شناسهٔ خبر: 71556706 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله اعرافی بیان کرد:

ضرورت تقویت روش‌شناسی فقه

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، ضرورت تقویت روش‌شناسی فقهی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: فرآیند پاسخگویی به نیاز‌های روز جامعه باید با بررسی ریشه‌ای موضوعات آغاز شود، چراکه این رویکرد می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری مباحث پیشرفته علمی و تکامل بخشیدن به سطوح تخصصی درس خارج شود.

صاحب‌خبر -

علیرضا اعرافی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور، شامگاه دوشنبه ششم اسفندماه در آئین رونمایی از آثار فقه بورس و اوراق بهادار که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد، با تأکید بر نقش محوری و راهبردی حوزه علمیه در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی، اهمیت حضور فعال و مؤثر حوزه علمیه در پاسخگویی به نیاز‌ها و مطالبات جامعه را برجسته کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: حوزه‌های علمیه باید ضمن صیانت از اصالت‌ها و ارزش‌های بنیادین خود، آمادگی لازم برای مواجهه با چالش‌ها و مسائل نوظهور را با رویکردی جامع، هدفمند و کارآمد به نمایش بگذارند.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه به ضرورت توجه به مسائل نوین اشاره کرد و بیان کرد: از مهم‌ترین انتظارات امروز جامعه از حوزه‌های علمیه، پاسخ‌دهی به موضوعات جدیدی است که با شتاب فزاینده‌ای در زندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه ظهور می‌کنند.

امام جمعه قم با تأکید بر تولید علم و گسترش تفکر خلاق در فضای حوزه‌های علمیه، تصریح کرد: این دو عامل کلیدی، هم‌زمان با درک صحیح از تحولات و پدیده‌های جدید، باید در اولویت برنامه‌های علمی و آموزشی حوزه قرار گیرند و تنها از طریق چنین رویکردی می‌توان مسیر تعالی و پیشرفت در پرتو آرمان‌های انقلاب اسلامی را هموارتر کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: در بخشی از سخنان خود به اهمیت حفظ اصول و ارزش‌های بنیادین حوزه پرداخت و گفت: حوزه‌های علمیه‌ای که هویت خود را با اولویت دادن به آرمان‌های انقلاب تعریف کرده‌اند، بایستی نه‌تنها به این اصول پایبند باشند، بلکه ظرفیت تحلیل دقیق و تعامل اثربخش با مسائل نوظهور را نیز تقویت کنند، ضمن اینکه نیل به چنین جایگاهی تنها با بهره‌گیری از دیدگاه‌های جامع‌نگر و تکیه بر مبانی علمی امکان‌پذیر است.

وی بر لزوم جدیت در پرداختن به مسائل جدید تأکید کرد و گفت: رویارویی با موضوعات نوظهور نباید با سطحی‌نگری یا کم‌توجهی همراه شود؛ ضمن اینکه منابع ارزشمند فقه اسلامی و ذخایر دینی، توانایی ارائه راهکار‌های عمیق برای مشکلات روز را دارا هستند؛ اما دستیابی به این هدف نیازمند شناسایی دقیق مسائل و انجام اصلاحات ضروری در ساختار‌های فقهی کنونی است تا بتوان مشکلات را با دیدی تخصصی و همه‌جانبه حل نمود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، همچنین ضرورت تقویت روش‌شناسی فقهی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: فرآیند پاسخگویی به نیاز‌های روز جامعه باید با بررسی ریشه‌ای موضوعات آغاز شود، چراکه این رویکرد می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری مباحث پیشرفته علمی و تکامل بخشیدن به سطوح تخصصی درس خارج شود.

آیت‌الله اعرافی ادامه داد: شورای عالی حوزه‌های علمیه قصد دارد همچنان به اصول ثابت روش‌های فقهی چه در چهارچوب شیوه‌های سنتی و چه براساس روش‌های مدرن اهتمام داشته باشد که با این حال، ارتباط سازنده بین این اصول و بازنگری آگاهانه برای هماهنگ شدن با مقتضیات زمان، امری ضروری است.

عضو فقهای شورای نگهبان اذعان کرد: اگر نظام فقهی موجود بتواند محتوای علمی دقیق همراه با گفتمان‌هایی منطبق بر نیاز‌های مخاطبان جهانی ارائه دهد، قابلیت تضمین جایگاهی رفیع در ابعاد علمی، اجتماعی و فرهنگی را خواهد داشت؛ ضمن اینکه این دستاورد نه تنها برای جامعه اسلامی بلکه برای موقعیت بین‌المللی حوزه نیز بسترساز تحولات مثبت خواهد بود.

انتهای پیام