مسعود بارانی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: صید این ماهیان از ۱۵ اسفندماه جاری تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ به مدت یک ماه ممنوع است.
وی ادامه داد: هر ساله در راستای حفظ و بازسازی ذخایر و همچنین ارتقای بازدهی صیادی، صید ساردین ماهیان به مدت یک تا ۲ ماه ممنوع میشود.
مدیرکل شیلات هرمزگان توضیح داد: برخورداری از بیشترین میزان صید ساردین ماهیان کشور در این استان نشان از ظرفیت بالای هرمزگان در این حوزه دارد.
بارانی میزان صید ساردین ماهیان در آبهای قشم، بندرلنگه و جاسک را حدود ۱۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با توجه به ارزش غذایی خوبی که ماهی ساردین دارد، مصرف این نوع ماهی به صورت تازه خوری، پودر ماهی و خشک است.
وی اضافه کرد: تا پایان امسال برگزاری ۲ جلسه کمیته مدیریت صید با موضوع ساردین ماهیان و دریابست و همچنین تشکیل کمیته علمی صید با حضور جمعی از نخبگان شیلاتی و اساتید مطرح دانشگاه در دستور کار معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان قرارداد.
بیش از ۲ هزار صیاد با افزون بر ۲۰۰ فروند شناور، صید ساردین ماهیان را در نوار ساحل جنوبی قشم، از بندر صیادی رَمچاه تا سَلَخ برعهده دارند.
جزیره قشم دارای یکی از بزرگترین نوارهای ساحلی است و از دیرباز تاکنون شغل عمده مردم این جزیره به ویژه جامعه محلی آن مرتبط با شیلات و صنایع وابسته به آن بوده و هست.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.