به گزارش مفدا، مولفان پژوهش معتقدند این نمونه احتمالاً طولانیترین دوره بهبود در یک بیمار مبتلا به سرطان دریافت کننده سلول درمانی CAR-T تا به امروز است. یافتههای تحقیق نیز براساس پیگیریهای مربوط به فاز یک کارآزمایی بالینی ارائه شده که درمان مذکور را روی کودکان مبتلا به نوروبلاستوما آزمایش کرده است.
طی سلول درمانی CAR-T، سلولهای تی بدن بیمار یا نوعی گلبول سفید خون که بخشی از سیستم ایمنی به حساب می آیند، طوری اصلاح میشوند تا سلولهای سرطانی خاص را شناسایی کنند و از بین ببرند. این نوع درمان برای بیماران مبتلا به برخی از انواع سرطان خون مانند لوسمی و لنفوم تائید شده اما تاثیر کمتری روی بیمارانی با تومورهای جامد داشته است.
نوروبلاستوما نوعی تومور جامد سرطانی نادر است که به طور معمول در کودکان به وجود میآید و درمان آن چالش برانگیز به حساب میآید و حتی با وجود مداوا احتمال عود کردن آن زیاد است.
هلن هسلوپ و همکارانش مرحله یک آزمایش بالینی شامل ۱۹ کودک مبتلا به این بیماری را بین ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ میلادی انجام دادند. محققان در این فرایند سلولهای تی مهندسی شده را برای شناسایی GD۲ (نوعی پروتئین با سطح بالای بیان در نوروبلاستوما) آزمایش کردند. بیماری ۱۱ تن از این افراد فعال بود که با استفاده از مطالعات عکسبرداری قابل ردیابی بود. هرچند مرحله یک آزمایش بالینی این درمان ایمن بود، ۱۲ بیمار بین ۲ ماه تا ۷ سال پس از درمان به دلیل عود کردن نوروبلاستوما فوت کردند.
۷ بیمار باقیمانده به مدت ۱۳ سال پس از دریافت درمان تحت نظر بودند. محققان مشاهده کردند سرطان یکی از بیماران بدون دریافت درمانهای دیگر به مدت بیش از ۱۸ سال بهبود یافته است. این مولفان همچنین متوجه شدند در پنج بیمار، شواهد سلولهای CAR-T حداقل تا ۵ سال وجود دارد.