شناسهٔ خبر: 71540230 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حمایت از نخبگان ایرانی و افغانستانی برای تولید کالا در منطقه آزاد دوغارون تایباد

از نخبگان علمی ایرانی و افغانستانی برای تولید کالا در منطقه آزاد تجاری دوغارون تایبادحمایت خواهد شد.

صاحب‌خبر -
 
 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در راستای مقوله اقتصاد دانش‌بنیان، از نخبگان علمی و شرکت‌های فناور ایرانی و افغانستانی برای ایده‌پردازی و تبدیل آن به محصولات و کالا‌های صادراتی حمایت ویژه می‌شود.
 
محمدرضا مودودی  افزود: منطقه آزاد دوغارون دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه‌های صنعتی، خدماتی، گردشگری، تجاری و درمانی است و با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، ترکیه، هند و امارات متحده عربی در حال مذاکره برای سرمایه‌گذاری هستیم.
 
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون ادامه داد: همچنین تفاهم‌نامه‌ای با اتاق بازرگانی ایران منعقد خواهد شد تا اتاق‌های بازرگانی در استان‌های مختلف کشور برای فعالیت اقتصادی در این منطقه آزاد تجاری ورود پیدا کنند.
 
مودودی بیان کرد: منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون با هشت هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت، کانون توسعه اقتصادی در شرق کشور می‌شود و فصل جدیدی در روابط ایران و افغانستان رقم خواهد زد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: هدف اصلی منطقه آزاد تجاری دوغارون، صادرات کالا می‌باشد و اکنون در حال جذب سرمایه‌گذار، استقرار نیرو‌های مدیریتی و ایجاد دفتر نمایندگی در کابل، پایتخت افغانستان، است.
 
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون خاطرنشان کرد: ما خود را ملزم به اشتغال‌زایی برای افراد محلی می‌دانیم و ایجاد کانون نخبگی در تایباد نیز یکی از برنامه‌های این سازمان است تا استعداد‌های بومی در زمینه‌های گوناگون شناسایی شوند.
 
استانداردسازی محصولات صادراتی به افغانستان
 
عضو هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون در ادامه گفت: این منطقه آزاد تجاری در راستای استانداردسازی محصولات صادراتی به افغانستان اقدام خواهد کرد که باعث ماندگاری ایران در بازار‌های هدف این کشور همسایه می‌شود.
 
حسن نوری‌زاده افزود: در حوزه گردشگری، با تأسیس فروشگاه‌های بزرگ و مراکز تجاری در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی تایباد به دنبال جلب مسافران، گردشگران و زائرانی هستیم به مشهد سفر می‌کنند.
 
وی ادامه داد: پشتیبانی از نخبگان تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان در اولویت قرار دارد؛ زیرا این شرکت‌ها می‌توانند با سرمایه‌های اندک و متوسط، منافع بالا و ارزآوری برای کشور داشته باشند.
 
عضو هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون بیان کرد: نیازمندی‌های بازار ۳۰ میلیون نفری افغانستان، دیدگاه سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع باشد.
 
نوری‌زاده خاطرنشان کرد: ازاین‌پس مدیریت واحد مرزی در دوغارون بر عهده سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون است و نهاد‌های دولتی مکلف به فعالیت بر اساس طرح و قانون منطقه آزاد تجاری هستند.