شناسهٔ خبر: 71503048 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

انتخابات زودهنگام آلمان؛ چالش‌های پیش روی صدراعظم آینده

انتخابات زودهنگام آلمان در حالی برگزار می‌شود که موضوع اقتصاد چالش اصلی پیش روی دولت جدید در این کشور خواهد بود.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آلمان خود را برای انتخابات زودهنگام در ۲۳ فوریه (۵ اسفند) آماده می‌کند و رقابت برای تصدی سمت صدراعظم و ریاست دولت بعدی پس از فروپاشی ائتلاف چپ میانه در سال ۲۰۲۴ داغ شده است.

بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا درگیر چالش‌های اقتصادی است، تنش‌های ژئوپلیتیکی و برخی حملات مرگ‌بار فشار را بر احزاب جریان اصلی برای اصلاح قوانین مهاجرت و پناهندگی افزایش داده است.

رای‎دهندگان آلمان از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۸:۰۰ روز ۲۳ فوریه برای تعیین اعضای پارلمان بعدی این کشور رای خواهند داد.

سران سیاسی رقیب در آلمان مبارزه خود را برای کسب آرا تا آخرین لحظه پیش می‌برند تا ماهیت محوری انتخابات روز یکشنبه را نه فقط برای این کشور بلکه برای کل اروپا منعکس کند.

قیمت بالای انرژی، رقابت بازیگران مختلف به صنایع آلمان ضربه سختی زده است و اقتصاد این کشور از ۲ سال گذشته در حال سقوط بوده است.

این وظیفه بر دوش دولت آینده است تا جریانی را که به نفع اقتصاد آلمان است، برگرداند.

نامزد‌های انتخابات آلمان

اولاف شولتز، صدراعظم ۶۶ ساله آلمان از دسامبر ۲۰۲۱ در رأس یک ائتلاف نامحبوب بوده است و ائتلاف اکثریت خود را به دلیل کاهش قوانین سختگیرانه بدهی آلمان از دست داد.

فردریش مِرِز از حزب راست‌میانه دموکرات‌مسیحی (CDU)، هم‎‌اکنون با ۱۰ امتیاز در نظرسنجی‌ها پیشتاز است. 

آلیس وایدل ۴۶ ساله از حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) اولین تلاش خود را برای تصدی پست صدراعظم آلمان انجام می‌دهد و به عنوان نامزد ضد مهاجرت شناخته می‌شود.

کارشناسان بر این عقیده هستند که هیچ چیز یک‎شبه تغییر نخواهد کرد؛ هیچ حزبی بدون تشکیل ائتلاف نمی‌تواند حکومت کند.

احیای اقتصاد یکی از دو موضوع مهم کمپین بوده است؛ مورد دیگر مهاجرت و امنیت است که از ماه می ۲۰۲۴ با برخی حملات مرگ‌بار بر سیاستمداران آلمان تحمیل شده است.

سیستم انتخاباتی آلمان

نظام انتخاباتی آلمان قاطعانه از اصل نمایندگی تناسبی پیروی می‌کند و این فلسفه با اصلاح سیستم انتخاباتی که در سال ۲۰۲۳ به تصویب رسید، بیشتر تقویت شده است.

این سیستم رای‌گیری ممکن است برای افراد عجیب به نظر برسد، زیرا انتخاب نامزد‌ها کاملا به امتیاز آنها در حوزه انتخابیه آنها بستگی ندارد.

نتایج نظرسنجی‌ها در انتخابات آلمان

براساس میانگین کل نظرسنجی، جناح راست که اتحادیه دموکرات‌مسیحی CDU آن را حمایت می‌کند، با حدود ۳۰ درصد آرا در نظرسنجی‌ها پیشی گرفته است.

از تابستان ۲۰۲۴، حزب راست‌افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) مقام دوم را از حزب سوسیال‎دموکرات (SPD) گرفته است که به رتبه سوم سقوط کرده است.

حزب سبز‌ که در تابستان ۲۰۲۲ برای مدت کوتاهی مقام دوم را در نظرسنجی‌ها به دست آوردند، به‌تازگی رتبه چهارم را در داده‌های نظرسنجی کسب کرده‌اند.

انتهای پیام/