شناسهٔ خبر: 71524678 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس نظام مهندسی ساختمان یزد:

معماری کشورمان زمانی ایرانی-اسلامی می‌شود که خودمان ایرانی-اسلامی شویم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به بی هویتی شهرها به دلیل بی‌توجهی به موضوع روح و هویت در ساختمان‌سازی، گفت: معماری در کشورمان زمانی ایرانی و اسلامی خواهد شد که مردم کشورمان نیز به لحاظ باورهایشان، ایرانی و اسلامی شوند.

صاحب‌خبر -

«مجتبی فرهمند» امروز یکشنبه پنجم اسفند ماه به مناسبت روز مهندس در جمع خبرنگاران یکی از ماموریت‌ها و رسالت‌های مهم سازمان نظام مهندسی ساختمان را ارتقا کیفیت ساختمان‌ها ذکر کرد و گفت: معتقدیم خلق ساختمان نه تنها ایجاد یک فضای فیزیکی است بلکه فضایی تاثیرگذار و تعیین کننده در هویت جامعه و سبک زندگی آیندگان است و نقش مهندسان و سازندگان ساختمان از این حیث بسیار حائز اهمیت است.

وی ساختمان‌ها را به دو بخش تکنیکی و فنی مهندسی دسته‌بندی کرد و گفت: هرچند خوشبختانه در سالیان اخیر از بعد فنی و مهندسی رشد قابل توجهی در ساختمان سازی و مقاوم سازی بناها را شاهدیم ولی متاسفانه در مقوله روح ساختمان و کیفی‌سازی ساختمان‌ها هنوز فاصله زیادی با ایده‌آل‌ها داریم.

فرهمند یکی از آفات امروز شهرها را یکسان‌ شدن آنها و بی‌توجهی به هویت شهرها دانست و از رسانه‌ها خواست تا این گفتمان را در جامعه تبیین کنند که نباید تنها به ساختمان‌سازی بسنده کرد بلکه باید ساختمان‌ها محلی برای زندگی کردن باشند چرا که معتقدیم ساختمان می‌تواند مظروفی برای روح استفاده‌کنندگان و بهره برداران از آنها باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییرات معماری کشورمان از گذشته تاکنون، تفاوت عمده این تغییرات در گذشته و اکنون را توامان و پیوستگی این تغییرات ولی با حفظ ارزش‌ها ذکر کرد و گفت: هماهنگی و هارمونی معماری کشورمان در سیر ادوار مختلف حفظ شده ولی در دوره کنونی به دلیل تغییر باورها و فرهنگ‌ها شاهد انقطاع این هارمونی هستیم.

معماری کشورمان زمانی ایرانی-اسلامی می‌شود که خودمان ایرانی-اسلامی شویم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، ایراد هویتی را معضل امروز ساختمان سازی دانست و گفت: وظیفه امروز ما در بعد هنر موضوع ساختمان ارتقا دیدگاه مردم است و این هیچ ارتباطی با اقتصاد جامعه ندارد.

وی در این باره گفت: در بافت تاریخی یزد علی رغم این که همه ساختمان‌ها شبیه هم هستند ولی هیچ کدام شبیه یکدیگر نیستند، البته در ساخت تمام این خانه‌ها شاهد حفظ ارزش‌ها و هویت و فرهنگ دیارمان هستیم.

وی با بیان این که ناترازی‌های امروز در بخش انرژی ناشی از تغییر فرهنگها و مصرف گرا شدن افراد جامعه است، گفت: فضای ساختمان‌ها همانگونه که می تواند عشق را در روح بهره برداران خود تزریق کند، می تواند نفرت را در بین اهالی خانه ترویج دهد و این تاثیر روح و هویت ساختمان را نشان می‌دهد.

فرهمند اظهار کرد: این که ساختمان‌های قدیمی شهری تاریخی مانند یزد سالها دوام پیدا کرده و هنوز هم مایه آرامش ساکنانش است، به دلیل لحاظ شدن ریشه‌های فرهنگی و برخورداری آنها از روح و هویت می‌باشد.

وی گفت: برای هویت بخشی به ساختمان‌هایمان باید از دانش و تفکر گذشتگان که قرن‌ها مورد خطا و آزمون قرار گرفته، استفاده کنیم و با بازنگری و بازتعریف این تفکر در ساختمان سازی بهره گیریم.

وی عنوان کرد: زمانی معماری در کشورمان ایرانی و اسلامی خواهد شد که مردم کشورمان ایرانی و اسلامی شوند والا مهندسان قطعاً نمی توانند باورها را در جامعه عوض کنند.

معماری کشورمان زمانی ایرانی-اسلامی می‌شود که خودمان ایرانی-اسلامی شویم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با بیان این که یزد بزرگترین شهر ایران به لحاظ سرانه جمعیتی است، گفت: گستردگی شهر خدمات رسانی به یزدی‌ها را سخت و پرهزینه کرده و به مروز زمان شاهد کاهش کیفیت شهر خواهیم بود.

وی با بیان این که ۳۰ درصد از زمین‌های شهر بلاتکلیف و رها شده است، گفت: بنا به تصمیم شورای مسکن استان، مقرر است که این زمین‌ها در صورت تداوم بلااستفاده ماندن پس از صدور اخطار به مالک، خلع ید و برای طرح‌های خدمات شهری مورد استفاده قرار گیرد.

فرهمند با بیان این که ۳۰ درصد یزدیها اجاره نشین هستند، این آمار را بالاتر از میانگین کشوری(۲۵ درصد) خواند و گفت: این نشان می‌دهد که شاهد تغییر بافت اجتماعی یزد به دنبال تشدید مهاجرت‌ها هستیم و همین موضوع باعث شده که مسئولان استان موضوع توسعه پایدار را مورد اهتمام جدی قرار دهند.

وی با بیان این که یزدیها همچنان در صدر تخلفات ساخت و ساز هستند، گفت: مردم یزد قانون گریز نیستند لذا علت این تخلف سازی را باید فرهنگی بدانیم چرا که به دلیل ریشه‌های فرهنگی عمده بافت یزد مردم ساخت است و یزدیها معتقدند که می‌توانند خودشان خانه بسازند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش زمان صدور پروانه ساختمان در تعامل با شهرداری، گفت: براساس آخرین آمارها ۹۹ درصد ساختمان‌های دارای پروانه به دلیل دو نقشه‌ای بودن به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می‌شوند لذا در تفاهم نامه‌ای تلاش داریم از سال آینده صدور پروانه برای نقشه‌ای که ساخته می‌شود، صادر گردد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ابراز امیدواری کرد با اجرای این تفاهم نامه شاهد کاهش تخلفات ساخت و ساز در استان باشیم.

انتهای پیام