شفقنا_ اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده امروز با حضور دکتر بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، مسعود معینی پور مشاور رئیس مجلس و رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر مهمانان برگزار شد.
به گزارش شفقنا، آقای مسعود رئیس کتابخانه ملی: توجه به اهمیت افکار عمومی در تدوین چشم انداز ضروری است
معینی پور رییس کتابخانه مجلس در اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده بر اهمیت افکار عمومی در جامعه تاکید کرد و گفت: نظام ارتباطات و تعاملات و آشفتگیهایی که نسبت به آینده وجود دارد فقط مختص کشور ما نیست بلکه در همه کشورهای دنیا وجود دارد.
وی تاکید کرد: انقلاب دیتا و داده یا همان انقلاب پنجم در جوامع فعلی وجود دارد و قطعا سرعت تحولات بر آشفتگی افکار عمومی اثرگذار است.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرگآگاهی در دنیا افزود: این نگرش انسان به جهان و جزو چالشهای ذهن او به آینده است که آشفتگی افکار عمومی را دوچندان میکند.
وی درباره عناصر جایگزین به چالشهای امروز تصریح کرد: در این آشفتگی آیا میخواهیم رویکرد گذشته را داشته باشیم و به سنتها برگردیم، یا تصمیم داریم در آینده طرح جدیدی را دراندازیم. چرا که امروز افکار عمومی در میانه انتخابها قرار دارد.
معینی پور با بیان اینکه افکار عمومی ایران و جهان در این آشفتگی چند روند را خیلی سریع طی میکند، یادآور شد: نخست اینکه اوقات فراغت و سرگرمی برای افکار عمومی در حال توسعه و شکل گرفتن است و ذهن بشر امروز به سمت دادههای جدید و زندگی توام با تفریح میرود.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی گفت: بشر امروز با افزایش دادهها مواجه است، ویژگیهای دنیای مدرن کاهش تعبد و و اقتدار گریزی است.
وی با تاکید بر افزایش مشارکتهای اجتماعی از جمله مشارکت در انتخابات ادامه داد: ما برای مدیریت افکار عمومی به راهبردهایی نیازمندیم از جمله نهضت تولید اطلاعات هویتی برای اطلاعات آینده افکار عمومی، فراوانی گزینهها و دم دست بودن، سناریوهای پیچیده برای دستیابی به هدف و موارد دیگر است./
عضو مجمع تشخیص: قانون اساسی خوبی داریم ولی به درستی به آن عمل نشد
به گزارش شفقنا، آقای علی آقامحمدی در اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده گفت: با توجه به مشکلات موجود در کشور، هنوز راه حل زمان دار به آن داده نمی شود و این سوال مطرح است که چشم انداز آن چیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آیا بدون درنظر گرفتن افق، امکان حل مسئله را داریم؟ به عبارتی جهت مهم است و چشم انداز این راه را نشان می دهد. البته قانون اساسی خوبی نوشته شده ولی به درستی به آن عمل نکردیم. حقوق ملت، حقوق احزاب و سایر مسائل از جمله موارد مطرح شده در قانون است که به درستی به آن عمل نکردیم.
وی با اشاره به برنامه اول توسعه که پس از پایان جنگ که نوشته شد، تصریح کرد: در برنامه اول و دوم موضوع اسلامی کردن بخش های مختلف کشور مطرح شد که حتی ورزش را هم در بر گرفته بود که البته عملیاتی نشد. بر همین اساس برای عملیاتی شدن اقدامات کاربردی، چشم انداز ۲۵ ساله را در زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی نوشتیم.
آقا محمدی اضافه کرد: در این زمان در حال انتقال قدرت هستیم و چشم انداز ۱۴۰۴ به صورت حداقلی نوشته شد و اگر قرار است افراد جدید وارد حکومت شوند، باید چرخ نخبگانی انجام شود./
حاجی بابایی: مرکز پژوهش های مجلس برای مشکلات کشور راهکار ارائه دهد
حمیدرضاحاجی بابایی نایب رییس مجلس شورای اسلامی در اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده که در مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد، گفت: تمام اقداماتی که در مرکز پژوهش های انجام شده، باید به این سوال پاسخ دهدکه چگونه به این مسیر رسیدیم و چه مشکلاتی در کشور وجود دارد یا اینکه به راه حل هایی رسیدیم ولی امکان بیان آنها وجود نداشت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گره کور امروز را ناترازی دانست و گفت: ناترازی در برق، سوخت، انرژی، ناترازی در مدیریت از جمله مشکلات کشور است. اما واقعا با کدام پژوهش این مرکز یک وزیر می تواند چهار سال وزارتخانه را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۲۰۰ کارمند دارد که از تخم مرغ تا مسائل درباره هواپیما را باید بحث و بررسی کنند، گفت: سوال این است که باید مرکز پژوهش ها بیان کند مشکلات کشور در بودجه و تورم و گرانی چیست و برای این مسائل چه راهکارهایی دارد.
نماینده مردم همدان در مجلس اضافه کرد: همه می دانیم که شرایط دانشجو، استاد، کارمند و کارگر خوب نیست و باید برای راهکاری این مشکلات را مرکز پژوهش های مجلس ارائه دهد. البته برای موضوع برق پژوهش های مناسبی انجام شده ولی سایر مسائل نیز نیاز به بررسی دارد.
حاجی بابایی با اشاره به موضوع هدفمندی یارانه ها عنوان کرد: حامل های انرژی فروخته می شود و مبالغ آن برای دارو و یارانه نان پرداخت می شود و برای این موضوع همچنان ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد. از طرفی ماهی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه مستقیم پرداخت می شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کشور ما به همه مردم مرفه و غیر مرفه یارانه پرداخت می شود و همین عدد ۳۰۰ هزار تومان هم به روستاییان می دهیم که عادلانه نیست.
وی با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس باید درباره مسائل مختلف راهکار ارائه دهد، خاطرنشان کرد: هر پژوهشی که گیج کننده باشد و مشکلی ایجاد کند، مردم آن را نمی بخشند. به عبارتی رفع اقدامات کوتاه مدت مسکنی امکان پذیر نیست و باید برای همه ناترازی ها باید نسخه شفا بخش یا جراحی دقیق و اصولی ارائه دهیم./
نگاهداری: جامعهای که تصویر مثبتی نسبت به آینده نداشته باشد نمیتواند جامعه شکوفایی باشد
بابک نگاهداری در ادامه این نشست، افزود: دشمنان هم تلاش ویژهای کرده و میکنند تا غرور ملی ما را از مردم ایران گرفته و اینگونه القا کنند که سالهای پس از انقلاب بدون هیچ دستاوردی بوده است تا هیچ انگیزهای برای امتداد مسیر پیشینیان خود نداشته باشیم و از سوی دیگر میخواهند آرمان ملی را از ما بگیرند تا هیچ تصویری مثبتی از آینده ایران نداشته باشیم و از این طریق نخبگان کشور را تشویق به مهاجرت کنند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، توضیح داد: ملتی که آرمان ملی را از او گرفته و غرور ملیاش را از بین ببریم به فلج راهبردی دچار میشود و نمیتواند با هیچ راهبردی به سمت و جهت درست حرکت کند.
وی با بیان اینکه ساخت تصویر ایران آینده کار مقدسی است، گفت: تصویرسازی از ایران آینده یک الزام راهبردی است و هر تصویری برای ایران آینده در نظر بگیریم باید متناسب با ژنتیک سرزمین پارس باشد چراکه نخسههای وارداتی به درد ما نمیخورد.
نگاهداری، با بیان اینکه ما میراثی از گذشته، نقشی در زمان حال و مقصدی در آینده داریم، عنوان کرد: هم میراث ما، هم زمان حال و هم مقصد آینده کشور باید با ژنتیک مردم ایران زمین تناسب داشته باشد.
وی در توضیح نکته سوم خود با جمع بندی مجموعه سخنان مطرح شده در این گردهمایی گفت: هر تصویری برای ایران در ۵ وجه ایران مردمی، ایران بزرگ، ایران نوآفرین، ایران ثروت و ایران تابآور در نظر بیگریم باید بدانیم که نوسازی در حکمرانی و رفع ایردات فعلی در نظام حکمرانی کشور ضروری است چراکه با اشکالات فعلی به ویژه در حوزه بوروکراسی که مانع از حرکت رو به جلو میشود، نمیتوانیم تصاویر مدنظر را محقق کنیم.
نگاهداری توضیح داد: تا اشکالاتی چون دولت پارو زن به جای دولت سکاندار، نظام بروکراسی بسیط و متمرکز و شش لایه، بها ندادن به مدیریتهای استانی و محلی، عدم توجه کافی به مشارکتهای محلی و مردمی و مشارکت گریزی سیستم اداری را در نظام حکمرانی کشور رفع نکنیم، تحقق هر تصویری با هر مختصاتی از ایران آینده با موانع جدی مواجه خواهد شد.
وی تاکید کرد: برای محقق کردن تصویرهای ایران آینده نیازمند مشارکت همه مردم هستیم و باید این را بدانیم که مسیر مهمتر از مقصد است و در این مسیر باید مردم را با خود همراه کنیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، در پایان تصریح کرد: مجموعه گفتگوهای اجتماعی که با هم برای ایران آینده شکلمیدهیم و تشکلهای مردمی و گروههایی را که به این گفتگو دعوت کرده و شبکهسازی که برای همیاران ایران آینده درست میکنیم در تصویرسازی ایران آینده و محقق کردن آن مهم هستند و باید همه ظرفیتهای اجتماعی را برای این مهم پای کار بیاوریم./
در پایان این جلسه از نگاشت همآفرینی ایران آینده رونمایی شد.