مدیرعامل گروه کاشف در جریان برگزاری این رویداد گفت: این رویداد برای دومین بار است که در شهر رشت با حضور و مشارکت بیش از ۷۰۰ نفر از دستاندرکاران و فعالان حوزه خوراک و نوشیدنی شهر رشت برگزار می گردد، که این مهم افتخاری بزرگ برای ما محسوب میشود.
روهام قلیچی افزود: از اتفاقات فوق العاده ای که پس از برگزاری اولین رویداد رخ داد، چندین سفر پیوسته به کشور سوئیس بود که منجر به امضای یک قرارداد بسیار مهم در حوزه خوراکشناسی گردید.
وی با بیان اینکه این قرارداد به تثبیت برند یونسکو در زمینه شهر خلاق خوراکشناسی بسیار کمک میکند، اظهار داشت: این قرارداد شامل تبادل هنرجو بین دو کشور و برگزاری همایشها و رویدادها، از جمله رویداد تداکس خوراک و نوشیدنی به صورت مشترک و با مجوز رسمی و نظارت نماینده رسمی سوئیس پریمیوم اجوکیشن است.
روهام قلیچی در ادامه به حوزه آموزش و اهمیت آن بر توسعه فرهنگی و رونق اقتصاد شهری اشاره کرد و افزود: وجود ۷۲ دانشگاه در گروه سوئیس پریمیوم اجوکیشن در حوزه خوراکشناسی و هاسپیتالیتی توانسته موضوع خوراک را با فرهنگ پیوند زند و شایان ذکر است که مورد اخیر یکی از موارد مهمی است که در یونسکو در خصوص نگهداشت برند شهر خلاق خوراکشناسی مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه به این نکته اشاره داشت که یکی از بندهای قرارداد فی مابین، قرار دادن خوراکهای محلی رشت و معرفی آنها در منوی آموزشی مدرسه عالی هنرهای آشپزی سوئیس خواهد بود و این خوراکها به عنوان بخشی از آموزش های منو ملل دانشجویان بین المللی در سوئیس تدریس خواهد شد.
مدیرعامل گروه کاشف در پایان، حضور دکتر طواف نماینده رسمی و تام الاختیار سوئیس پریمیوم اجوکیشن در این همایش را به عنوان ناظر، از جمله افتخارات دیگر این رویداد عنوان کرد.
نماینده رسمی سوئیس پریمیوم اجوکیشن در خاورمیانه نیز در این همایش ضمن تایید و تاکید بر همکاری فی ما بین جهت مطرح شدن و معرفی هرچه بیشتر ظرفیتهای شهر رشت گفت:
انعقاد تفاهم نامه های همکاری در سفر سال گذشته هیات ایرانی به سوئیس، نوید بخش آغاز فصل جدیدی از همکاری های سازنده جهت ارتقای فعالیتهای مرتبط با حوزه غذا، خدمات گردشگری و آموزش های کاربردی با محوریت شهر رشت و استان گیلان می باشد.
محمدرضا طواف افزود: یکی از مهمترین موارد یادشده امضای تفاهم نامه ایجاد اولین آکادمی بین المللی خوراکشناسی در ایران و در شهر رشت توسط گروه دانش بنیان کاشف می باشد که رونمایی این مهم در نخستین نمایشگاه کافه، رستوران و صنایع وابسته رشت در آذرماه سالجاری صورت گرفت.
وی تصریح کرد: تجهیز و راه اندازی این آکادمی با همکاری سوئیس پریمیوم اجوکیشن تا خرداد ماه سال آینده تکمیل خواهد شد.
روشن بابایی همتی متخصص گردشگری خوراک نیز در این همایش با بیان اینکه شاخصهای فرهنگی و گردشگری در شهرها از اهمیت بالایی برخوردار است، بر توسعه و شناساندن شهرها و ثبت رویدادها و غذاهاي محلي به مجامع بینالمللی تاکید کرد.
وی همچنین گفت: غذاهای محلی و سنتی به عنوان جاذبههای گردشگری محسوب میشوند که رستوران ها و سرآشپزها باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
بابایی ارتباط با سایر شهرها و شبکههای دانشگاهی برای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری را امری ضروری عنوان کرد و یادآور شد: دیگر کشورها تجربیات موفقی در این زمینه داشته اند و ما نیز باید در این راستا از این تجربیات با توجه به وجود ظرفیتهای شهر رشت بهره ببریم.
در ادامه این رویداد، سخنرانان مدعو نیز که از چهره های شاخص کشوری و ملی در حوزه مرتبط با خوراک و نوشیدنی می باشند، به ارائه مطالب و تجربیات خود پرداختند.
لازم به ذکر است این رویداد با حمایت گروه رستورانهای رازقی،گروه سولیکو (کاله)،مجموعه قهوه خانه، چای گیلناز، هلدینگ هستی، مجموعه سحر خیزان، اسنپ استور، پک فود(سپید ماکیان)، گیلا سیستم (سپیدز)، مجموعه آیرال و فرهنگسرای گردشگری، اتحادیه رستوران داران و تالارداران و همچنین اتحادیه کافی شاپ، آبمیوه و بستنی برگزار شد.
منبع: روابط عمومی