شناسهٔ خبر: 71458246 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر دفاع آلمان: ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین بدون آمریکا غیرممکن است

وزیر دفاع آلمان می‌گوید: اروپا نمی‌تواند پس از پایان درگیری‌ها بدون استفاده آمریکا از قابلیت‌های بازدارندگی خود برای مقابله با روسیه، تضمین‌های امنیتی به اوکراین بدهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان به رادیو Deutschlandrundfunk گفت: دفاع موثر از تضمین‌های صلح برای اوکراین پس از دستیابی به صلح، حداقل در چند سال اول، بدون توانایی‌های بازدارندگی آمریکا در  برابر روسیه غیرممکن است. در غیر این صورت، خطر زیادی برای همه شرکت کنندگان وجود خواهد داشت. 

پیستوریوس اعزام نیروهای آلمانی به اوکراین را به عنوان بخشی از یک ماموریت حفظ صلح رد نکرد، اما تاکید کرد که زمان بحث در مورد آن هنوز فرا نرسیده است، زیرا مشخص نیست که توافق صلح درباره اوکراین چه معنایی دارد. 

او گفت: مطمئناً، آلمان به عنوان بزرگترین شریک ناتو در اروپا، در تمام اقدامات مهم حفظ صلح شرکت خواهد کرد.

این وزیر آلمانی افزود که ایده او برای «مشارکت معقول» به ماموریت حفظ صلح آینده بستگی دارد. 

وی تاکید کرد: چه کسی قرار است دستور را صادر کند؟ آیا ناتو، اتحادیه اروپا یا سازمان ملل متحد خواهد بود؟ آمریکایی‌ها معتقدند که می‌تواند سازمان ملل باشد. اما روسیه در شورای امنیت [سازمان ملل] حضور دارد و این بدان معناست که روسیه و چین می‌توانند بر همه تصمیمات اتخاذ شده در آنجا تاثیر بگذارند. 

پیستوریوس تاکید کرد که آیا این یک «حکمیت قوی» است که متضمن استفاده از زور است یا یک مأموریت نظارتی؟ این یک سوال بسیار مهم است. 

پس از گفتگوهای تلفنی بین «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، روز دوشنبه، «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه، میزبان نشست غیررسمی رهبران اروپایی در پاریس برای گفتگو درباره اوکراین و امنیت در اروپا بود. برخی از اعضای اتحادیه اروپا، یعنی فرانسه، کشورهای اسکاندیناوی و کشورهای بالتیک و همچنین بریتانیا آمادگی خود را برای اعزام نیرو به اوکراین اعلام کرده‌اند، در حالی که اسپانیا، لهستان، آلمان و ایتالیا با این ایده مخالفت کردند. «جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا، این پیشنهاد را «راه حلی ناکارآمد» خواند، در حالی که «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان گفت که این بحث «پیش از موعد و نامناسب» است.

پیستوریوس همچنین در گفتگویی با تایمز اظهار داشت: مذاکرات صلح آمریکا و روسیه بر سر اوکراین که در عربستان آغاز شد و چشم‌انداز کاهش تعهد آمریکا به دفاع از اروپا، وضعیت را بسیار فوری‌تر کرده است. او هشدار داد که اگر این قاره نتواند به سرعت نیروهای مسلح خود را با کنترل بریتانیا، فرانسه، آلمان، لهستان و ایتالیا تقویت کند، با «شکاف های امنیتی شدید» مواجه خواهد شد.

وزیر دفاع آلمان پیشنهاد اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و این بحث را در بحبوحه درگیری‌های جاری «زودهنگام» خواند.

پیستوریوس گفت که "از این که همه اروپایی‌ها اکنون عجله دارند و می‌گویند آماده انجام چه کاری هستند یا نیستند، عصبانی است." وی افزود: آلمان به عنوان بزرگترین عضو ناتو در اروپا، مطمئناً "در هر اقدام مهم حفظ صلح شرکت خواهد کرد." اما وزیر دفاع استدلال کرد که اروپا باید کارت‌های خود را نگه دارد و موضع واحدی را پیش از مذاکرات احتمالی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین بین «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه ایجاد کند. 

پیستوریوس با انتقاد از اظهارات «کر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا مبنی بر استقرار نیروهای بریتانیایی در نیروهای حافظ صلح در اوکراین، گفت که قبل از مذاکرات به دونالد ترامپ یا ولادیمیر پوتین نمی گوید که آماده انجام چه کاری هست. وی افزود: زمان بحث عمومی در مورد آن اکنون نیست. 

انتهای پیام