به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محسن محمدی؛ دبیر دبیرخانه پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی، چهارم اسفندماه در نشستی خبری با اشاره به اهداف تشکیل این دبیرخانه، گفت: دبیرخانه برای پاسخ به مسائلی که نظام اسلامی با آن درگیر است ایجاد شده است؛ حوزه مهد اصلی ایجاد انقلاب است و تئوری انقلاب از حوزه شکل گرفته است. حوزه عامل ایجاد و بقای انقلاب است و باید بتواند به مسائل کشور پاسخگویی مناسبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه با مسائل متعدد مواجه است و منتظر نمیماند و راه خود را انتخاب میکند بنابراین حوزه باید جهتدهی مناسبی برای جامعه داشته باشد، تصریح کرد: اگر ما با رویکرد اسلامی جواب ندهیم جامعه گرفتار سکولاریسم خواهد شد؛ دبیرخانه 26 گروه علمی فعال در علوم انسانی و اسلامی دارد و در هر گروه علمی مدیر و اعضای آن مهمترین موضوعات را انتخاب و به شورای سیاستگذاری معرفی کرده است.
دبیر دبیرخانه پاسخگویی به مسائل مورد نیاز نظام بیان کرد: شورای سیاستگذاری و شورای علمی دو نهاد بالادستی دبیرخانه هستند و طرحها در این 26 گروه بررسی میشود.
وی افزود: ورودی طرحها به دبیرخانه در مدت سه سال اخیر حدود 5 هزار و 500 طرح و پایاننامه و کتاب است؛ 670 جلسه علمی در 26 گروه تشکیل شده است. شورای علمی دبیرخانه بیش از 150 جلسه تشکیل دادهاند تا مصوبات را بررسی کنند؛ 5 جلسه شورای سیاستگذاری هم داشتهایم. گروههای علمی هم تقریبا در هر ماه دو جلسه تشکیل دادهاند. بیش از 500 طرح وارد جلسات علمی شده است و با سختگیری علمی این طرحها بررسی شده است زیرا رویکرد ما مسئلهمحوری است.
محمدی بیان کرد: 90 درصد ورودیها مورد تأیید قرار نگرفته است و این نشاندهنده سختگیری و دقت علمی است؛ تعامل با بیش از 50 نهاد علمی در قم از دیگر فعالیتهای دبیرخانه است؛ تفاهمنامههای متعدد داشتهایم و بیش از 300 قرارداد و تولید 200 کتاب از جمله نتایج فعالیت این مجموعه است با اینکه ما هیچ عضو ثابت علمی نداریم.
وی افزود: قالب تولید آثار فقط محدود به کتاب نیست و سند و گزارش راهبردی و رمان و ... هم مورد استفاده است زیرا هدف پاسخگویی به مسائل نظام است و هر قالبی ما را به این هدف برساند مدنظر قرار میگیرد؛ همایش و نشست علمی هم روش دیگری برای پاسخگویی است.
محمدی اضافه کرد: حمایت از تولید و نشر برخی کتب و آثار از جمله فعالیتهای دبیرخانه است؛ در برخی موارد کار ما مشارکتی است یعنی با مشارکت برخی نهادها یک اثر تولید میشود. یکسری آثار هم سفارشی است و همه امتیاز اثر برای خود دبیرخانه و مرکز انتشارات حوزه علمیه است. از جمله دستاوردهای دبیرخانه حضور موفق در همایشهای علمی است مثلا هر سال در کتاب سال حوزه آثار برگزیده داریم و در سال جدید هفت اثر برگزیده داشتهایم که رکورد بزرگی در بین پژوهشگاهها محسوب میشود.
دبیر دبیرخانه پاسخگویی به مسائل مورد نیاز نظام با بیان اینکه این تعداد کار پژوهشی با این کیفیت در هیچ پژوهشگاهی در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: این روش مدل جدیدی در مدیریت پژوهش است؛ معتقدیم این مقدار کار باید انجام میشد ولی راه طولانی پیش روی ما قرار دارد و به این مقدار راضی نیستیم لذا یک برنامه تحولی در دستور کار داریم. چیزی که کار دبیرخانه را سخت میکند ناظر بودن پژوهشها به رفع نیازها و یک مسئله از مسائل مورد نیاز نظام است.
محمدی با بیان اینکه کار پژوهشی از پرریسکترین کارها است، تصریح کرد: اضافه شدن شرط پاسخگویی به سختی کار میافزاید؛ با وجود فعالیتها، فاصله بین پژوهش و حل مسئله کمتر نشده است و زمانی موفق خواهیم بود که مثلا پژوهش ما به یک قانون مجلس یا یک طرح دولت کمک کند و مشکلی را از پیشروی آنان بردارد.
او در ادامه گفت: ما دستمان را به سوی همه پژوهشگران و پژوهشگاهها برای همکاری با دبیرخانه دراز میکنیم تا براساس اولویتهای دبیرخانه کارهای پژوهشی جدید انجام شود.
وی افزود: دبیرخانه کانالی در پیامرسان ایتا دارد و علاقهمندان میتوانند آثار خود را از این طریق به دبیرخانه بفرستند تا مورد حمایت قرار بگیرند.
محمدی در پایان تصریح کرد: در دبیرخانه هم گروه ادبیات و هم گروه هنر داریم؛ در ادبیات و رمان، انتقال مفاهیم انقلاب به نسل بعد در دستور کار قرار دارد؛ در بحث پاسخ به شبهات برای کودکان هم برنامههایی تولید شده است.
انتهای پیام