علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گردهمایی همآفرینی ایران آینده که در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: شاید مهمترین مسئله این است که با توجه به مشکلات موجود در کشور، چشمانداز معنایش چیست؟ این سوال را با بسیط نگاه کردن کاملا منطقی است، اما آیا بدون داشتن یک افق امکان حل مشکلات را داریم.
وی اظهار کرد: اگر قانون اساسی را دقت کنید بسیار خوب نوشته شده، اما ما براساس قانون اساسی عمل نکردیم. حقوق ملت و احزاب خیلی از مبانی را دارد و هر کسی میآید قسم میخورد قانون اساسی را پیاده کند.
آقامحمدی بیان کرد: برای اولینبار که بعد از جنگ برنامه اول توسعه نوشته میشد چالش فکری زیاد بود که یکی از مسائل آن اسلامی کردن بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: به من گفتند میخواهند فوتبال را اسلامی کنند بعد گفتم میخواهید توپ، لباس، یا اندازه زمین را عوض کنید یا یک توپ را چند تا توپ کنید؟ منظورتان چیست. گفتن مثل شطرنج اسلامی میکنیم و کلههای شاه و وزیر را عوض کردیم، اما اسامیشان را عوض نکردیم.
وی گفت: چهار سال در مجلس بحث کردیم یک برنامه پنج ساله را تصویب کنیم. برای استان همدان یک چشمانداز نوشتیم و تیمی را تشکیل دادیم و چشم انداز ۱۴۰۰ را از سال ۷۵ نوشتیم. بعد که تمام شد گفتند این کار دولت است و کار رهبری نیست لذا به آقای هاشمی رفسنجانی دادیم و اسم آن شد احیای فرهنگ اسلامی که برنامه ۲۵ ساله بود.
آقامحمدی بیان کرد: در سال ۷۶ که آقای خاتمی آمد گفت مملکت مسائلش این نیست و گفت ما تا دو سال دیگر را نمیتوانیم ببینیم چه برسد به ۲۵ سال دیگر و شاهد آن آقای جهانگیری است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: آقای نمازی یک برنامه دو ساله داد و چشمانداز رفت. در دوره آقای احمدینژاد صد میلیارد پول نفت آمد و چشمانداز هم رعایت نشد و هر که هر چه میگفت، چون پول بود به آن میدادند.
آقامحمدی گفت: الان در حال انتقال قدرت هستیم و گام دوم که رهبری گفتند برای این بود که یک عده بروند یک عده بیایند نه اینکه چند تا بچه را بفرستیم بروند و بگوییم جوانگرایی کردیم. چشمانداز ۱۴۰۴ حداقلی نوشته شد و باید رضایت همه گرفته میشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: برای گام دوم و انتقال قدرت همه باید یک فکر باشند. ما دو مزیت کلیدی داریم یکی منابع نفت و گاز است و در ۲۵ سال آینده نقش ندارد بنابراین فقط ۲۵ سال وقت داریم آن را خرج کنیم لذا باید تا میتوانیم آن را برداشت و استفاده کنیم. اگر خرد خرد تولید کنیم مصرف و تمام میشود، اما اگر ۷/۴ میلیون بشکه باشد میتوان بر آن سرمایه گذاری کرد و مورد دیگر جوانی جمعیت است. پنجره جمعیتی ما ۲۲ سال دیگر بسته میشود.
آقامحمدی اظهار کرد: پارادایمها در حال تغییر است و گیاهی جای شیمیایی را میگیرد و هوش مصنوعی بسیاری از شغلها را از بین میبرد و کار از راه دور طبیعی میشود لذا ما باید چشمانداز را درست کنیم، اما کسانی که با آن زندگی میکنند، مهم است و جوانان باید از خودشان بنویسند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح ترد: مهمترین نقش برای خبرنگاران است، چون اگر سیاستورزی نداریم و اقتصاد نداریم بهدلیل نبود خبرنگار است، چون اگر از من بپرسد چه بنویسد او خبرنگار نیست بلکه کسی مشکلات را تشخیص دهد بنویسد آن خبرنگار است. از خبرنگار زیاد ضرر نمیکنید، چون هر کسی از دید خود میبیند.
آقامحمدی گفت: باشگاه خبرنگاران آینده را تشکیل میدهیم و قبلا باشگاه خبرنگاران جوان را تاسیس و ۱۰ هزار خبرنگار تربیت کردیم و الان در جاهای مختلف هستند.دیگری باشگاه هوشسازان و باشگاه ریاضی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: گفتمان ترامپ تئوری غلبه است و الان روی پسر شاه سرمایهگذاری کردند تا بحث سلطنت را جا بیندازند.