شناسهٔ خبر: 71493928 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

یادداشت؛

سه کلمه با اساتید علوم سیاسی

اساتید علوم سیاسی، روابط بین‌الملل، حقوق بین‌الملل و اقتصاد که در مراسم «پاسداشت عقلانیت و توسعه» به تکریم آرا و آثار دکتر محمود سریع‌القلم شرف حضور داشتند و نیز آقای سریع‌القلم اگر به چند سؤال پاسخ دهند می توان با تکیه به آرای آن‌ها که بخشی از نهاد علم در کشور را تشکیل می‌دهند ممکن است به «توسعه» ، «پیشرفت»، «تولید ثروت» و «عادی سازی با دنیا» بخوانید آمریکا برسیم.

صاحب‌خبر -

محمدکاظم انبارلویی یادداشتی برای جماران ارسال کرده که متن آن عینا در پی می آید:

30 بهمن شماری از اساتید دانشگاه در خانه اندیشمندان علوم انسانی در مراسم «پاسداشت عقلانیت و توسعه» به تکریم آرا و آثار دکتر محمود سریع‌القلم گرد هم آمدند. هر کدام در تعظیم شخصیت علمی آقای سریع‌القلم مطالبی فرمودند که در زیر اشاره می‌شود:

دکتر مسعود نیلی : علم آن چیزی است که در دانشگاه‌های دنیا تدریس می‌شود باید صرفا آن را به عنوان راهبرد قرار داد، سریع‌القلم این نگاه و ویژگی را دارد.

دکتر حسین سلیمی : یکی از خدمات سریع‌القلم بر صدر نشاندن دانش سیاست در جامعه ایران است.

دکتر سیدکاظم صدر : زمانی کسینجر از سریع‌القلم درخواست کرده بود که بتواند از علم و تجربه ایشان استفاده کند.

دکتر محمدباقر حشمت‌زاده : سریع‌القلم جهان را می‌شناسد و به ایران می‌اندیشد.

دکتر جواد اطاعت: سریع‌القلم معتقد است باید اولویت را به لیبرالیسم داد.

در این نشست آقای دکتر سریع‌القلم مطالب خوبی را عنوان کرد که سرخط برخی از آن‌ها در زیر می‌آید.

- بدون ثروت، حفظ هویت ممکن نیست.برای تولید ثروت به اجماع در حاکمیت نیاز داریم . اختلافات خود را با دنیا حل کنیم به تولید ثروت برسیم.

- گفتمان چپ تولید ثروت در ایران را تخریب کرد.

- در نظام بین‌المللی کنونی نمی‌توان بدون رابطه نرمال با سه قدرت آمریکا ، چین و روسیه پیشرفت کرد.

دولت جدید آمریکا یک فرصت طلایی برای ارتقای قدرت اقتصادی ایران است حاکمیت باید به این سمت برود.

 

اساتید علوم سیاسی، روابط بین‌الملل، حقوق بین‌الملل و اقتصاد که در این نشست شرف حضور داشتند و نیز آقای سریع‌القلم اگر به چند سؤال زیر پاسخ دهند می توان با تکیه به آرای آن‌ها که بخشی از نهاد علم در کشور را تشکیل می‌دهند ممکن است به «توسعه» ، «پیشرفت» ، «تولید ثروت» و «عادی سازی با دنیا» بخوانید آمریکا برسیم.

1- بیش از 500 روز ماشین جنگی غرب در هیبت و هیئت ناتو و ارتش صهیونیستی با دست‌زدن به یک جنایت جنگی، نسل‌کشی، کشتار جنگی در جغرافیای کوچک غزه مساجد، کلیساها، بازارها و مدارس و خانه‌ها را ویران کردند نزدیک به 50 هزار نفر را شهید و بیش از یکصد هزار نفر را مجروح کردند. اما در برابر اراده ملت فلسطین زانو زدند. سران جنایتکار اشغالگران قدس به عنوان جنایتکار جنگی در دادگاه بین‌المللی لاهه محکوم شدند. در 5 قاره جهان مردم به خیابان‌ها ریختند و این جنایات را محکوم کردند. سرانجام صهیونیست‌ها به یک شکست مفتضحانه تن در دادند. اکنون با التماس دارند اسرای خود را در ازای آزادی هزاران اسیر فلسطینی آزاد می‌کنند.

ترامپ و پوتین 90دقیقه با هم صحبت کردند. پس از آن وزرای خارجه روسیه و آمریکا 4 ساعت در ریاض به گفت‌وگو نشستند، پس از سه سال که از جنگ اوکراین می‌گذرد بیش از 147 هزار نفر در اوکراین کشته شدند. سرزمین‌های وسیعی از اوکراین در تصرف روس‌هاست. خبری که از نشست ریاض بیرون آمده این است آمریکایی‌ها سخاوتمندانه بخشی از خاک اوکراین را به روسیه بخشیدند ، اصلا گفتند غلط کرد که زلنسکی می‌خواهد اوکراین را عضو ناتو کند. تحریم‌های روسیه را هم برمی‌داریم و ...

از سوی دیگر ترامپ هر روز برای عضویت آمریکا در کنوانسیون‌های جهانی بازی درمی‌آورد با اروپا شاخ و شانه می‌کشد. در آمریکای لاتین برخی سرزمین‌ها را به اسم خود سند زده است. در غرب آسیا هارت و پورت می‌کند می‌گوید خون به پا می‌کنیم . با تعرفه کالاهای وارداتی جنگ تجاری راه انداخته و...

ممکن است حضرات اساتید علوم سیاسی به مردم بگویند در دنیا چه خبر است؟!

ممکن است بگویند آنچه که در دانشگاه های ما و جهان تحت عنوان حقوق بین الملل و روابط بین الملل تدریس می کنند، چه بر سر آن تئوری ها آمده است؟!

2- آقای سریع‌القلم می‌گویند با سه کشور آمریکا، چین و روسیه باید رابطه نرمال داشت تا پیشرفت کرد اولا – ما با روسیه و چین نه‌تنها رابطه نرمال بلکه رابطه راهبردی داریم آن‌هم تقاضا از آن طرف است. اما چگونه با آمریکا رابطه نرمال داشته باشیم که از اول پیروزی انقلاب، نظام ما را به رسمیت نشناخته، اموال ملت را بلوکه کرده هر 10 سال یک بازی نرم و سخت علیه ملت راه می‌اندازد. کانادا و مکزیک در آمریکای لاتین نرد عشق با رؤسای جمهور آمریکایی باختند.اروپا که متحد استراتژیک آمریکا بود و ... الان رابطه نرمال با آمریکایی‌ها دارند که ما داشته باشیم. ترامپ اشک اتحادیه اروپا را با زیاده‌خواهی‌های خود درآورده است!

ما در برجام دنبال رابطه نرمال با آمریکایی‌‌ها بودیم. همین ترامپ سند برجام را پاره کرد. چطور می‌گویید دولت جدید آمریکا یک فرصت طلایی برای ارتقای قدرت اقتصادی ایران است؟ مگر غیر از ترامپ کسی در کاخ سفید وجود دارد که ما با حاکمیت جدید آمریکا رابطه نرمال برقرار کنیم! برجام نشان داد می توانیم اختلافی با آمریکا نداشته باشیم اما معلوم شد این دنیاست (اگر دنیا را آمریکا بخوانید) با ما اختلاف دارد.

3- تولید ثروت برای رشد و توسعه یک ضرورت است حرف درستی است.

اگر در کشور تولید ثروت شد اما دوستان شما که در همین نشست نقش کلیدی در اقتصاد کشور داشتند در توزیع ثروت به بیراهه رفتند و قله‌های  ثروت را در کنار فقر و محرومیت مردم پدید آوردند، چه باید کرد؟! آقای سریع‌القلم حرف درستی در این نشست زدند، و گفتند ، گفتمان چپ تولید ثروت را در ایران تخریب کرد.این چه ربطی به رابطه با  آمریکا دارد از 8 رئیس دولت پس از انقلاب 6 تای آن‌ها چپ بودند. دو نفر از آن‌ها هم چپ نبودند در سلسله مراتب قوه مجریه کار دست چپ‌ها بوده است.چرا این جماعت ، تولید ثروت را تخریب کردند؟! جواب روشن است این ها نگاهشان به بیرون و توصیه نهاد علم در حوزه سیاست و اقتصاد به بیرون بود. چرا نمی خواهیم این برون نگری ذلیلانه و التماسی را رها کنیم.

چرا نمی‌خواهیم به تولید ملی و ثروت ملی و توزیع آن براساس اصول قانون اساسی عمل کنیم و بر بازوهای پرقدرت ملت تکیه کنیم. ضمن این‌که نگاه به بیرون ذلت آور نباشد، عزت‌مندانه باشد.

اخبار مرتبط

انتهای پیام