رئیس پلیس راهور فراجا با هشدار به رانندگان پرخطر تأکید کرد که جرائم رانندگی در تعطیلات نوروز افزایش پیدا میکند.
سردار تیمور حسینی در جلسه کمیته هماهنگی طرح نوروزی ۱۴۰۴ از ورود رئیسجمهور به موضوع تصادفات قدردانی کرد و گفت: براساس پیشنهاد وزیر بهداشت به این جمعبندی رسیدیم که پویشی به نام نه به تصادف شروع کنیم که اطلاعرسانی آن را آغاز کردهایم.
وی با انتقاد از برابری تعرفه خودروهای برقی با بنزینی ادامه داد: کسی که خودروی برقی میخرد، نگران است که آیا در کشور ماشین برقی جواب میدهد یا نه. ما باید بهگونهای عمل کنیم که دغدغه جامعه نسبت به استفاده از این خودروها به حداقل برسد. همچنین شنیدهها حاکی است تعرفه خودروهای برقی با خودروی بنزینی و هیبریدی برابر خواهد بود. نمیدانم طراح، این طرح مشعشع را از کجا آورده است. از طرفی از تشویق به استفاده از آنها میگوییم و از طرفی چنین طرحی میدهیم. با این شرایط چه کسی به سراغ خرید خودروی برقی میرود؟
فاصله طولی
سردار حسینی با تأکید بر استفاده فناوریهای نوین برای شناسایی تخلفهای حادثهساز ادامه داد: امروز با تنظیمات روی سامانههای هوشمند و دوربین جدید رادارگان امکان محاسبه فاصله طولی نسبت به زمان محاسبه و کنترل شده وجود دارد و از اوایل بهمنماه با پیامک ارشادی و هشداری به مردم اطلاع داده و پلیس این موضوع را در راههای اصلی و بزرگراههای شهری لحاظ کرده و با کسانی که رعایت نکنند، برخورد خواهد شد. همچنین از نوروز ۱۴۰۴ تمام مبالغ جرائم رانندگی به اندازه یکسوم بیشتر محاسبه میشود. رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: تمامی جریمههای رانندگی در ایام نوروز یکسوم بیشتر از رقم اصلی اعمال میشود و این موضوع در اصلاح جدید آییننامه تصادفات هم درج شده است. حسینی گفت: پلیس برنامه جدی در برخورد با تخلفات حادثهساز دارد. عمده تخلفات را افراد بومی هر استان انجام میدهند و برخورد با تخلفات به معنی برخورد با مسافران نیست. تأکیدم به رؤسای پلیسراه و راهور این است که موضوع برخورد جدی و بدون اغماض با تخلفات را در دستور کار داشته باشند.
درباره تصادف اتوبوس دانشآموزان
سردار حسینی با اشاره به تصادف دانشآموزی استان کرمان بیان کرد: ما بهشدت از عملکرد شرکتهای حمل و نقل بار و مسافر غفلت کردهایم. این شرکتها تنها وظیفه صدور بارنامه ندارند. کامیونی که از این شرکتها بارنامه میگیرید باید از مبدأ تا مقصد تا تخلیه بار برای شرکت مسئولیت داشته باشد. شرکت با دستگاهی ارزانقیمت و ساده میتواند رفتار راننده را تا مقصد کنترل کند. در ماجرای اتوبوس کرمانی ما بهشدت با مرکز معاینه فنی و شرکت حمل و نقلی برخورد کردیم. از این به بعد همین رفتار را با شرکتهای حملونقلی خواهیم داشت. حتماً یکی از برنامههای سال آینده ما رفتن به سمت قابلیت خودروهای متصل است و فعلاً از ناوگان بار و مسافر شروع میکنیم، اما باید بهجایی برسیم که آن را برای هر ۴۱ میلیون دستگاه وسیله نقلیه اجرا کنیم.
رئیس پلیس راهور گفت: یکی از طرحهایی که باید به اجرا گذاشته شود، طرح برخورد با امدادهای غیرمجاز است که باعث میشود در ازای ارائه خدماتی ضعیف، مبالغ غیرمنطقی از مردم گرفته شود و جادههای ما نباید جولانگاه این افراد باشد.