جوان آنلاین: راهیاننور مسیری بیبدیل برای زنده نگهداشتن فرهنگ دفاع مقدس است و حالا خون شهدا اماکن و مناطقی مانند شلمچه، کانال کمیل، خرمشهر، هویزه و فکه را به زیارتگاههایی مقدس تبدیل کرده است. هر راهی در زندگی، هنگامی که با آموزههای دین، آیین و مکتب همراه شود به مسیری ماندگار در تاریخ تبدیل میشود. دفاعمقدس صحنهای برای نمایش ایثار و فداکاری رزمندگان اسلام بود و لحظات و اتفاقاتی در آن خلق شد که جهان هرگز نمیتواند آنها را از یاد ببرد. این صحنهها در اسناد تاریخی ثبت شدهاند و هیچگاه تکرار نخواهند شد. حالا برگزاری اردوهای راهیاننور فرصتی است برای آشنایی نسل جدید با ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی کسانی که با نثار جانشان اجازه ندادند دشمن یک وجب در این خاک نفوذ کند.
آن طور که رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس اعلام کرده از افزایش ۳۰ درصدی اعزام اردوهای راهیاننور در سال جاری خبر داد. سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر با بیان اینکه تلاشهای مجموعه دستاندرکاران اردوهای راهیاننور باعث رضایت مسئولان و رهبر معظم انقلاب اسلامی شده است، میگوید: «نیروها و سازمانهای زیادی همراه هستند تا سفرها در کمال امنیت و آرامش انجام شود. نیروهای فراجا تمام امکانات خود را بهکار گرفتهاند تا از وقوع تصادفات در مسیر این اردوها جلوگیری شود. این اقدامات مؤثر باعث شده است که از سال ۱۳۹۶ تاکنون هیچ مورد فوتی در مسیر راهیاننور گزارش نشود.» وی با اشاره به نقش برجسته مردم در دوران دفاعمقدس ادامه میدهد: «مردم استانهایی مانند خوزستان، ایلام، کردستان، هرمزگان، بوشهر و آذربایجان در خط مقدم مبارزه با دشمن بعثی قرار داشتند و در طول جنگ تحمیلی با فداکاری از خاک مقدس کشور و اسلام دفاع کردند.» سردار کارگر با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه دفاعمقدس حق حیات بر کشور ما دارد، تأکید میکند: «این موضوع بسیار مهم و عمیق است و درک صحیح آن، راه درست و صراط مستقیم را به ما نشان خواهد داد.»
تداوم حرکت به سمت قرارگاهها
مسئول سازمان اردویی، راهیاننور و گردشگری سپاه کربلا از اعزام ۱۱ هزار نفر از مازنیها به مناطق عملیاتی جنوب خبر داد. سرهنگ روحالله صادقی، درخصوص اعزام دانشجویی و محلات به اردوی راهیاننور بیان میکند: «از اوایل بهمنماه بحث دانشجویی و محلات آغاز شد و تا ابتدای اسفندماه ۵ هزار و ۵۰۰ نفر خواهر و ۵ هزار و ۳۰۰ نفر برادر اعزام داشتیم. جمع کثیری از خانوادهها هم به صورت شخصی به این اردوها رفتهاند.» وی درخصوص برنامه زنده هفت تپه میافزاید: «مقر هفت تپه عقبه لشکر ۲۵ کربلا در زمان جنگ بوده و چندین بار نیز بمباران شده است. از سال ۹۶ که دو شهید گمنام در اینجا دفن شدهاند، هر ساله سالگرد این شهدا را برگزار میکنیم و ۴ اسفندماه نیز به مناسبت سالگرد این دو شهید گمنام و همزمان با سالگرد عملیات والفجر مراسمی برگزار شد. صادقی تصریح میکند: «در این مراسم بیش از ۲ هزار زائر از استانهای مازندران و گلستان حضور داشتند و برنامههایی همچون روایتگری، سخنرانی، مداحی و پذیرایی پیشبینی شده بود که به صورت زنده از سیمای مرکز مازندران پخش شد.» لرستانیها هم تاکنون ۲۳ هزار نفر را راهی اردوهای نور کردهاند. مسئول سازمان اردویی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان با تأیید این رقم به همایش «تجلی اخلاص» اشاره کرده و میگوید: «این برنامه در دو بخش شامل ششمین جشنواره رهاورد سرزمین نور و تجلیل از دستاندرکاران راهیاننور استان لرستان برگزار میشود.» سرهنگ مرتضی سپهوند به آمار اعزام کاروانهای راهیاننور در استان اشاره کرد و میگوید: «در سال جاری تاکنون موفق به اعزام ۲۳ هزار نفر در قالب ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر به اردوهای راهیاننور شدهایم.» وی به برنامههای آتی هم گریزی زده و تأکید میکند: «هدف ما اعزام ۳۳ هزار نفر در سال آینده است.»
برپایی نمایشگاه «معصومه آسمان مقاومت»
نمایشگاه «معصومه آسمان مقاومت» که به زندگی و مبارزات اولین بانوی شهیده ایرانی در مسیر آزادی قدس اختصاص دارد در معراجشهدای اهواز برپا شد. شهیده معصومه کرباسی به عنوان اولین بانوی شهیده ایرانی در مسیر قدس، نمادی از مقاومت و ایثار در تاریخ معاصر ایران محسوب میشود. برپایی این نمایشگاه در آستانه ایام راهیاننور، فرصتی برای آشنایی نسل جوان با ارزشهای دفاع مقدس و نقش زنان در جبهههای مقاومت فراهم کرده است. زائران و بازدیدکنندگان این نمایشگاه آن را گامی مهم در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانسته و بر ضرورت ادامه چنین برنامههایی برای انتقال مفاهیم مقاومت به نسلهای آینده تأکید کردهاند.
آغاز زندگی در در یادمان شهدا
یکی از اتفاقات خوب و ماندگار در یادمانها، پیوند زوجهایی است که زندگی خود را با تمسک به سیره شهدا آغاز میکنند. بر همین اساس پنج زوج جوان در مراسمی نمادین و معنوی، جشن ازدواج خود را در یادمان شهدای دهلاویه و در جوار تربت پاک شهید گمنام دفاع مقدس برگزار کردند که نمادی از پیوند عشق و ایثار بود. دهلاویه به عنوان مکانی که یادآور رشادتها و فداکاریهای شهدای جنگ تحمیلی است، میزبان این مراسم متفاوت و تأثیرگذار بود. شرکتکنندگان در این مراسم با انتخاب این مکان قصد دارند تا از ارزشهای دفاع از میهن و فرهنگ ایثار تجلیل و زندگی مشترک خود را با یاد و خاطره شهدا آغاز کنند. برگزاری چنین مراسمی در این مکان، علاوه بر ایجاد پیوندی معنوی بین نسل جوان و آرمانهای شهدا، نشاندهنده احترام عمیق به میراث دفاعمقدس است. این مراسم با استقبال گسترده خانوادهها، کاروانهای راهیاننور و مسئولان محلی روبهرو شد.