شناسهٔ خبر: 71522709 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آغاز انتخابات آلمان؛ شانس بالای فردریش مرتس برای پیروزی

مردم آلمان امروز در انتخابات ملی رأی‌دهی می‌کنند، که انتظار می‌رود با پیروزی محافظه‌کاران به رهبری فردریش مرتس و کسب بهترین نتیجه تاریخی حزب راست‌گرای «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) همراه باشد.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز؛ برلین، ۲۳ فوریه مردم آلمان امروز در انتخابات ملی روز یکشنبه رأی خود را می‌دهند؛ انتخاباتی که پیش‌بینی می‌شود با پیروزی محافظه‌کاران به رهبری فریدریش مرتس و به دست آمدن بهترین نتیجه تاریخی حزب افراطی راست‌گرای «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) همراه باشد. این انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که اقتصاد بزرگ و در حال رکود اروپا به سمت راست متمایل شده است.

بلوک حزب دموکرات‌های مسیحی (CDU) و اتحادیه سوسیال مسیحی (CSU) به طور مداوم در صدر نظرسنجی‌ها قرار دارند، اما به نظر نمی‌رسد که بتوانند اکثریت را به دست آورند. سیستم سیاسی آلمان پراکنده است و بنابراین این احزاب مجبور خواهند بود تا با شرکای ائتلافی خود وارد مذاکره شوند.این مذاکرات احتمالاً پیچیده خواهد بود، زیرا کمپین انتخاباتی شکاف‌های عمیقی در مورد مسائل کلیدی مانند مهاجرت و نحوه برخورد با حزب راست‌گرای AfD نمایان کرده است. حزب AfD در آلمان به دلیل تاریخچه نازی‌گری خود با تابوهایی مواجه است.

این وضعیت ممکن است صدراعظم نامحبوب، اولاف شولتس، را برای ماه‌ها در نقشی موقت نگه دارد و سیاست‌های ضروری برای احیای بزرگترین اقتصاد اروپا پس از دو سال رکود را به تعویق بیندازد. در این شرایط، شرکت‌ها در برابر رقبای جهانی خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهند شد.

این وضعیت همچنین می‌تواند خلاء رهبری در قلب اروپا ایجاد کند، به‌ویژه در زمانی که اتحادیه اروپا با مجموعه‌ای از چالش‌ها از جمله تهدیدات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای جنگ تجاری و تلاش‌ها برای تسریع در توافق آتش‌بس در اوکراین بدون مشارکت اروپا روبه‌رو است، .

آلمان؛ اقتصادی صادرات‌محور و آسیب‌پذیر در برابر بحران‌ها


آلمان که اقتصادی صادرات‌محور دارد و مدت‌هاست برای امنیت خود به آمریکا متکی بوده، به طور خاص آسیب‌پذیر است. نظرسنجی‌های گالوپ نشان می‌دهند که نسبت به وضعیت زندگی خود بدبینی بیشتری در مردم دیده می‌شود. درصد کسانی که می‌گویند وضعیت زندگی‌شان در حال بهبود است، از ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۲۷ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

نگرش‌ها نسبت به مهاجرت نیز به شدت تغییر کرده است، و به نظر می‌رسد که این تغییرات باعث شکل‌گیری یک تحول بزرگ در نگرش عمومی آلمان شده است. فرهنگ «پناهندگان خوش‌آمدید» که در بحران مهاجرت اروپا در سال ۲۰۱۵ رایج بود، اکنون به تدریج جای خود را به نگرش‌های سخت‌گیرانه‌تر داده است.

مداخله ایلان ماسک در روند انتخابات آلمان


انتخابات روز یکشنبه پس از سقوط ائتلاف شولتس در نوامبر گذشته برگزار می‌شود. این ائتلاف شامل حزب سوسیال دموکرات‌های میانه‌چپ (SPD)، سبزها و دموکرات‌های بازار آزاد (FDP) بود و به دلیل اختلافات بر سر هزینه‌های بودجه، در نهایت فروپاشید. حزب SPD در حال حاضر در آستانه بدترین نتیجه خود از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد.

کمپین انتخاباتی تحت تأثیر تبادل‌های شدید نظرات در مورد مهاجرت غیرقانونی قرار گرفته است، که با حملات مربوط به مظنونین مهاجر همراه بوده است.

این انتخابات همچنین تحت تأثیر حمایت غیرمعمول برخی شخصیت‌ها، از جمله معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس و میلیاردر فناوری ایلان ماسک از AfD قرار گرفته است. حزب AfD که ۱۲ سال از عمر آن می‌گذرد، پیش‌بینی می‌شود که برای اولین بار در یک انتخابات ملی، جایگاه دوم را کسب کند.

لودمیلا بالهورن، حسابدار بازنشسته ۷۶ ساله از برلین که قصد دارد به AfD رأی دهد، گفت: «من کاملاً از سیاست ناامید شده‌ام، بنابراین شاید یک گزینه دیگر بهتر باشد.» او افزود که با مستمری ۸۰۰ یورویی خود برای زندگی مشکل دارد و اظهار کرد: «اجاره‌ها و همه هزینه‌های دیگر افزایش یافته است.»

با این حال، به نظر نمی‌رسد که AfD بتواند در حال حاضر حکومتی تشکیل دهد، زیرا تمام احزاب اصلی همکاری با آن را رد کرده‌اند. با این حال، تحلیلگران معتقدند که این حزب می‌تواند راه را برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۹ هموار کند. قدرت رو به افزایش این حزب، همراه با کاهش محبوبیت احزاب بزرگ آلمان، شرایط پیچیده‌ای برای تشکیل ائتلاف‌ها و حکومت ایجاد کرده است.

نتایج احتمالی انتخابات و تشکیل ائتلاف‌های سیاسی


هم‌پیمانان اتحادیه اروپا به طور محتاطانه امیدوارند که انتخابات ممکن است دولتی هماهنگ‌تر به ارمغان آورد که قادر به پیشبرد سیاست‌ها در داخل و در بلوک باشد. برخی همچنین امیدوارند که مرز «ترمز بدهی» را اصلاح کند، مکانیسمی قانون اساسی برای محدود کردن استقراض دولت که منتقدان می‌گویند سرمایه‌گذاری جدید را مختل کرده است.

محتمل‌ترین نتیجه این انتخابات، طبق نظر تحلیلگران، تشکیل ائتلافی بین بلوک محافظه‌کار مرز از حزب دموکرات‌های مسیحی (CDU) و اتحادیه سوسیال مسیحی (CSU) با حزب SPD است. در این صورت، ممکن است ائتلافی «کلان» دیگر تشکیل شود.

با این حال، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که ممکن است برای تشکیل ائتلافی سه‌جانبه نیاز باشد، اگر چندین حزب کوچک از مرز ۵ درصد عبور کرده و وارد پارلمان شوند. این شرایط مذاکرات را پیچیده‌تر خواهد کرد.

مایک زلر، ۲۶ ساله، یک کارمند دولتی، گفت: «بیشتر دوستان من احتمالاً به محافظه‌کاران رأی خواهند داد، زیرا این دولت خیلی خوب کار نکرد و موقعیت بین‌المللی مرز نیز نسبتاً خوب است.» او افزود: «فقط امیدوارم که احزاب کافی توافق کنند تا دولت تشکیل شود و AfD را کنار بگذارند.»