به گزارش ایرنا هفته سیزدهم بیستمین دوره لیگ برتر هندبال بانوان باشگاههای کشور در حالی برگزار شد که تیم غدیر ملایر مقابل رایزکو ملارد تهران ۲۷ بر ۲۰ شکست خورد و با تنها یک امتیاز و به فاصله یک هفته مانده به پایان این دوره از مسابقات، به لیگ یک سقوط کرد.
اردیبهشت ماه سال گذشته اتفاق تلخ برای هندبال استان همدان روی داد، هفته پایانی لیگ برتر هندبال بانوان کشور با قعرنشینی تیم غدیر ملایر و سقوط این تیم به لیگ دسته یک همراه شد، وداع زودهنگام برای تیمی که با سختیهای فراوان صعود کرده بود و به راحتی از دست رفت.
با گذشت حدود یک و نیم سال از این اتفاق تلخ، امسال ملایریها باردیگر حضور در لیگ برتر هندبال کشور را تجربه کردند اما این بار هم شاهد تکرار تراژدی تلخ سقوط این تیم از لیگ برتر هستیم که در سکوت محض اتفاق افتاد.
شهرستانی که در سال های اخیر با کمترین امکانات موفق به پرورش ستارههای هندبال بانوان در سطح میادین جهانی و آسیایی شد اما به دلیل مشکلات مالی و کم مهری مسوولان و متولیان ورزش باردیگر وداع تلخ با لیگ برتر کشور داشت.
ملایریها با مژگان ملکی یک بار تجربه کسب عنوان سومی لیگ برتر هندبال بانوان کشور را با سخت کوشی، تلاش و اعتماد به نفس اعضای این تیم به دست آوردند، سالی که این تیم شگفتی ساز لیگ برتر زنان شد و افتخاری ماندگار برای استان بود اما تکرار این موفقیت بازهم نیاز به حمایت همه جانبه داشت اما این مسیر تحقق نیافت تا آنها اکنون در "سقوط" رکوردار لیگ برتر هندبال زنان کشور باشند.
کارخانه بازیکن ساز ملایر در صورت حمایتهای مالی میتوانست سالها نام این شهر و استان همدان را در میادین ملی و فراملی مطرح کند و رویای استعدادهای این شهر برای درخشش در مهمترین میدان مسابقهای هندبال بانوان کشور (لیگ برتر) نیز تداوم یابد، اما افسوس این موفقیت به سرانجام نرسید.
ملایری ها تنها نماینده غرب و شمال غرب کشور در لیگ برتر هندبال بانوان بودند، هرچند روزگاری پدیده این سطح از مسابقات بودند به طوری که چهار بازیکن را به تیم ملی معرفی و در سطوح آسیایی و جهانی جزو بهترین ها بودند اما اکنون شاهد پیکر نیمه جان تیمی هستیم که به تمام تیم های لیگ برتر هندبال کشور نه نه گفت و شکست خورد و در نهایت هم سقوط کرد.
یک میلیارد هزینه ای که سوخت شد
سرمربی و سرپرست تیم غدیر ملایر در این باره گفت: سقوط این تیم مبارکه مسوولانی که وعده حمایت دادند اما در عمل اقدامی نشد تا تیم سقوط کند.
مژگان ملکی افزود: برای ماندن این تیم در کورس مسابقات لیگ برتر هندبال بانوان کشور ۱۰ میلیارد ریال هزینه کردم و اکنون نیز به دلیل بدهی هایی که انباشته شد، خودروی شخصی خودم را برای فروش گذاشتم.
وی اضافه کرد: ماه ها و هفته ها دوندگی کردم و با مسوولان مختلف دیدار داشتم و وعده و وعیدهای بی شمار شنیدم اما هیچ یک از آنها عملیاتی نشد و در نهایت بدون یک ریال حمایت، از جیب شخصی هزینه کردم.
ملکی بیان کرد: تمامی هزینه ها شامل لباس، اعزام و خریدهای مورد نیاز اعضای تیم را به صورت شخصی پرداخت کردم و مشکلات مالی پیش رو اجازه نداد که روی نتیجه گیری تیم بتوانم تمرکز صد درصدی داشته باشم و در نهایت سقوط کردیم.
وی خاطرنشان کرد: این سقوط تلخ تجربه ای شد تا دیگر سمت تیمداری نروم، تنها تیم لیگ برتری بانوان در رشته های توپی استان همدان بودیم و جز استرس، نگرانی و خورد شدن اعصاب، چیزی عایدم نشد اما خوشحالم حداقل به بازیکنان نوجوان و جوان در این رقابت سطح بالا میدان دادم و کسب تجربه کردند.
رنج مالی درد بی درمان ورزش
سرمربی تیم غدیر ملایر می گوید: تمام مشکلات تیم ما در مسایل مالی خلاصه شد، حتی توانستیم چهار بازیکن ملایری تیم ملی را در این شهر حفظ کنیم و مقابل ما با لباس سایر تیم ها به میدان رفتند.
ملکی با بیان اینکه ملایر از قطب های اصلی پرورش استعدادهای هندبال بانوان کشور است، افزود: این شهرستان نه تنها دارای سهمیه هایی در تیم ملی است بلکه استعدادهای هندبال ملایر تجربه حضور در میادین جهانی و آسیایی را دارند و زیبنده نیست که این چنین غرق در مشکلات باشیم.
وی خاطرنشان کرد: چه گناهی کرده ام که خواستم دختران مستعد هندبال این استان رشد کرده و همانند شاگردان سابقم بتوانند مسیر رسیدن به تیم های بزرگ باشگاهی، تیم ملی و میادین فراملی را تجربه کنند.
ملکی افزود: متهم اصلی خودم هستم که خواستم استعدادهای هندبال بانوان این استان رشد کنند و آینده درخشانی را برای آنها رقم بزنم و افرادی که شعار می دهند ورزش عامل سلامتی و تندرستی است و باید از استعدادها حمایت شود، تنهایم گذاشته اند.
وی با قدردانی از حمایت های اداره ورزش و جوانان همدان گفت: براساس قانون اداره ورزش و جوانان نمی تواند در تیمداری فعالیت کند اما حداقل مسوولان استان و شهرستان ملایر که می توانستند تیم را حمایت کنند.
ملکی با انتقاد از نوع نگاه مسوولان محلی به حوزه ورزش قهرمانی، یادآور شد: ملایر را شهر جهانی معرفی می کنند، از وضعیت مطلوب صنایع این شهرستان می گویند اما حتی یک حمایت مالی از این سرمایه گذاران هم در حوزه ورزش قهرمانی مشاهده نکردیم.