شناسهٔ خبر: 71494102 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

سه كلمه با اساتيد علوم سياسي

صاحب‌خبر -

30 بهمن شماري از اساتيد دانشگاه در خانه انديشمندان علوم انساني در مراسم «پاسداشت عقلانيت و توسعه» به تكريم آرا و آثار دكتر محمود سريع‌القلم گرد هم آمدند. هر كدام در تعظيم شخصيت علمي آقاي سريع‌القلم مطالبي فرمودند كه در زير اشاره مي‌شود:
دكتر مسعود نيلي : علم آن چيزي است كه در دانشگاه‌هاي دنيا تدريس مي‌شود بايد صرفا آن را به عنوان راهبرد قرار داد، سريع‌القلم اين نگاه و ويژگي را دارد.
دكتر حسين سليمي : يكي از خدمات سريع‌القلم بر صدر نشاندن دانش سياست در جامعه ايران است.
دكتر سيدكاظم صدر : زماني كسينجر از سريع‌القلم درخواست كرده بود كه بتواند از علم و تجربه ايشان استفاده كند.
دكتر محمدباقر حشمت‌زاده : سريع‌القلم جهان را مي‌شناسد و به ايران مي‌انديشد.
دكتر جواد اطاعت: سريع‌القلم معتقد است بايد اولويت را به ليبراليسم داد.
در اين نشست آقاي دكتر سريع‌القلم مطالب خوبي را عنوان كرد كه سرخط برخي از آن‌ها در زير مي‌آيد.
- بدون ثروت، حفظ هويت ممكن نيست.براي توليد ثروت به اجماع در حاكميت نياز داريم . اختلافات خود را با دنيا حل كنيم به توليد ثروت برسيم.
- گفتمان چپ توليد ثروت در ايران را تخريب كرد.
- در نظام بين‌المللي كنوني نمي‌توان بدون رابطه نرمال با سه قدرت آمريكا ، چين و روسيه پيشرفت كرد.
دولت جديد آمریکا يك فرصت طلايي براي ارتقاي قدرت اقتصادي ايران است حاكميت بايد به اين سمت برود.
اساتيد علوم سياسي، روابط بين‌الملل ، حقوق بين‌الملل و اقتصاد كه در اين نشست شرف حضور داشتند و نيز آقاي سريع‌القلم اگر به چند سؤال زير پاسخ دهند مي‌توان با تكيه به آراي آن‌ها كه بخشي از نهاد علم در كشور را تشكيل مي‌دهند ممكن است به «توسعه»، «پيشرفت»، «توليد ثروت» و «عادي سازي با دنيا» بخوانيد آمريكا برسيم.
1- بيش از 500 روز ماشين جنگي غرب در هيبت و هیئت ناتو و ارتش صهيونيستي با دست‌زدن به يك جنايت جنگي، نسل‌كشي، كشتار جنگي در جغرافياي كوچك غزه مساجد، كليساها، بازارها و مدارس و خانه‌ها را ويران كردند نزديك به 50 هزار نفر را شهيد و بيش از يكصد هزار نفر را مجروح كردند. اما در برابر اراده ملت فلسطين زانو زدند. سران جنايتكار اشغالگران قدس به عنوان جنايتكار جنگي در دادگاه بين‌المللي لاهه محكوم شدند. در 5 قاره جهان مردم به خيابان‌ها ريختند و اين جنايات را محكوم كردند. سرانجام صهيونيست‌ها به يك شكست مفتضحانه تن در دادند. اكنون با التماس دارند اسراي خود را در ازاي آزادي هزاران اسير فلسطيني آزاد مي‌كنند.
ترامپ و پوتين 90دقيقه با هم صحبت كردند. پس از آن وزراي خارجه روسيه و آمريكا 4 ساعت در رياض به گفت‌وگو نشستند، پس از سه سال كه از جنگ اوكراين مي‌گذرد بيش از 147 هزار نفر در اوكراين كشته شدند. سرزمين‌هاي وسيعي از اوكراين در تصرف روس‌هاست. خبري كه از نشست رياض بيرون آمده اين است آمريكايي‌ها سخاوتمندانه بخشي از خاك اوكراين را به روسيه بخشيدند، اصلا گفتند غلط كرد كه زلنسكي مي‌خواهد اوكراين را عضو ناتو كند. تحريم‌هاي روسيه را هم برمي‌داريم و ...
از سوي ديگر ترامپ هر روز براي عضويت آمريكا در كنوانسيون‌هاي جهاني بازي درمي‌آورد با اروپا شاخ و شانه مي‌كشد. در آمريكاي لاتين برخي سرزمين‌ها را به اسم خود سند زده است. در غرب آسيا هارت و پورت مي‌كند مي‌گويد خون به پا مي‌كنيم . با تعرفه كالاهاي وارداتي جنگ تجاري راه انداخته و...
ممكن است حضرات اساتيد علوم سياسي به مردم بگويند در دنيا چه خبر است؟!
ممکن است بگویند آنچه که در دانشگاه های ما و جهان تحت عنوان حقوق بین الملل و روابط بین الملل تدریس می کنند، چه بر سر آن تئوری ها آمده است؟!
2- آقاي سريع‌القلم مي‌گويند با سه كشور آمريكا، چين و روسيه بايد رابطه نرمال داشت تا پيشرفت كرد اولا – ما با روسيه و چين نه‌تنها رابطه نرمال بلكه رابطه راهبردي داريم آن‌هم تقاضا از آن طرف است. اما چگونه با آمريكا رابطه نرمال داشته باشيم كه از اول پيروزي انقلاب، نظام ما را به رسميت نشناخته، اموال ملت را بلوكه كرده هر 10 سال يك بازي نرم و سخت عليه ملت راه مي‌اندازد. كانادا و مكزيك در آمريكاي لاتين نرد عشق با رؤساي جمهور آمريكايي باختند.اروپا كه متحد استراتژيك آمريكا بود و ... الان رابطه نرمال با آمريكايي‌ها دارند كه ما داشته باشيم. ترامپ اشك اتحاديه اروپا را با زياده‌خواهي‌هاي خود درآورده است!
ما در برجام دنبال رابطه نرمال با آمريكايي‌‌ها بوديم. همين ترامپ سند برجام را پاره كرد. چطور مي‌گوييد دولت جديد آمريكا يك فرصت طلايي براي ارتقاي قدرت اقتصادي ايران است؟ مگر غير از ترامپ كسي در كاخ سفيد وجود دارد كه ما با حاكميت جديد آمريكا رابطه نرمال برقرار كنيم! برجام نشان داد می توانیم اختلافی با آمریکا نداشته باشیم اما معلوم شد این دنیاست (اگر دنيا را آمريكا بخوانيد) با ما اختلاف دارد.

3- توليدثروت براي رشد و توسعه يك ضرورت است حرف درستي است.

اگر در كشور توليد ثروت شد اما دوستان شما كه در همين نشست نقش كليدي در اقتصاد كشور داشتند در توزيع ثروت به بيراهه رفتند و قله‌هاي  ثروت را در كنار فقر و محروميت مردم پدید آوردند، چه بايد كرد؟! آقاي سريع‌القلم حرف درستي در اين نشست زدند، و گفتند ، گفتمان چپ توليد ثروت را در ايران تخريب كرد.اين چه ربطي به رابطه با  آمريكا دارد از 8 رئيس دولت پس از انقلاب 6 تاي آن‌ها چپ بودند. دو نفر از آن‌ها هم چپ نبودند در سلسله مراتب قوه مجريه كار دست چپ‌ها بوده است.چرا اين جماعت ، توليد ثروت را تخريب کردند؟! جواب روشن است اين ها نگاهشان به بيرون و توصيه نهاد علم در حوزه سياست و اقتصاد به بيرون بود. چرا نمي خواهيم اين برون نگري ذليلانه و التماسی را رها كنيم.
چرا نمي‌خواهيم به توليد ملي و ثروت ملي و توزيع آن براساس اصول قانون اساسي عمل كنيم و بر بازوهاي پرقدرت ملت تكيه كنيم. ضمن اين‌كه نگاه به بیرون ذلت آور نباشد، عزت‌مندانه باشد.