به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا صبح امروز در جلسه روسای اتاق های بازرگانی سراسر کشور با هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران از ارسال نامه به رئیس جمهور در راستای مخالفت با پیش نویس ایجاد اتاق گردشگری خبر داد.
حسن زاده گفت: در این نامه ذکر شده که این اقدام وزارت میراث بر خلاف قانون است و ایجاد چنین تشکلی در راستای وظابف و اختیارات اتاق ایران است. این پیشنویس به جای تقویت بخش خصوصی در مقام توسعه صلاحیت قانونی برای وزارت میراث فرهنگی برآمده است.در نهایت از رئیس جمهور خواستیم که مانع تصویب این پیش نویس شود.
رئیس اتاق ایران به نشست هیات رئیسه اتاق ایران با رئیس سازمان توسعه تجارت اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس مذاکراتی که صورت گرفت، مقرر شد کمیته مشترک همکاری اتاق ایران و سازمان توسعه تجارت با هدف آموزش، تسهیل تجارت و رصد صادرات تشکیل شود. در کمیته مشترک سه تن از هیات رئیسه اتاق ایران و سه تن از معاونان سازمان عضویت دارند.
حسنزاده توضیحاتی درباره جزئیات نشست با هیات تجاری و نمایندگان 19 شرکت روسیه در استانداری آذربایجان شرقی، شهر تبریز ارائه داد و افزود: در این نشست، ظرفیتهای موجود در دو کشور تشریح شد. چندین تفاهمنامه برای راهاندازی نیروگاه تجدیدپذیر در تبریز امضا کردیم و زیرساختهای بانکی خوبی هم با دو بانک ایرانی در ارتباط با یکی از بانکهای روسی شکل گرفت.
او در ادامه به معرفی عیسی منصوری به عنوان رئیس جدید مرکز پژوهشهای اتاق ایران اشاره کرد.
نشست با وزیر تجارت قزاقستان و تأکید بر راهکارهای رفع مشکلات بانکی و مسائل حملونقل میان دو کشور به عنوان پیشنیازهای اصلی دستیابی به حجم تجارت سه میلیارد دلاری میان ایران و قزاقستان، موضوع دیگری بود که در این نشست از سوی حسنزاده مورد توجه قرار گرفت. او خاطرنشان کرد: این قزاقستان فرصت خوبی برای توسعه تجارت ایران به شمار میآید.
رئیس اتاق ایران برگزاری همایش نقش داوری در قراردادهای تجاری با هدف آشنایی تجار و بازرگانان با خدمات مرکز داوری اتاق را نیز مطرح کرد و افزود: آشنایی با آنچه میتواند در روند تجارت به فعالان اقتصادی کمک کند، محور اصلی این همایش بود. اتاقها باید از خدمات مرکز و شعب آن که در اتاقها ایجاد شده است، استفاده کنند.
حسنزاده از اجلاس نخستوزیران و مقامات ارشد کشورهای شرکتکننده در سومین همایش اقتصادی خزر در نهاد ریاستجمهوری ایران سخن گفت و ادامه داد: این اجلاس گام مهمی در گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری بود. همچنین فرصتی را فراهم کرد تا کشورها از اصلاح وضعیت زیستمحیطی منطقه خزر صحبت کرده و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.
او به دیدار جمعی از فعالان اقتصادی و روسای کمیسیونهای تخصصی با وزیر صنعت تاجیکستان اشاره کرد و افزود: در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی در حوزههای انرژی، تجهیزات پزشکی، صنعت نساجی و دیگر حوزهها با وزیر صنعت تاجیکستان گفتوگو کردند و زمینه مناسبی برای همکاریهای مشترک شکل گرفت.
رئیس اتاق ایران به جزئیات نشست مشترک با علیرضا رشیدیان، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخت و تصریح کرد: در نشست مشترک با رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن ابراز تمایل دو طرف به همکاری مشترک، مقرر شد سطح تعاملات اتاق ایران و این ستاد با انعقاد یک تفاهمنامه تقویت شود و رئیس ستاد وعده داد برای برطرف شدن مسائلی که فعالان اقتصادی را دچار چالش کرده است، پیگیریهای لازم را انجام دهد.
حسنزاده در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری بزرگترین رویداد حوزه گردشگری در اصفهان به همت اتاق این استان خبر داد و توجه به بخش گردشگری که از ظرفیتهای اصلی استانی نظیر اصفهان است را قابل تقدیر توصیف کرد.
او در ادامه تلاش اتاقهای کرمان، اصفهان، یزد و تبریز در ساخت مدرسه با هدف رفع نارساییهای حوزه آموزشی را مورد توجه قرار داد و گفت: طبق مطالعاتی که از سوی جامعه نیکوکاری ابرار انجام شده است، چند استان از نظر موقعیتهای آموزشی در تنگنا قرار دارند، اتاقهای این استانها به علاوه سایر اتاقهای علاقهمند میتوانند با توجه به اهمیت نقش آموزش، ماهانه مبالغی را با هدف ایجاد مدرسه در نقاطی که نیازمند هستند، هزینه کنند.