسی مانند گندم، کلزا، چغندرقند و حبوبات که مرتبط با سفره مردم مرتبط هستند را در اولویت قرار داده است تا جدیدترین تحقیقات در حوزه این محصولات را به تولیدکنندگان و کارشناسان ارایه شود.
وی ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد انرژی روزانه هر فرد ایرانی از گندم و دیگر فرآوردههای گندم تامین میشود و محصولات قندی مانند چغندرقند که راندمان مصرف آب بهتری نسبت به چغندقند بهاره دارند و تمرکز پژوهش آن در مرکز تحقیقات صفی آباد است در این تور ترویجی مورد حمایت قرارگرفته است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه محصولات شکری نیز نقش مهمی در کیفیت غذای مردم دارند، گفت: ارایه تحقیقات انجام شده در زمینه دانههای روغنی به ویژه کلزا در این برنامه موردتوجه قرار گرفته است زیرا کلزا به عنوان یک گیاه مطلوب کشت پاییزه جایگاه ویژهای در تناوبهای منطقه دارد.
وی افزود: سیکل بیماریهای خاکزا برای گندم و سایر محصولات نقش تناوبی مهمی ایفا میکند به طوری که در دنیا برای خودکفایی روغن به کلزا تکیه شده است.
طبیب غفاری به کشت باقلای پاییزه و ماش تابستانه در خوزستان اشاره کرد و گفت: این حبوبات نقش مهمی در تثبیت ازت اتمسفر در خاک و ارتقای کیفیت خاک دارند که به عنوان گیاهان تناوبی مهمی از آنها نام برده میشود و نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین یا گوشت گیاهی سفره مردم دارند.
به گزارش ایرنا، اعضای تیم اعزامی پژوهشگر مروجان ارشد کشور به دزفول را دکتر ابوالفضل فرجی پژوهشگر مروج ارشد متخصص دانههای روغنی، دکتر همایون کاظمی پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماریهای گندم، دکتر ولی الله یوسفدآبادی پژوهشگر مروج ارشد متخصص چغندرقند، دکتر رمضان سرپرست پژوهشگر مروج ارشد متخصص حبوبات آبی و دکتر علیرضا جعفرنژادی پژوهشگر مروج ارشد متخصص کود و بهبود تغذیه گیاهی تشکیل دادند.
در حاشیه این تور نیز، کارگاههای حل مساله در مزرعه، ۶ کارگاه آموزشی ویژه کارشناسان و مروجان منتخب و نشست تصمیم سازی با مدیران استانی در حوزه زراعت برگزار شد.
در این تور ترویجی ضمن بازدید از مزارع مختلف شهرهای شوش، دزفول و شوشتر آخرین یافتههای تحقیقاتی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور به کارشناسان و تولیدکنندگان ارایه شد.