شناسهٔ خبر: 71553037 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی در مرز دوغارون ضروری است

تایباد- ایرنا- مدیرعامل منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون گفت: ساماندهی و روان‌سازی فعالیت‌های اقتصادی در این گمرک مرزی، که افزون بر ۱۱۰ سال قدمت دارد، ضروری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدرضا مودودی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از مرز دوغارون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کانون اقتصادی، در همسایگی افغانستان، یکی از فعال ترین مناطق اقتصادی شرق کشور به شمار می رود.

او اظهار کرد: سطح مبادلات تجاری ایران و افغانستان از طریق دروازه رسمی دوغارون سالانه به بیش از ۲ میلیارد دلار می رسد که این نشان از تمایل سرمایه گذاران افغانستانی به بازار کالاهای ایرانی دارد.

وی ادامه داد: ۶۰ درصد کالاهای صادراتی ایران از طریق مرز دوغارون به افغانستان صادر می شود و تامین کننده نیاز مردم این کشور همسایه است.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۵ میلیون دلار کالا از سمت افغانستان وارد کشور ما می شود، گفت: تراز تجاری گمرک دوغارون با افغانستان همواره مثبت است و اکنون فعالیت‌های اقتصادی افغانستان قادر به تامین نیاز بازار کشور ما نیست.

مودودی تصریح کرد: بدون شک با آغاز به کار و شکل‌گیری منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون در خطه مرزی تایباد، این منطقه می تواند بستر حضور بیشتر سرمایه‌گذاران افغانستانی در مرز راهبردی دوغارون را فراهم کند، که این فرصتی مناسب برای فعالان اقتصادی افغانستان در بازارهای فرامرزی خواهد بود.

وی گفت: اعمال برخی از سلیقه ها از سوی دستگاه های اجرایی در دوغارون، فعالیت در حوزه های صادرات، ترانزیت و واردات در این مرز رسمی را کاهش داده است و این خود یکی از مهمترین دلایل حضور کمرنگ سرمایه گذاران افغانستانی در این منطقه است.

وی افزود: ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون در پهنه ای به گستره هشت هزار و ۷۰۰ هکتار پیش بینی شده که در مرحله نخست آن هزار و ۲۵۰ هکتار زیرساخت های مورد نیاز برای شروع فعالیت طراحی شده است.

ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی در مرز دوغارون ضروری است

وی بیان کرد: هم اکنون باید به دنبال شناسایی مشکلات منطقه دوغارون بوده و با استفاده از توان نیروهای بومی و نخبه و ظرفیت های موجود در این گذرگاه زمینی، موانع پیش رو را برطرف کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون اضافه کرد: ایجاد این منطقه اقتصادی باید فرصتی طلایی برای شکوفایی این شهرستان مرزی باشد و گامی بلند در راستای ایجاد اشتغال پایدار و رونق معیشت خانواده های مرزنشین برداشته شود.

قانون ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون در نشست علنی ۲۷ شهریور مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسید و ۱۵ مهرماه امسال رییس جمهور این قانون را برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۱ رای موافق، ۵۳ رای مخالف و هشت رای ممتنع با لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون موافقت کردند.

مطابق یکی از مواد این قانون به‌ دولت‌ اجازه‌ داده‌ شده است در استان‌ خراسان‌ رضوی در محدوده‌ خارج‌ از نقاط‌ جمعیتی‌ به‌ شرح‌ نقشه‌ مصوب، منطقه‌ آزاد تجاری- صنعتی‌ دوغارون ایجاد شود.

بیشترین حجم کار این منطقه ویژه اقتصادی، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.