به گزارش ایرنا، " محمد رستگاری " شنبه شب در نشست ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی که با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشکری در یزد برپا شد افزود: یزد سرزمین هنر و میراث از دیرباز مهد خلاقیت و هنرهای سنتی بوده و اکنون مجدداً در مسیر دستیابی به جایگاه جهانی دیگری قرار گرفته است.
وی اظهار کرد : یزد با تلاشهای گسترده و حمایتهای مسوولان استان توانست عنوان شهر ملی زیورآلات سنتی را کسب کند که گامی ارزشمند در راستای شناساندن ظرفیتهای این شهر در عرصه صنایع دستی و حفظ این هنر اصیل برای آیندگان بوده است.
وی ادامه داد :ثبت ملی این هنر علاوه بر تقویت جایگاه یزد موجب توسعه فعالیتهای هنری و اقتصادی مرتبط و گردشگری نیز شده است .
وی ادامه داد :با همکاری مسوولان ، اساتید ، هنرمندان و سازمانهای ذیربط، این پرونده با مستندات جامع و پژوهشهای گسترده تکمیل شد و در معرض ارزیابی قرار گرفت .
وی تصریح کرد :این موفقیت نشان میدهد که با همدلی و همکاری میتوانیم میراث فرهنگی خود را زنده نگه داریم و به نسل های آینده منتقل کنیم.
این مسوول اضافه کرد: امیدوارم این اتفاق سرآغاز فصل جدیدی برای رشد و توسعه هنر زیورآلات سنتی یزد باشد و بتوانیم با حمایت از هنرمندان و صنعتگران این حوزه ، این هنر اصیل را بیش از پیش به جهانیان معرفی کنیم.
ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی به همراه معاون صنایعدستی کشور روز شنبه وارد یزد شدند و مورد استقبال نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان قرار گرفتند.
این ارزیابان از کشورهای آرژانتین، هند، تایلند و اندونزی با هدف بررسی وضعیت زیورآلات سنتی شهر یزد با هدف ثبت جهانی آن به استان سفر کردهاند.
ارزیابان پس از ورود به یزد از بازار زرگرها و کارگاههای سنتی تولید زیورآلات برای آشنایی با روند ساخت زیورآلات سنتی بازدید و سوالاتی را از هنرمندان و صنعتگران فعال در این حوزه مطرح کردند.
این ارزیابی گامی مهم در مسیر ثبت جهانی یزد به عنوان یکی از قطبهای زیورآلات سنتی جهان است.
زیورآلات سنتی یزد شامل طلا و نقره و دیگر انواع آن، به دلیل اصالت و دیرینگی این هنر صنعت، تنوع در ساخت، نوآوری و خلاقیت سازندگان و عیار بالای طلا، همواره مورد توجه بوده است و همه اینها باعث شد تا بعد از ثبت ملی زیورآلات سنتی یزد در فاصلهای اندکی، پروندهای برای ثبت جهانی زیورآلات آن آماده شود .
یزدی ها از قدیم در حرفه زرگری و شیوه استخراج طلا تبحر خاصی داشتند تا جایی که استانهای دیگر برای قالبگیری، طلای خود را به یزد می آوردند و از گذشته زرگری یک فعالیتهای شاخص اقتصادی در یزد بوده است.