شناسهٔ خبر: 71484467 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

قرآنی شدن جوامع دغدغه پیامبر (ص) بود

رئیس سازمان دارالقرآن قرآنی شدن جوامع را دغدغه پیامبر (ص) دانست و گفت: این همه سفارش پیامبر بر حفظ و کتابت قرآن برای این بود که قرآن از فضای جامعه خارج نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام تقی‌زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در سخنانی ‬ در‬‬ نخستین‬ رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن با عنوان «صاد» که در تالار همایش‌های کوثر‬ برگزار شد، با اشاره به آیه‌ای از سوره مبارکه آل عمران گفت: خدا می‌فرماید: به یاد آورید خدا از همه کسانی که به آنها کتاب داده شد میثاق و پیمان گرفت که کتاب خدا را برای مردم بیان کنند و آن را کتمان نکنند.

حجت‌الاسلام تقی‌زاده ادامه داد: اما در این میان عده‌ای حرف خدا را منتقل نمی‌کنند و هر کس می‌خواهد مردم را به سمتی ببرد که بتواند بی دردسر به منافع خودش برسد.

تقی‌زاده با بیان اینکه خداوند با کسانی که باید آیات الهی را برای مردم بیان کنند، میثاق گرفت، گفت: میثاق گرفتن یعنی یک پیمان محکم با آنها گرفت اما خدا می‌فرماید که چون به این میثاق عمل نشد مردم را به سمت‌های دیگری بردند.

رئیس سازمان دارالقرآن با بیان اینکه تلاوت قرآن و هنرهای قرآن باید مقدمه انس با قرآن باشد، گفت: انس با قرآن مقدمه تدبر در قرآن است و جامعه‌ای که در قرآن تدبر کند، اینگونه جامعه قرآنی می‌شود.

تقی‌زاده قرآنی شدن جوامع را دغدغه پیامبر (ص) دانست و گفت: این همه سفارش پیامبر بر حفظ و کتابت قرآن برای این بود که قرآن از فضای جامعه خارج نشود.

وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی در جامعه انقلابی ما وقتی عالمان صحبت می‌کنند مردم می‌گویند دارند حرف خدا و دین را می‌زنند و امید داریم جریان تدبر در قرآن حرف خدا را به متن جامعه بیاورد.

وی درباره رویداد ملی صاد گفت: این برنامه یک دغدغه داشت و سه کارکرد برای آن در ستاد مطرح شد. کار اول شناسایی بود و اینکه ببینیم اشخاص چه می‌کنند تا بتوانیم در گام دوم از آنها حمایت کنیم و در گام سوم هم نظارت داشته باشیم برای اینکه جریان تدبر یک جریان بالنده‌ای باشد.

رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: در این راستا از فعالان دعوت کردیم و پیش‌بینی ما حضور حدود ۲۰۰ نفر بود اما استقبال از هزار نفر هم بالاتر رفت و صدها طرح و ایده هم به ما رسید که ۱۹ طرح برگزیده و ۱۱ طرح شایسته تقدیر شدند. در این راستا اساتید و مجموعه‌هایی را شناسایی کرده‌ایم که اصلاً شناخته شده نبودند و امروز باید برای همکاری با آنها برنامه‌ریزی کنیم.

تقی‌زاده درباره طرح‌های رسیده به دبیرخانه رویداد گفت: این طرح‌ها ۶۰ درصد آموزشی ،۲۰ درصد رسانه‌ای و ترویجی و ۱۵ درصد هم آموزشی بود.

وی گفت: ۲۵ درصد طرح‌ها برای مخاطب عمومی و ۲۰ درصد برای کودک و نوجوان، ۱۵ درصد برای نخبگان، ۲۰ درصد برای بانوان و ۵ درصد هم بین‌المللی بود.

رئیس سازمان دارالقرآن درباره طرح‌های برتر گفت: ۳۰ درصد برگزیدگان در حوزه کودک و نوجوان، ۲۰ درصد در حوزه رسانه، ۱۰ درصد نخبگانی و ۱۰ درصد هم پژوهشی هستند.

تقی زاده با بنای اینکه بنای ما بر این است که طرح‌های ویژه در این همایش ارائه داشته باشند، گفت: بعد از ظهر صاحبان مقالات ارائه می‌کنند، فردا هم چهار نشست تخصصی داریم تا نخبگان هم با ایده‌ها آشنا شوند و هم نسبت به هم شناخت پیدا کنند تا باب تدبر باز شود و بتوانیم گام‌های بلندی بر داریم.