به گزارش ایرنا، شهرام بیدردی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه استقلال وکیل، جوهره شغل وکالت است، افزود: دفاع عادلانه و منصفانه حق مردم است و اگر وکیل استقلال نداشته باشند، این حق مورد خدشه قرار میگیرد.
وی بیان کرد: استقلال کانون وکلای دادگستری نه تنها برای وکلا، بلکه برای حاکمیت قانون در کشور ضروری است و تضمین دادرسی عادلانه و منصفانه مرهون وجود قاضی و وکیل دادگستری مستقل است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با اشاره به اینکه همه آحاد جامعه در هر رسته شغلی باید تابع مقررات و قوانین باشند، اضافه کرد: این استقلال به معنی عدم نظارت نیست اما نظارت بر وکلا نباید مانع احقاق حقوق مردم شود.
بیدردی ادامه داد: برای نظارت بر عملکرد وکلا دادسرای انتظامی کانون وکلا تشکیل شده و بالاتر از آن، دادگاه وکلا و بعد از آن دادگاه عالی انتظامی قضات برای رسیدگی به تخلفات احتمالی این قشر تشکیل شده است.
وی گفت: تصویب لایحه قانون استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ در زمان ملی شدن صنعت نفت، که کماکان به قوت خود باقی است نشانگر اهمیت استقلال این نهاد است.
وی با تبریک روز وکیل وکلا افزود: کانون وکلای دادگستری استان اردبیل نیز در سال ۱۳۸۶ توسط مرحوم محمد تربیت تاسیس و راه اندازی شده و تاکنون ۹ دوره انتخابات هیات مدیره آن برگزار شده است.
افزایش بی رویه تعداد وکلا به ضرر جامعه است
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل گفت: افزایش بی رویه تعداد وکلا چالش بزرگ و تهدید جدی این نهاد بوده و به ضرر مردم و جامعه است.
بیدردی با انتقاد از اجرای قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار برای وکلا، افزود: متاسفانه بر اساس این قانون، شغل حساس و مهم وکالت به عنوان کسب و کار فرض شده و با اجرای آن شاهد افزایش روزافزون تعداد وکلا در سراسر کشور هستیم که این موضوع به نهاد وکالت لطمه وارد می کند.
وی اظهار کرد: وکیل باید اعتبار، شایستگی و صلاحیت داشته و سرباز عدالت باشد تا بتواند به موکلان و مردم خدمت کند اما قانون تسهیل شاخصهای علمی و کارشناسی مجوزهای کسب و کار نهاد وکالت را نشانه رفته و به آن صدمه می زند.
وی تعیین ظرفیت برای پذیرش وکلا را ضروری دانست و بیان کرد: اکنون برخی پذیرفتهشدگان آزمون وکالت بر اساس قانون تسهیل در برخی دروس با کسب نمره منفی باز در این آزمون پذیرفته می شوند که این امر باعث کاهش کارآیی خواهد شد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با اشاره به افت علمی در پذیرش کارآموزان وکالت، اضافه کرد: این امر در نهایت به پایین آمدن خدمات وکالت منجر خواهد شد و قطعا برای جامعه خوب نیست چرا که عدم توجه به نیازسنجی و کاهش تراز قبولی آزمون وکالت، به نهاد وکالت، حقوق مردم و عدالت قضایی آسیب وارد می کند.
بیدردی ادامه داد: اقدامات و مکاتباتی برای حذف نهاد وکالت از قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار با نهادهای مرتبط انجام شده و امیدواریم این اقدامات منتج به نتیجه شود و وضعیت نادرست و نامطلوب کانون های وکلا به شرایط پیش از اجرای قانون تسهیل کسب و کار برگردد.
۶۵۰ وکیل در استان اردبیل فعالیت می کنند
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه هم اکنون ۶۵۰ وکیل پایه یک دادگستری در این استان فعالیت می کنند، گفت: از این تعداد ۴۷۸ وکیل آقا و ۱۷۲ وکیل نیز خانم هستند.
بیدردی با اشاره به پذیرش ۱۷۲ نفر در ماه های گذشته در آزمون وکالت، افزود: علاوه بر این ۲۶۰ کارآموز وکالت در آینده نزدیک پروانه وکالت دریافت خواهند کرد و در مجموع تعداد وکلای استان به بیش از هزار وکیل خواهد رسید.
وی خدمات عمومی را یکی از مهم ترین فعالیت های کانون وکلای دادگستری استان اردبیل برشمرد و اظهار کرد: این نهاد در راستای مسئولیت اجتماعی در طرح "هر مسجد یک حقوقدان" که توسط اداره کل دادگستری استان اجرا می شود، مشارکت داشته و وکلای کانون به طور رایگان در آن مساجد به عموم مردم مشاوره حقوقی ارائه می کنند.
وی بیان کرد: امسال همچنین ۳۳۲ پرونده وکالت تسخیری، ۳۰۰ پرونده معاضدت قضایی و ۲ هزار و ۹۰۰ مورد مشاوره حقوقی رایگان توسط این کانون در استان اردبیل انجام شده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل اضافه کرد: امسال ابطال پرونده وکیل در کانون وکلای استان انجام نشده اما تنزل پایه و تعلیق وجود داشته است.
بیدردی با اشاه به وجود وکلای بیکار در استان اردبیل، ادامه داد: برخی از وکلای استان حتی از عهده هزینه های ضروری زندگی خود بر نمی آیند و به علت افزایش تعداد جذب وکیل با مشکلاتی مانند تامین اجاره بهای دفتر و نبود پرونده رسیدگی مواجه هستند.
وی گفت: برخلاف تصور عمومی، درآمد وکلا پایین بوده و در استان اردبیل وکلایی که ارقام بسیار بالا برای حق وکالت درخواست میکنند بسیار اندک است و با توجه به شرایط مالی مردم استان اردبیل، اصولا مبلغ دریافتی وکلا برای حق وکالت پایینتر از حق وکالت مصوب است.
وی وجود وکیل اجباری در پرونده ها را ضروری دانست و تصریح کرد: بدون شک اجباری شدن وکالت به نفع مردم و دستگاه قضایی است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با اشاره به اینکه در جامعه باید قانون حاکم باشد، افزود: غنای فرهنگ مردم منطقه باعث شده تا وقوع جرم در استان اردبیل کمتر باشد.
بیدردی اظهار کرد: نهاد وکلا در ایران قدیمی ترین نهاد مردمی است که بدون استفاده از منابع دولتی و به صورت مستقل اداره می شود.
وی با اشاره به اخلاق مداری وکلای استان اردبیل، بیان کرد: رسالت اصلی این کانون خدمت به مردم در مسیر احیای عدالت، نگهداشتن موازین حقوقی، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی است.
به گزارش ایرنا، هفتم اسفندماه روز وکیل است. سال ۱۳۳۱ در این تاریخ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در ۲۳ ماده به تصویب مجلس وقت رسید.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران و همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.