باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدیجه احمدی ـ دبیر علمی همایش ملی تبیین راهبردهای اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار روز چهارشنبه در همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار در قم اعلام کرد: از میان ۲۰۲ مقاله ارسالشده به دبیرخانه این همایش، ۱۳۰ عنوان مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است.
ترابی با تأکید بر اهمیت دریاچه نمک در اکوسیستم فلات مرکزی ایران گفت: خشک شدن تالابها و ناپایداری منابع آب و خاک، از مهمترین پیامدهای تغییرات آبوهوایی است. در این میان، پدیده گرد و غبار که ناشی از مداخله در طبیعت است، تأثیر مستقیم بر تنوع زیستی و سلامت محیطزیست دارد.
او افزود: دریاچه نمک، بهعنوان یکی از عناصر کلیدی اکوسیستم ایران، نقشی مهم در پایداری زیستمحیطی این منطقه ایفا میکند. این دریاچه در نزدیکی سکونتگاههای ۲۰ درصد از جمعیت کشور قرار دارد و هرگونه تشدید بحران در آن، تبعات جدی برای ساکنان این مناطق و کل کشور به همراه خواهد داشت. به همین دلیل، ایجاد ثبات در اکوسیستم دریاچه نمک که بهمانند «سرطانی خاموش» در حال گسترش است، از اولویتهای اساسی به شمار میرود.
دبیر علمی این همایش خاطرنشان کرد: برای مقابله با این بحران، رویکرد توسعه پایدار در چهار محور اصلی باید در دستور کار قرار گیرد: مدیریت منابع آب، کشاورزی پایدار، توسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار و حفظ محیطزیست. این راهبردها، نهتنها موجب کاهش پیامدهای زیستمحیطی میشود، بلکه میتواند از بروز بحرانهای انسانی و اقتصادی در آینده جلوگیری کند.