شناسهٔ خبر: 71481883 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور | لینک خبر

وزیر فرهنگ در آیین افتتاح ۵ پروژه کتابخانه‌ای استان فارس مطرح کرد؛

کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح پنج پروژه کتابخانه‌ای گفت: کتابخانه عمومی مکمل نهاد خانواده است. هر کتابخانه‌ای که در هر محله تأسیس می‌شود، به نحوی به نهاد خانواده کمک می‌کند تا تربیت بهتر، آموزش باکیفیت‌تر و مهارت بالاتر پدید آید. همچنین، کتابخانه مکمل نهاد مدرسه است برای پاره‌ای از آموزش‌هایی که می‌تواند در محیط کتابخانه ارائه شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، استان فارس پنج‌شنبه دوم اسفندماه میزبان سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود تا با همراهی حسینعلی امیری استاندار فارس و آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ۵ پروژه کتابخانه‌ای به بهره‌برداری برسد؛ کتابخانه عمومی امین ولایت در شهر صدرا و کتابخانه‌های عمومی شهید آیت‌الله رئیسی و الفبا در شهر شیراز و کتابخانه‌های سیار شهرستان‌های مرودشت و کازرون صبح تا ظهر این روز افتتاح شد.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح این کتابخانه‌ها در گفتگو با خبرنگاران ضمن اعلام خرسندی از حضور در سومین حرم اهل بیت(ع) همزمان با ماه شعبان، ابراز امیدواری کرد که این سفر فرصتی برای اقدامات خوب در این حوزه ایجاد کند و گفت: حضور مسئولین از جمله استاندار فارس، شهردار شیراز و سایر دوستان، امیدواریم در دولت چهاردهم اقدامات بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر فارس انجام شود.

وی افزود: از صبح امروز چند افتتاح در حوزه کتاب و کتابخوانی، از جمله خانه کتاب و ادبیات در مرودشت، کتابخانه عمومی امین ولایت در شهر صدرا و کتابخانه‌های عمومی شهید رئیسی و الفبا در شهر شیراز داشتیم. بی‌تردید کتاب و کتابخوانی فرصت بی‌بدیلی را برای توسعه پایدار در هر کشور ایجاد می‌کند و به طبع، ما هم در ایران از زاویه‌های گوناگون به توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمندیم. فرصت‌های کتابخانه‌های عمومی صرفاً در فضای انباشت کتاب نیست؛ رویدادهای گوناگونی که هر کتابخانه پدید می‌آورد به توسعه ملی و استانی کمک می‌کند.

رئیس هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: کتابخانه عمومی مکمل نهاد خانواده است. امروزه خانواده‌ها گرفتاری‌هایی دارند که شاید در حوزه‌های فرهنگی، تربیتی و آموزشی اطلاعات یا فرصت کافی نداشته باشند. هر کتابخانه‌ای که در هر محله تأسیس می‌شود، به نحوی به نهاد خانواده کمک می‌کند تا تربیت بهتر، آموزش باکیفیت‌تر و مهارت بالاتر پدید آید. همچنین، کتابخانه مکمل نهاد مدرسه است برای پاره‌ای از آموزش‌هایی که می‌تواند در محیط کتابخانه پدید بیاید.

وی ادامه داد: تلاش شده کتابخانه‌هایی که در یک دهه اخیر و با نگاه جدید تأسیس شده‌اند به یک کتابخانه چندمنظوره که فرصت‌های گوناگونی را فراهم می‌کند تبدیل شوند. به طور جدی، حوزه خردسال، کودک و نوجوان در کتابخانه عمومی دارای اهمیت است و می‌بایست کتابخانه جاذبه‌هایی ایجاد کند تا طعم کتاب و کتابخوانی را در همان سنین به کودکان بچشاند. به همین منظور تلاش شده در این فضاها یک محیط شاد، آرام، مؤثر و جذاب ایجاد شود.

صالحی افزود: کتابخانه‌های عمومی جدید تلاش می‌کنند در کنار ارائه کتاب کاغذی، که یک فرصت است و چیزی جایگزین آن نخواهد شد، زمینه‌های ارتباط با فرصت‌های مطالعه، دریافت و آموزش در حوزه فناوری‌های دیجیتال را فراهم کند؛ به گونه‌ای که نسل جدیدی که با فناوری‌های جدید سروکار دارند، احساس نکنند کتابخانه از آنها عقب افتاده است.

وی در پایان گفت: هر کتابخانه که در هر محله یا منطقه‌ای تأسیس می‌شود، درهای دنیای جدیدی را به روی آن محیط می‌گشاید.

کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است

پروژه کتابخانه مرکزی شیراز تأمین اعتبار شده است

حسینعلی امیری استاندار فارس نیز در این آیین گفت: پیشینه و پایه استان فارس فرهنگ و هنر است. گسترش فرهنگ کتابخوانی و ایجاد کتابخانه هم در همین راستا است. ضمن حمایت از این حوزه در زمینه‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و ایجاد امکانات، با هماهنگی دستگاه‌های گوناگون برای کمک به این بخش، مقرر شد ساخت کتابخانه مرکزی استان را در یک مکان مناسب و با معماری فاخر با همکاری شهردار شیراز آغاز کنیم.

وی افزود: امیدواریم هر چه سریعتر این کار آغاز شود و یک مرکز فرهنگی فاخر در شهر شیراز، که پیشانی استان فارس است و به عنوان یک شهر فرهنگی هم شهرت جهانی دارد، در اختیار داشته باشیم.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس ادامه داد: اعتبار لازم برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه تأمین شده است.

کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است

توسعه کتابخوانی دیجیتالی هدف نهاد برای حرکت به سوی مخاطب است

آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز خطاب به خبرنگاران گفت: در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰ باب کتابخانه عمومی نهادی، مشارکتی و مستقل در کشور در حال فعالیت است که این کتابخانه‌ها در شهرها و روستاها گسترده هستند.

وی افزود: آنچه که مدنظر قرار گرفته، توسعه فضای دیجیتال در کتابخانه‌ها و افزایش دسترسی مخاطبان به کتاب‌های الکترونیک و صوتی از طریق پلتفرم‌ها است. با این اقدام برخلاف شیوه سنتی، کتابخانه عمومی به سوی مخاطب حرکت می‌کند و خود را به او می‌رساند.

دبیرکل نهاد ادامه داد: امیدواریم که بتوانیم با گسترش فناوری‌های حوزه دیجیتال و همچنین گسترش کتابخانه‌های سیار برای مناطق روستایی، بتوانیم پوشش و دسترسی بیشتری را در سراسر کشور فراهم کنیم.

کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری برای گسترش کتابخوانی و توسعه زیرساخت‌ها

محمدحسن اسدی، شهردار شیراز نیز ضمن خیرمقدم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به استان فارس و شهر شیراز، خاطرنشان کرد: امروز یک کار متفاوت به نتیجه رسیده است؛ بخش قابل توجهی از سه فرهنگسرای بزرگ شیراز در شرق و غرب و جنوب شهر، که پراکندگی خوبی هم دارند، با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس به عنوان کتابخانه، طراحی و تجهیز شد که امروز شاهد بهره‌برداری آنها هستیم.

وی افزود: این پروژه‌ها با استقبال خیلی خوب مردم همراه شد و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار فارس که برای بهره‌برداری از این پروژه‌ها حاضر شد سپاسگزاریم.

شهردار شیراز همچنین یادآور شد: در جلسه‌ای که با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور داشتیم مقرر شد تفاهم‌نامه‌ای برای گسترش فعالیت‌های کتاب و کتاب‌خوانی و توسعه زیرساخت‌ها در شهر شیراز، خصوصاً پروژه کتابخانه مرکزی شیراز که دغدغه وزیر فرهنگ، استاندار، دبیرکل نهاد و مدیریت شهری شیراز است، منعقد شود.

کتابخانه عمومی امین ولایت، دومین کتابخانه عمومی شهر صدرای شهرستان شیراز است که با زیربنای ۷۵۰ متر مربع به بهره‌برداری رسید. ساختمان این کتابخانه به همت آستان مقدس حضرت شاه چراغ علیه السلام به مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور واگذار و به همت اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال تجهیز شده است.

کتابخانه عمومی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، یکی از سه پروژه کلان کتابخانه‌ای است که در سال جاری با همکاری شهرداری شیراز و اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس آماده‌سازی و تجهیز شده است. این کتابخانه با زیربنای ۱۰۰۰ مترمربع در فرهنگسرای حکمت در غرب شیراز واقع است. فضای کتابخانه توسط شهرداری واگذار و با اعتبار ۸۰ میلیارد ریالی به همت اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس طراحی و تجهیز شده است.مخزن، نشریات، کودک و بازی، سالن مطالعه عمومی، سالن مطالعه ویژه، ساختکده، علم و خلاقیت، نوجوان و فضای کار اشتراکی از بخش‌های این کتابخانه است.

کتابخانه عمومی الفبا با زیربنای ۱۵۰۰ متر مربع در فرهنگسرای بهمن‌بیگی واقع است. فضای آن توسط شهرداری شیراز واگذار شده و با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال به همت اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس طراحی و تجهیز شده است. کتابخانه عمومی الفبا چهل و یکمین کتابخانه عمومی شهرستان شیراز است.با افتتاح دو کتابخانه عمومی شهید رئیسی و الفبا در شهر شیراز ۲۵۰۰ متر مربع به فضای کتابخانه‌ای این شهر افزوده شده که حاکی از رشدی ۲۲ درصدی است.

کتابخانه سیار «سفیر دانایی ۴» ویژه شهرستان مرودشت و کتابخانه سیار «سفیر دانایی ۵» ویژه شهرستان کازرون است و با افتتاح این کتابخانه‌ها تعداد کتابخانه‌های عمومی سیار استان به ۵ دستگاه می‌رسد.