شناسهٔ خبر: 71460376 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشاور وزیر علوم:

دانشگاه‌ها باید استقلال مالی داشته باشند

اصفهان -ایرنا- مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها باید با جذب منابع مالی از طریق فروش ایده و محصول، برقراری همکاری‌های بین‌المللی، اجرای پروژه‌های پژوهشی و ارتباط بیشتر با حوزه صنعت، به خوداتکایی برسند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا،سیداحمدرضا خضری، روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس و معاونین دانشگاه اصفهان در تالار «پیامبر اعظم»(ص) این مرکز آموزش عالی با تسلیت رحلت آیت‌الله مستجابی و درگذشت مرحوم امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران افزود: حرکت دانشگاه‌ها به سمت خوداتکایی کمک می‌کند تا از وابستگی به منابع دولتی بکاهند و بتوانند مستقل‌تر عمل کنند.

وی ادامه داد: برخی ردیف‌های بودجه گاه هست و گاه نیست، و دانشگاه‌ها نباید برنامه‌های خود را تنها منوط به بودجه تخصیصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کنند، بلکه باید با رسیدن به خوداتکایی، از چشمه زاینده فروش محصولات و ایده‌های دانشگاهی‌شان بهره ببرند.

وی با اشاره به ناترازی‌ها و مشکلات تامین اعتبار دانشگاه‌ها اظهار داشت: با آغاز مدیریت جدید در دانشگاه اصفهان، انتظار می‌رود تغییرات چشمگیری در راستای ارتقای علمی و تقویت ارتباطات با دانش‌آموختگان و ارتباط با صنایع بمنظور خودکفایی و پیشرفت‌های اقتصادی پیش روی این مرکز علمی باشد.

دانشگاه‌ها باید استقلال مالی داشته باشند

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: دانشگاه اصفهان با ۷۳۰ عضو هیات علمی، ۱۷ هزار دانشجو و ۳۲۰ هکتار زمین، بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه در منطقه مرکزی ایران است و باید بتوانند ظرفیت‌های خود را به‌شکل موثر و کارآمد به‌کار گیرد تا بعنوان مرجع علمی و پیشگام در سطح کشور و حتی عرصه‌های بین‌المللی شناخته شود.

وی تصریح کرد: از دانشگاه اصفهان بعنوان یک دانشگاه جامع، انتظار می‌رود تا همچنان در مسیر توسعه علمی و فرهنگی خود حرکت کند و با در نظر گرفتن نیازهای روز جامعه و با توجه به تحولات جهانی بعنوان یک بازیگر کلیدی در عرصه علم و دانش کشور نقش‌آفرینی کند.

خضری اضافه کرد: انتظار می‌رود این دانشگاه در پرتو همکاری‌های گسترده‌تر با صنایع، جامعه و سایر نهادهای دولتی و غیردولتی، محصولات و ایده‌های علمی و پژوهشی خود را بطور مؤثر در جامعه و بخش صنعت پیاده‌سازی کند و ایفاگر نقش مؤثری در راه تحقق توسعه پایدار کشور باشد.

وی یادآور شد: دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه مادر استان باید این باوری را در جامعه ایجاد کند که می‌تواند در تمام عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی و بین‌المللی پیشتاز باشد و از همین رو باید همچنان در مسیر تولید علم با ایمان به کار و تلاش بی‌وقفه ادامه دهد تا بعنوان دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز بر جامعه پیرامونی خود تاثیرگذار باشد.

دانشگاه‌ها باید استقلال مالی داشته باشند

وی تاکید کرد: نقش همه، از استادان، دانشجویان و کارکنان در تحقق اهداف دانشگاه بسیار حیاتی است و باید با همدلی، همکاری و همت بلند بکوشیم تا دانشگاه اصفهان به جایگاه شایسته خود در سطح ملی و بین‌المللی دست یابد و این هدف فقط در سایه مشارکت و هم‌افزایی تمام ارکان این مرکز علمی قابل حصول است.

مشاور وزیر علوم اضافه کرد: نگاه‌ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت چهاردهم به مدیریت مانند مدیریت در ورزش «دو امدادی» است که با تغییر و تحولات همراه است و هدف اصلی پیشرفت و ارتقای مجموعه است و تغییرات مدیریتی باید بگونه‌ای باشد که به رشد و شکوفایی کمک کند و به افراد مجموعه، فرصت‌های جدیدی برای خدمت‌رسانی و اثربخشی بیشتر در امور دانشگاهی بدهد.

به گزارش ایرنا، حکم رسول رکنی زاده بعنوان سرپرست جدید دانشگاه اصفهان و جانشین حسین هرسیج رییس سابق این مرکز علمی، ۱۶ دی امسال از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صادر و در آن زمان مقرر شد که آیین تکریم و معارفه رسمی آنها با شروع نیمسال دوم تحصیلی انجام شود.

دانشگاه اصفهان با بیش از ۷۰ سال قدمت یکی از دانشگاه‌های جامع و برتر کشور محسوب می‌شود، این دانشگاه با احتساب دانشکده‌های خوانسار و شهرضا دارای حدود ۱۹ هزار و ۴۱۸ دانشجو، ۶۶۰ عضو هیات علمی در ۴۱۰ رشته تحصیلی است.