شناسهٔ خبر: 71551791 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

رئیس دانشگاه امام حسین (ع): شما به وضعیت پوشش‌ها نگاه کنید، دقیقا همان ارزش‌های غربی است/ غربی‌ها نهادسازی کردند تا در دنیا سروری کنند

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) با تاکید بر اینکه باید مراقب حملات ترکیبی دشمن در قالب جنگ ترکیبی باشیم، گفت: متاسفانه وقتی صحبت از جنگ‌ می‌شود، مسؤولان و مدیران، تنها  یونیفورم‌ پوش‌های نظامی، ادوات نظامی و توپ و تانک و هواپیما و عبور از مرزهای فیزیکی را جنگ‌ می‌دانند، در حالی که جنگ‌ ترکیبی این مؤلفه‌ها را به این شکل ندارد.

صاحب‌خبر -

ایسنا: رئیس دانشگاه امام حسین (ع) با تاکید بر اینکه باید مراقب حملات ترکیبی دشمن در قالب جنگ ترکیبی باشیم، گفت: متاسفانه وقتی صحبت از جنگ‌ می‌شود، مسؤولان و مدیران، تنها  یونیفورم‌ پوش‌های نظامی، ادوات نظامی و توپ و تانک و هواپیما و عبور از مرزهای فیزیکی را جنگ‌ می‌دانند، در حالی که جنگ‌ ترکیبی این مؤلفه‌ها را به این شکل ندارد.

محمدرضا حسنی آهنگر امروز در جشنواره ملی گام دوم انقلاب اسلامی با عنوان «معماران جوان ایران پیشرفته» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد، با طرح این سؤال که آیا راهکارهایی که هم اکنون برای رفع چالش‌ها استفاده می‌کنیم، بر پایه روش‌های اسلامی و بومی خودمان  است، پاسخ آن را منفی دانست و گفت: این حوزه از جاهایی است که نیاز به تحولات اساسی دارد، چون نمی‌توانیم لایه تمدنی داشته باشیم و از مدل‌ها و نظامات غربی الهام بگیریم. این مدل تقلیدی است و آن چیزی که امروز کشور از آن رنج می‌برد، همین است.

وی افزود: این موضوع در ۴۶ سال گذشته دقیقا یکی از پاشنه آشیل‌هایی بوده است که از آن ضربه خوردیم، مخصوصا در دوران دفاع مقدس در آنجایی که برنامه‌های توسعه‌ای را نوشتیم، از بانک جهانی وام‌ گرفتیم و از روش‌های غربی استفاده کردیم و وقتی از روش‌های غربی استفاده می‌شود، ارزش های غربی نیز حاکم خواهد شد. شاید اگر در آن زمان از این موضوعات سخن گفته می‌شد، کمتر به آن توجه می‌کردیم.

حسنی آهنگر خاطر نشان کرد: شما به خیابان‌ها نگاه کنید، به وضعیت پوشش‌ها نگاه کنید، دقیقا همان ارزش‌های غربی است، چون از روش‌های توسعه غربی استفاده کردیم. غربی‌ها برای آنکه بتوانند فرهنگشان را در کشورهای دنیا مسلط کنند، نهادسازی کردند تا در توسعه اقتصاد و دلار، آقایی و در دنیا سروری کند. از این رو است که بانک‌ جهانی، بانک مرکزی، سازمان برنامه، اتاق بازرگانی را شکل داده است.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه اینها مختص ایران نیست، یادآور شد: غرب برای سازمان یافته‌تر کردن نظام مسائل خودش، این نهادسازی را در همه کشورهای دنیا ایجاد کرده است. از این رو است که در حوزه‌های مختلف علی‌رغم میل باطنی رهبران کشورهای مختلف، مسیر حرکتی کشورها در مسیری است که غرب می‌خواهد. 

وی تاکید کرد: در این میان ما باید نظامات انقلابی را جایگزین نظامات غربی کنیم. علاوه بر آن کار واجب‌تر دیگری داریم که در همایش دوم به آن پرداختیم و آن این است که ما برای تحقق مؤلفه‌های مد نظر حکمرانی مبتنی بر ولی فقیه نیاز به کارزارهای انقلابی و جهادی داریم و انسان‌های ترازی که در تراز تمدنی کار کنند و کارمندان عادی نباشند و تکلیف مدار باشند.

حسنی آهنگر تاکید کرد: ما برای تربیت این انسان‌ها نیاز به الگو داشتیم که همایش دوم را که مصادف با شهادت شهید سلیمانی بود، بر این اساس برگزار کردیم؛ یعنی «تربیت انسان‌های تراز تمدنی تحقق دهنده بیانیه گام دوم مبتنی بر مکتب شهید سلیمانی».

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه اگر این دو کار واجب که در دومین همایش‌، نظام مسائل آن استخراج شد، در قالب برنامه های هفتم و برنامه‌های بعدی پنج ساله به طور کامل محقق شود، می‌توانیم امیدوار باشیم که آرمانی که در بیانیه طراحی شده، محقق خواهد شد و ادامه داد: اگر به دو مؤلفه ایجابی توجه کنیم، مشاهده می‌کنیم که هر دو مؤلفه به نوعی خروجی دانشگاه‌ها است، ولی آیا دانشگاه‌های تقلیدی که اکنون ما داریم، قابل تحقق است؟ قطعا خیر.

وی اضافه کرد: دانشگاهی باید باشد که در تراز انقلاب اسلامی باشد و دانشگاه‌های تقلیدی ما که معلوم است از مدل‌های فرانسوی و آلمانی و انگلیس و آمریکایی برش خورده‌اند و ملغمه‌ای از این مدل‌ها مکتب‌های دانشگاهی شده‌اند، نمی‌توانند نه مدیر تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند و نه نظام مسائل نهادی ما را شکل دهند. بلکه ما نیاز به دانشگاهی داریم که تقلیدی از دانشگاه‌های غرب نباشد و بتواند معضلات و مشکلات جامعه اسلامی و نظام مسائل بیانیه گام دوم را تبدیل به صورت مسأله کند و به جای مقاله محوری، مسأله محور چه در حوزه  مسائل بنیادی و چه مسائل کاربردی، مسائل را حل کند.

حسنی آهنگر خاطر نشان کرد: باید ارزیابی اساتید و دانشجویان بر اساس حل این مسائل باشد و نیاز به دانشگاه ماموریت گرا داریم که هم حضرت آقا به دنبال شکل‌گیری چنین دانشگاهی است و هم حضرت امام بارها در سخنرانی‌های مختلف به آن اشاره کردند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) تاکید کرد: واقعا اگر قرار باشد معماران جوان در بیانیه گام دوم بخواهند ایران پیشرفته را به عنوان پیشران محقق کنند، جایی که ابتدا باید در آن تحول ایجاد کنند، جمله حضرت امام است، یعنی دانشگاه‌ها؛ دانشگاه‌ها باید در خدمت انقلاب اسلامی باشند. 

حسنی آهنگر خاطر نشان کرد: در تحقق بیانیه گام دوم ما نیازمند حرکت عمومی با پیشرانی نخبگان جوان هستیم و این نخبگان در دانشگاه‌ها هستند و اداره جامعه در آینده در اختیار جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی قرار می‌گیرد و از این رو این اتفاق (تحول در دانشگاه‌ها) مهمی است که باید محقق شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه کارهای خوبی در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف انجام شده، ولی هنوز فراگیر نشده است، گفت: این امر باید تعمیم یابد و با تقسیم کار ملی و نگاشت نهادی این امر رقم بخورد.

حسنی آهنگر با بیان اینکه این امر یک بعد سلبی نیز دارد، در این باره توضیح داد: ما درگیر جنگ تمام عیار ترکیبی هستیم و برای آن دشمن یک نقشه جامع دارد و قطعا بر اساس این طرح نمی‌خواهند ما بیانیه گام دوم را محقق کنیم. واقعا طراحی آنها به صورت جبهه‌ای است و مختص یک کشور نیست. وقتی طراحان این نقشه را تعقیب می‌کنیم، آمریکا و انگلیس در مرکز ثقل آن هستند و کشورهای دیگر غربی چون کانادا و اروپا و کشورهای غرب منطقه و رژیم صهیونیستی و بعد هم منافقین با ابزارهای مختلف چون شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ها حضور دارند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) این جبهه را یک جبهه عظیم دانست که این جبهه تنوع زیادی دارد، خاطر نشان کرد: باید خیلی خوب این جبهه را تحلیل کنیم و بشناسیم. متاسفانه وقتی صحبت از جنگ‌ می‌شود، مسؤولان و مدیران، تنها یونیفورم‌ پوش‌های نظامی، ادوات نظامی و توپ و تانک و هواپیما و عبور از مرزهای فیزیکی را جنگ‌ می‌دانند، در حالی که جنگ‌ ترکیبی این مؤلفه‌ها را به این شکل ندارد.

وی اضافه کرد: در بعد اقتصادی چون تحریم‌ها و فسادها و در بعد اعتقادی، بحث‌های وهابیت و در بعد علم و فناوری همچون ترور شخصیت‌های علم و فناوری و خرابکاری‌های صنعتی و در بعد حقوقی چون تشویق به مذاکره اقداماتی که انجام شده و این گونه نیست که توهم داشته باشیم و خیلی از رزمندگان در حوزه‌های مختلف و علمای حوزه و جوانان ما روزانه با این جنگ‌ درگیر هستند، مخصوصا در بعد شناختی و نرم.‌ افکار عمومی به شدت تحت تأثیر این جنگ شناختی است. آدرس دادن‌های غلط و از سوی دیگر دستاوردهای بزرگمان را کوچک تلقی کردن، اینها همه از ابعاد جنگ است و تا بعد امنیتی و ایجاد اغتشاش ادامه دارد و به محض فراهم شدن زمینه به جنگ‌ نظامی می‌رسد؛ همان کاری که در سوریه کردند و نمود عینی آن در اغتشاش ۱۴۰۱ است که موفق نشدند ادامه دهند.

وی یادآور شد: باید مراقب این حملات دشمن در قالب جنگ ترکیبی باشیم. ما نیازمند راهبرد جهاد ترکیبی هستیم.

لینک کوتاه کپی لینک