شناسهٔ خبر: 71461538 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دستیابی به تکنولوژی فرآوری بافت ضرورتی جدی است

رییس هیئت امنای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت: موضوع فرآوری بافت تنها یک امر پژوهشی و تحقیقاتی نیست بلکه پرداختن و دستیابی به این فناوری ضرورتی جدی برای مرکز تحقیقات است.

صاحب‌خبر -

پیرو بازدید سوم بهمن ماه دکتر عباس مسجدی از بخش‌های مختلف مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، صبح امروز چهارشنبه یکم اسفند در جلسه‌ای با رییس و مدیران مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ضمن استماع گزارش عملکرد مرکز و بررسی چالش‌های آن گفت: فرآوری بافت از ضروریات کشور است که با توجه به تحریم‌های ظالمانه اعمال شده و سخت شدن شرایط اقتصادی باید به طور جدی به آن پرداخته شود و در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: فرآوری بافت اقدامی جهادی و انساندوستانه است که بیماران زیادی از آن بهره‌مند خواهند شد به همین دلیل طی سال‌های اخیر سازمان با هدف کمک به بیماران و مردم اقداماتی را در این زمینه آغاز کرده و دستاورد‌هایی نیز داشته است که باید همچنان به طور جدی دنبال شود.

رییس سازمان پزشکی قانونی در خصوص موضوع برداشت قرنیه و بهره مندی بیماران از آن نیز گفت: تأمین نیاز بیماران برای مداوا خط قرمز ماست و نباید هیچ بیماری به دلیل عدم توانایی در مداوای بیماری خود دچار مشکل شود که از آن جمله بحث پیوند قرنیه است ضمن آنکه مشی مرکز تحقیقات در این موضوع و رعایت وجوه پزشکی، شرعی و حقوقی آن شیوه‌ای کاملاً درست است. 

مسجدی با اشاره به موفقیت‌ها و اقدامات مرکز تحقیقات به ویژه در سال‌های اخیر اظهار داشت: مرکز تحقیقات افتخارات بسیار زیادی آفریده و به موفقیت‌هایی دست یافته است که از مهم­ترین موارد آن می‌توان به تولید و ساخت کیت‌های ژنتیک و دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز سازمان اشاره کرد.

وی با تأکید بر لزوم تعامل جدی مرکز تحقیقات و سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: نیازسنجی نیروی انسانی، صرفه جویی در هزینه ها، مأموریت محور بودن فعالیت‌ها و عدم سوگیری در طرح‌ها و پروژه‌ها از جمله مواردی است که مرکز تحقیقات باید در انجام مأموریت‌های خود به آن توجه کند. 

مسجدی حمایت از نخبگان را امری مهم و ضروری عنوان کرد و گفت: وظیفه ماست که به دنبال نخبگان و دانشمندان جوان کشور باشیم و حمایت جدی از آنان را در دستور کار خود قرار دهیم بنابراین مرکز تحقیقات وظیفه دارد افراد نخبه، خلاق و دانشمند را که می‌خواهند قدمی برای کشور بردارند شناسایی و حمایت کند.

رییس هیئت امنای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: یکی از فناوری‌های امروز که در دنیای آینده نقش به سزایی خواهد داشت موضوع هوش مصنوعی است که مرکز تحقیقات می‌تواند در این زمینه محور کسب، توسعه و انتقال این دانش به سازمان پزشکی قانونی باشد.

وی در خصوص فعالیت‌های آموزشی مرکز تحقیقات نیز گفت: آموزش‌های ارائه شده توسط این مرکز باید در جهت اجرای عدالت و ارتقای سلامت مردم باشد به نحوی که از نتیجه آن مردم و جامعه منتفع شوند. 

مسجدی در پایان با تأکید بر اینکه اقدامات مرکز تحقیقات در حوزه‌های مختلف قابل تقدیر و مایه افتخار است، خاطرنشان کرد: مسیر افتخار آفرین مرکز تحقیقات باید با سرعت بیشتری ادامه یابد و از این فرصتی که در اختیار ما قرار گرفته، در راستای خدمت به مردم و حفظ و پاسداشت خون شهدا و تعالی و پیشرفت کشور استفاده کرد.

در این جلسه رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی نیز با ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز گفت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با فعال کردن واحد تخصصی مدیریت پروژه (PMO) از جمله مراکز تحقیقاتی است که از صنعت بهره‌مند شده و به این بخش ورود کرده است.

 محسن صابری افزود: با فعال کردن واحد تخصصی مدیریت پروژه در مرکز تحقیقات شاهد تأسیس واحد مالکیت معنوی، تأسیس کانون ارزیابی و توسعه سرمایه انسانی مطابق با استاندارد‌های روز دنیا و اخذ گواهینامه صلاحیت ارزیابی شایستگی‌های عمومی مدیران بودیم که اتفاقات جدید و ارزشمندی است.

وی به مدیریت موفق و تولید و تجاری­سازی الکل سنج تنفسی نیز اشاره کرد و گفت: به همت واحد مدیریت پروژه، ساخت و تجاری­سازی دستگاه الکل سنج تنفسی مبتنی بر سل الکتروشیمیایی نیز برای اولین بار در کشور در مرکز تحقیقات انجام شد که در کنار آن واحد تعمیرات الکل سنج‌های تنفسی خارجی نیز راه اندازی و در زمینه تعمیر این دستگاه‌ها با پلیس راهور کشور همکاری می‌کند.

وی برگزاری رویداد‌های سرنخ و هم افزا، ثبت اختراع و مالکیت فکری محصولات دانش بنیان، راه اندازی استودیو تولید محتوا، اخذ تأییدیه مرکز دانش بنیان نوآور با سطح یک فناوری، اخذ پروانه استاندارد دستگاه هموژنایزر و دریافت گواهینامه ISO۱۸۳۸۵ در ارتباط با محصولات مورد استفاده در حوزه پزشکی قانونی را از دیگر اقدامات واحد مدیریت پروژه عنوان کرد.

رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به تعداد طرح ها، مقالات و کتاب‌های منتشر شده در سال‌های اخیر گفت: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۰۲ مقاله، ۴۵ طرح تحقیقاتی و پنج عنوان کتاب توسط مرکز تحقیقات تهیه و منتشر شده است.

وی با اشاره به رتبه مرکز تحقیقات در سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۲ و در بین ۲۶۲ مرکز تحقیقاتی، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی موفق به اخذ رتبه دوازدهم شد؛ این در حالی است که تعداد مراکز تحقیقات بالینی با طول مدت فعالیت بیش از ده سال هر ساله رو به افزایش است.

صابری قرارگیری آزمایشگاه سلامت بافت مرکز تحقیقات در فهرست آزمایشگاه‌های همکار سازمان غذا و دارو، اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ و تلاش برای اخذ گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در آینده نزدیک را از جمله اقدامات قابل توجه و موفقیت‌های مرکز تحقیقات در سال‌های اخیر عنوان کرد.

رییس مرکز تحقیقات به فعالیت‌های حوزه آموزش این مرکز نیز اشاره کرد و گفت: بخش آموزش مداوم مرکز تحقیقات با رایزنی‌های صورت گرفته با وزارت بهداشت فعال شده و دستاورد‌های بسیار خوبی نیز به همراه داشته است ضمن آنکه مجوز فعالیت واحد علمی – کاربردی مرکز تحقیقات با دو رشته دستیار سالن تشریح و دستیار روان پزشکی قانونی اخذ شده است.

منبع: روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور