شناسهٔ خبر: 71460237 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

گزارش تپش از ۱۸حادثه مرگبار زمستانی در ارتفاعات ایران

پرسه مرگ در کوهستان

زمستان در حالی به روزهای آخرش نزدیک شده که در حال جبران پاییز خشک است. بارش‌های شدید دو هفته گذشته باعث شد تا علاوه بر نعمت بارش، جان کوهنوردان هم به خطر بیفتد. باسرمای هوا بسیاری ازکوهنوردان سعی می‌کنندبه ارتفاعات بروند و درهوای برفی صعود انجام دهند در حالی که باید به هشدارها توجه کنند؛موضوعی که باعث گرفتاری آنها و ایجاد زحمت برای تیم‌های امدادی می‌شود.

صاحب‌خبر -
 
در آخرین حادثه مرگبار رخ داده برای کوهنوردان،سه عضو تیم چهار نفره کوهنوردی لارستان استان فارس در ارتفاع ۴۷۰۰ متری دماوند جان باختند و سه روز بعد از صعود فقط سرپرست گروه توانست خودش را نجات دهد و به بارگاه دوم بازگردد و از یک قدمی مرگ نجات یابد. تا زمان تنظیم گزارش، به دلیل قرار گرفتن اجساد سه کوهنورد در یالی خطرناک و وضعیت جوی نامساعد، جسد زن کوهنورد و دو همنورد دیگرش پیدا نشده است.

فوت ۱۸ کوهنورد در دو ماه 
هلال‌احمر بارها و بارها از صعود به ارتفاعات در زمستان و وقوع حوادث برای کوهنوردان هشدار داده است. این‌بار اما بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر در هشداری جدی گفت: در۵۳ روز نخست زمستان امسال۱۸کوهنورد در ارتفاعات جان خود را از دست دادند. از اول دی تا ۲۳ بهمن‌ماه، ۱۴۱حادثه در مناطق کوهستانی رخ داده که منجر به آسیب‌دیدگی ۲۳۴ نفر شده است‌‌. ۵۹ نفر به دلیل شدت جراحات به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.رئیس سازمان امداد و نجات اظهار کرد: این آمارها نشان می‌دهد بسیاری از این حوادث به دلیل ناآگاهی از شرایط جوی، نبود تجهیزات استاندارد و بی‌توجهی به هشدارهای هواشناسی رخ داده است. تیم‌های امدادی ما در این مدت ۵۲ عملیات نجات فنی انجام داده و ۴۰نفر را به اماکن امن منتقل کرده‌اند. این ارقام نشان می‌دهد بسیاری از کوهنوردان بدون آمادگی لازم وارد مناطق پرخطر می‌شوند. وی باهشدار نسبت به تداوم شرایط ناپایدار گفت: شرایط زمستانی کوهستان بسیار غیرقابل پیش‌بینی است. سرمای شدید، بارش برف و بهمن و گم شدن در مسیرهای ناشناخته، جان افراد را به خطر می‌اندازد. از همه‌ علاقه‌مندان به کوهنوردی درخواست داریم قبل ازصعود، اطلاعات دقیق هواشناسی را بررسی و مسیرهای ایمن را انتخاب کنند و حتما با تجهیزات مناسب و همراهی گروه‌های مجرب اقدام به صعود کنند.

مرگ ۴ کوهنورد در ارتفاعات تهران
در دی ماه امسال چهار کوهنورد در ارتفاعات تهران جان خود را از دست دادند. آنطور که شاهین فتحی مدیرعامل هلال‌احمر استان تهران می‌گوید در دی ماه چهار کوهنورد در ارتفاعات این استان جان خود را از دست دادند و ۱۰مجروح نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. وی ادامه داد: متاسفانه برخی کوهنوردان به هشدارها توجه نمی‌کنند و وقتی وارد ارتفاعات می‌شوند، این اتفاقات رخ می‌دهد و ما را دچار زحمت می‌کنند.

مرگ ۳ کوهنورد در اشنویه
اواخر دی ماه امسال بود که اهالی اشنویه در جریان ریزش بهمن وگیر افتادن پنج کوهنورد اهل نقده در ارتفاعات رندوله قرارگرفتند. با اعلام موضوع به هلال‌احمر تیم‌های امدادی وارد عمل شدند وموفق شدند درهمان دوساعت ابتدایی ریزش بهمن، دوکوهنورد را از زیر برف نجات دهند.‌ شش روز بعد بابهترشدن وضع جوی، تیم‌های امدادی موفق شدند اجساد سه کوهنورد رااززیر برف خارج کنند.

مرگ کوهنورد ۷۰ ساله
۲۲دی امسال کوهنوردان مسیر توچال حین صعود متوجه وجود جسد درارتفاعات شدند.با اعلام موضوع به هیات کوهنوردی، تیم‌های امدادی بعد از۴۸ساعت و بهتر شدن شرایط جوی، جسد کوهنورد ۷۰ ساله را بالاخره به پایین ارتفاعات منتقل کردند و تحویل عوامل انتظامی دادند.