اولین گردهمایی همآفرینی ایران آینده ظهر امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.
در این گردهمایی مسعود معینی پور، مشاور رئیس مجلس و رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت افکار عمومی در جامعه گفت: نظام ارتباطات و تعاملات و آشفتگیهایی که نسبت به آینده وجود دارد فقط مختص کشور ما نیست.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرگ آگاهی در دنیا گفت: این نگرش انسان به جهان جزو چالشهای ذهن او به آینده است که آشفتگی افکار عمومی را دوچندان میکند.
وی گفت: در این آشفتگی آیا میخواهیم رویکرد گذشته را داشته باشیم یا تصمیم داریم در آینده طرح جدیدی را دراندازیم. امروز افکار عمومی در میانه انتخابها قرار دارد.
معینی پور گفت: افکار عمومی ایرانی و جهانی در این آشفتگی چند روند را خیلی سریع طی میکند، اول توسعه بی مرز اوقات فراغت و سرگرمی برای افکار عمومی در حال شکل گرفتن است. ذهن بشر امروز به سمت دادههای جدید و زندگی توام با تفریح میرود.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی گفت: بشر امروز با افزایش دادهها مواجه است، ویژگیهای دنیای مدرن کاهش تعبد و و اقتدارگریزی است.
در ادامه علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: با توجه به مشکلات موجود در کشور باید بدانیم که چشم انداز چه معنایی دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما مشکلات بدیهی داریم و نباید به دنبال راههای بلند مدت باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن چشم انداز گفت: ما منابع نفت و گاز داریم که به عنوان سرمایه بسیار بزرگ ما در حساب آینده است که باید به درستی مورد استفاده قرار بگیرد در غیر این صورت تا ۲۵ سال آینده آن را از دست میدهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: جوانی جمعیت مطلب مهم دیگریست به این صورت که اگر به همین روال پیش برویم پنجره جوانی جمعیت تا ۲۲ سال آینده بسته خواهد شد. اگر نتوانیم از این امکانات استفاده کنیم و طرح مفصلی برای آن داشته باشیم این ظرفیتها از بین خواهد رفت.
وی اظهار داشت: با وجود فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی، کار از راه دور، رمز ارزها، اقتصاد دیجیتال دیگر محدودیتی برای بشر نخواهد بود.
علاءالدین رفیعزاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی نیز در ادامه گفت: امروز ما مدیریت را یک تخصص تلقی نمیکنیم و به راحتی گزارههای مختلف را میپذیریم و اساس تصمیم بر آن گزارههای نادر استوار میشود، در نهایت تا ثریا کج میرود و بعداً برای چارهجویی آن بودجه تزریق میکنیم.
وی بیان داشت: جوانگرایی در کشورمان خوب است، اما در کنار آن کسب تجربه، شایسته سالاری و انتخاب افراد با نگاه شایسته سالاری بسیار با اهمیتتر از انتخاب صرفاً بر اساس جوانی است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی راهکارهای گفت: باید در افق بلند مدتتر، تخصصیتر و با برنامهریزی پویا مسیر آینده را طی کنیم. به عنوان مثال در ناترازیها اگر همین الان راه چاره را شروع کنیم ۵ الی ۱۰ سال دیگر میتوانیم به یک زیرساخت فنی برسیم.
وی گفت: امروز ما برای استقرار دولت پلتفرمی جدید به سامانه یا ساختار جدید نیاز نداریم چرا که همه ظرفیتها در کشور وجود دارد. اگر همه اینها به هم وصل شود دولت پلتفرمی قابلیت اجرا پیدا خواهد کرد. چون سامانهها به هم وصل نیست دود آن به چشم مردم میرود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی گفت: وقتی که نگاه متخصصی و کارشناسی باشد از منابع موجود برای حل مسئله و مشکلات موجود استفاده میکنیم.
گره کور امروز کشور ناترازی است
در ادامه این نشست حمیدرضاحاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی گفت: تمام اقداماتی که در مرکز پژوهشهای انجام شده، باید به این سوال پاسخ دهدکه چگونه به این مسیر رسیدیم و چه مشکلاتی در کشور وجود دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گره کور امروز را ناترازی دانست و گفت: ناترازی در برق، سوخت، انرژی، ناترازی در مدیریت از جمله مشکلات کشور است. اما واقعا با کدام پژوهش این مرکز یک وزیر میتواند چهار سال وزارتخانه را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه در وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۲۰۰ کارمند دارد که از تخم مرغ تا مسائل مربوط هواپیما را باید بحث و بررسی کنند، گفت: مرکز پژوهشها باید بیان کند مشکلات کشور در بودجه و تورم و گرانی چیست و برای این مسائل چه راهکارهایی ارائه دهد.
نماینده مردم همدان در مجلس اضافه کرد: همه میدانیم که شرایط دانشجو، استاد، کارمند و کارگر خوب نیست و باید برای راهکاری این مشکلات را مرکز پژوهشهای مجلس ارائه دهد. البته برای موضوع برق پژوهشهای مناسبی انجام شده ولی سایر مسائل نیاز به بررسی دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کشور ما به همه مردم مرفه و غیر مرفه یارانه پرداخت میشود و همین عدد ۳۰۰ هزار تومان هم به روستاییان میدهیم که عادلانه نیست.
بدون نوسازی حکمرانی عملیاتی کردن تصمیمات دشوار خواهد بود
بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خاتمه ضمن تشکر از مهمانان برای حضور در این روز تعطیل گفت: دشمنان به دنبال این هستند که القا کنند که نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ دستاوردی در این طول سالها نداشته است. از سویی دیگر نیز به دنبال گرفتن آرمان از مردم ایران هستند.
وی تاکید کرد: ملتی که آرمان ملیش را از او بگیرند و غرور ملی را از بین ببرند به فلج راهبردی خواهد رسید و نمیتواند به سمت رشد و موفقیت برود.
نگاهداری گفت: ما هر تصمیمی که بخواهیم برای کشورمان بگیریم باید متناسب با ژنتیک سرزمین پارس باشد و نسخههای وارداتی و الگوبرداریهای تقلیدی نباشد چرا که این مدل کمکی به رشد ما نخواهد کرد.
وی افزود: تا زمانی که نوسازی را در حکمرانی انجام ندهیم و اشکالاتی را که در نظام بروکراسی و دیوان سالاری وجود دارد، حل نشود عملیاتی کردن هر تصمیم دشوار خواهد بود.
نگاهداری گفت: حتماً بخشی از تصویرسازی ایران آینده باید بر اساس حکمرانی باشد. هر حرکتی برای ایران آینده نیازمند مشارکت مردم است، مسیر مهمتر از مقصدی است که میخواهیم به آن برسیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: این برنامهها و همآفرینی ایران آینده ادامه خواهد داشت تا گفتوگو و مشارکت مردمی را به صورت حداکثری داشته باشیم و همه ظرفیتهای اجتماعی را برای ساختن ایران آینده به کار بیاوریم.
در پایان این جلسه از نگاشت همآفرینی ایران آینده رونمایی شد.
انتهای پیام/